Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi!
azért kell a fő biztosíték után bekötni.Zárlat esetén kiolvad a főbizti.Vagy nem.De az a biztos
előfordulhat ,mondjuk én még ilyet nem tapasztaltam
létezik gyári hibás biztosíték ami nem az elképzelt tartományban olvad ki akkor képzeld el mi történik.
a sok ampervadász
mert csak......én otthon még a földet is megszakítom legalább egy helyen...
Mármint: ha egy áramkört 1 helyen megszakítasz akkor már mindegy. Nem értem miért jobb két helyen.
Nem mondtam, csak nem értem miért...
Miért,szerinted rossz?!?
Mindkét szálon?
Az miért jó?
Szereld a kapcsolót a hátsó ülés alá..........
nekem évek óta csak mindkét szálon biztosítékkal van és semmi baj. mert ha gond van akkor a biztosíték kapcsolóként működik és kiolvad.
Igen én is a direkt akksira kötésben gondolkodom de sehol nem találok egy vízhatlan kapcsolót. Nem szeretném ha mindig áram alatt lenne a szivargyújtó.
100 wattal vasalni lehet ha biztosítékot raksz akkor inkább az akksiról direktbe kössed mert galibát okozhat ha valami gond van és elmegy a villany vagy esetleg a gyújtás kapcsoló ég be.
helyzetjelzőre szokták, tudtommal
Segítséget szeretnék abban kérni, hogy szivargyújtót ti hova kötöttétek be.

Én arra gondoltam, hogy az akksira rádugom egy biztosítékkal és kapcsolóval, de nem találok sehol vízhatlan kapcsolót. Viszont azt pedig nem akarom, hogy mindig áram alatt legyen. Vagy máshova kötöttétek? Azért itt 5-10 Amper simán szaladgál...
Nekem szedtek.Még itthon be sem volt regelve de adás-vétel dátumtól számították ki és fizettem.
Igaz a saját hibájukból felmondták a szerződést és visszafizették majd náluk újrakötve nem fizettem csak a forgalmi dátumától.
itt annyi a lényeg, hogy az első díjat befizette-e mert csak onnan él a szerződés, ha nem volt első díj nincs szerződés én így tudom.
Itt szerintem nem lesz MABISZ dijas tema, mert ki volt vonva a forgalombol es arra az idore biztosan nem szedhetnek MABISZ dijat. Max a forgalomba visszahelyezes es a szerzodeskotes kozti idoszakra.
bikával nem tudsz segíteni? gerjesztés hiánya csinálhat felpörgést de az extrém eset.
Igen ,csak kerreg,de nem inditózik.
Meg sem forgatja a motort, csak kerreg? Mert akkor akksi lesz! Szerintem!
megy de csúnya a hangja vagy önindítózás közben olyan mintha a lánc csörögne. esetleg egy henger nem megy?
Sziasztok!

Ma vettem ki először a garázsból a gépet (sv650 k4),de úgy gondolta szundikál még egy kicsit,mert nem akart elindulni.
Akksi feltölt(lehet cserés lesz mert nem az igazi...),berak.Elforditom a kulcsot,felmegy a ford.számmérő 7000ig és megáll egy pillanatra ,majd vissza-közben kiirja hogy chec.najólvan...rakom rá az áramot semmi.Pár másodperc múltán észheztér és elkezd nyünyörögni,majd inditanám és mintha egy régifajta varrógép lépne működésbe!
Valaki adjon legyen szives tanácsot ,hogy mit tegyek!

Köszönettel: Zoli
200ft/nap és több mint 100 napról van szó, ami elég tetemes összeg lenne. De ha azért megbüntetnek mert igazolni tudom, h nem hibáztam (vagyis a forgalmi engedélyemmel) akkor lesz bennem egy kis feszültség. A durva, hogy a biztosító is látja, hogy ki van vonva ott van a kezükbe a papíros, mégse érdekli őket. Na mindegy... most megyek pont ez ügyben intézkedni.