Ha meghirdet 6 hónap munkaidő keretet pl jan1től juni30 ig akkor június 30.-án rendbe kell lenni a munkaóráknak
Pl 1 hó 168 2 hó 160 stb stb ami ezen felül van az a túlóra
És simán lehet márciusig napi 4 órában foglalkoztatni
Vagy épp éjszakában 4 óra nappal több
És ebbe bele sem kell egyezni a dolgozónak
Vagy akar abba sem ha a 14:00ig tartó munkaidő végén közli a főnök hogy ma 18:00ig kell maradni
Kb minden jogot elvettek a dolgozótól
És joga van június 30 után kifizetni egyben a 6 havi bért
De szerencsére odaadja a havi 8 órás alapbért mindig még ha 4 óra meló is van különben nem lenne aki ott dolgozna
Csak kis adagokban tudom megnézni,agyfaszt kapok a cruise gyerektől.
A szőke bula viszont jóóó,meg a ferguson csaje is.
És tényleg vérciki hogy még a sor3-nak is sor4 hangja van.
Itt legalább jó a hang.
És a boxernek sornégyes hangja volt??
Mert még ettