Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

építkezéseken különböző kis-nagy gépek....12font az órabér, hetente(!) 2,5 font a tb amiben a körzeti orvos és az alapellátás benne van(lejön, hogy ez csak kb 1000ft hetente?) és 7000 fontig nincs adó fölötte 18% tehát idén nem kell adóznia.......gyereket rögtön felvették nyelvtudás nélkül állami iskolába ahol a la carte van a kaja és amúgy csudálatos és ez ingyen jár mert ott dolgozik........ja, és anglia nem a legjobb hely...
Tolólapos buldózer vagy valami más.

Kíváncsi leszek hétvégén mit alakít a barkasz...............tuti hogy enyhén törött volt de javított.
Lehet meg kell fontolnom a jövőre nézve egy radiális combo.
gépkezelő és azt csinálja kint is.....volt egy tanfolyama tolmáccsal és vizsga utána rögtön meló....
Az tök joó

Kicsit bővebben vagy inkább hívjalak.
http://www.kepesmotor.hu/olaj_...

Ha érdekel valakit, 650-es sv-be volt. Jó állapotban.
Szaképzettsége?
a föld túloldalán a neve a topicnak és épp fenn is van, írnak bele....a másik az elmélkedések ahol vissza kell lapozni az ángliába kivándorolt fickó írásaihoz(pár napja) mert amúgy nem arról szól, Ő pl. a családját is vitte 3 hónap után és elég jókat mond, egyedül a lakás drága, de london belvárosába bérelt különállót....
Csak EU-s piacra nem gyártják, mert nem tudja az Euro3-at. Mindenhol máshol lehet kapni és veszik is. Az Egyesült Államokban pl. egy nagyon kedvelt rohangászós motor.
én most azt láttam írországban, h hiába voltam angol nyelvterületen, nem értették meg amit mondok, pedig azt hittem, végre használhatom a nyelvet az 50-szavas minimumon túl is. Miért? Azért, mert az összes vendéglátós hely kikkel van tele? Agnieszka, Dariusz, Vladimir... amikor írrel beszélsz, végtelenül kedves és udvarias. Amikor meg vlagyimirrel, akkor ugyanolyan mísz fasz, mintha csak ide a szomszédba mentünk volna, vayg itthon maradtunk volna. Még a szomáliai taxisofőrrel is jobban elvoltam, mint ezekkel a K-európai szájhúzos vendégmunkásokkal.

Más. vettem egy olyasmi motorkatalógust, mint amit a Motorrevü is ki szokott adni. 2012-es volt, ausztrál kiadás, és a Suzu GS500 még benne van, továbbra is karbis, 2010-ben volt facelift, van naked és fullidomos változatban is. Azt hittem, már egyáltalán nem gyártják.
Most a hétvégén tesztelek hogy minden klappol e öszerakás után.Valszeg átcsúszom szlovákiába......................utána letakarás és május 1...............go.
Ebben bízom én is!

Mehetnékem van.......mármint motorozni.....
Neked nem is kell.
Az még haggyán.............de énse.
Ez az amit nem csinálnék........család nélkül sehova........motoros túrát is alig élem túl nélkülük.............
ez a topic hol van, mert nem találom a sok baromság közt
Mint mondtam Tibi szerencsétlen pakker volt egy Tesco logisztikai bázison............ő rakta össze a rácsos kocsikat amik mentek a kamionba a másik srác meg festő meg mindenféle ilyesmi meló után küldtek pénzt hazajönni.
De még azok is akiket ismerek volt osztálytársam öcsi orvos ismerőse akik deklaráltan megfogták az isten lábát és krőzusként élnek saját bevallásuk szerint érdekes módon nem restek hazajönni fogorvosért meg pl gyerekszülésre.
Aki meg tud itthon is élni elfogadható módon, hisz azért van erre is példa(csak erre egyre ritkábban) annak kár kimenni mert most kezd nálunk kialakulni az argentina effektus(csak ott ez 2 hét alatt ment végbe) ami miatt egyre olcsóbb lesz minden ingatlan ami nagyon jó befektetés mert azért előbb-utóbb amikor már aki nem tudja megtartani a magáét leveszt mindent akkor fel fognak menni az árak....argentínában is ez volt, a gazdagok akik előre tudták kivitték a pénzüket(lézerjani svájci számlái pl.) és eladták a gyáraikat, földjeiket és az összeomlás után visszamenve a tönkrement vevőiktől a töredékéért visszavásárolták na meg a bedőlt lakásokat is fillérekért....
A jó nyelvtudást mindenki említi, de ha az megvan gyakorlatilag nincs akadály......nem lehet azzal vitatkozni, hogy olcsóbb és jobb az élet szinte mindenhol európában mint nálunk, de még a világ nagyrészén is....aki hazajött azok azért amit írtál, vagy nem beszél vagy nem akar dolgozni vagy csak simán azt hitte, hogy a tudása miatt kinyalják a seggét, de rájött, hogy ugyanúgy kezelik mint a többi embert és at egy nálunk szocializálódott értelmiségi nehezen viseli ha egy melós beszólhat neki, hogy álljon arrább mert útban van......nálunk már a főiskolákon beléjük nevelik a nagyképűséget és a felsőbbrendűségi érzést...
Amúgy mindeggyis................nekem már elúszott a dolog................vén csont vagyok én már a változtatásra...................de a fiatalok menjenek.
Mint már sokszor mondtam....................élószavas tapasztalataim vannak 2 éve volt kinn................rokon.Meg az egyik dolgozóm fia...........festő melóval.
Mindkető itthon.
A kulcs két dolog..............megfelelő angol tudás és megfelelő meló.
Keresett munka kell és nem a munkavállalói oldalról.
Mert a sima fizikaira van egy vagon pakisztáni,kínai,orosz,lengyel,ukrán stb.És azt elhiheted ugyanúgy nem fizetik meg mint itthon.
N ha ezek megvannak akkor mehet...............de még mindíg kevesebbet viszel haza mit egy ugyanolyan angol.
Ez mind még megvan akkor jön az hogy család.
Itthon lehet számítani rá hogy beteg a gyerek nagyi van lepasszolod és megy a meló..........ott semmi ilyen nincs.

Ergo indulás nyelvet tanulni és lehetőleg még itthoról beszerválni kurrens melót.
Vagyis irány az orvosi,mérnöki egyetem számítógépes fősuli , vagy ilyesmi.
Olvasd a topicot a motorozz-on amit írtam lejjebb és az elmélkedés topicot is.....van régóta és nemrég kiment ember különböző végzettséggel és munkákkal.......a megélhetés mindenhol olcsóbb és egyszerűbb mint nálunk így az ottani minimálbérből is jobban lehet élni kivétel london ahol a lakás ára drága ezért vannak többen egy lakásban, de azért nem véletlen, hogy sokan vannak kint.......mivel nálunk már lehetetlen bérből vagy kisvállalkozásból megélni ha nincs ismerős jó helyen aki tol melóval ezért a kivándorlás manapság már nem egy lehetőség hanem szomorú kényszer....aki teheti és hajlandó is dolgozni annak jobb.....
KB ugyanaz.
Viszont előny ha olyan multinál melózol ahol kitanulod a rendszert.
Pl ahol a hugom húzza az igát..................kidolgoztatják a belét...........most elsején 9 körül ért haza semmi szabadidő de ha itt eltölt egy időt és kibirja szinte bárhol a világban betölthet pozíciót.
Most őt szivatják a managerek de 3-4 év szívós meló után fordíva lehet.Mondjuk luxemburgban szivathatja managerként a sitnyikeket.
De ehhez gyakorlatilag család/magánélet nélküli robotnak kell lennie.
ez csak mese a kerítésről!
Nőgyógyász ismerősöm német országból jött haza,azt mondta le se szarták.Minden német német orvoshoz jár.Ennyi.
A szakmunkát a külföldiek is meg csinálják.Kevés kivétellel a szar melót hagyják a vendégmunkásnak.
Én így hallottam.
Hát számítógépes szakembert,orvost és normális melóst aki ügyes biztos fogadnak.
A környezetemben páran megpróbálták...................és valahogy mind hazajöttek.
Mekkora véletlen hogy orvos ismerős is hazajött a feleségével babát várni............holott ott ugye kolbászból van a kerítés.
sajnos így van.Állítólag telítődik a munkaerő piac kint is.Ha már senki sem tud menni az itt maradtakat szarrá fogja szopatni a rabló banda.Vagy ez vagy egy másik....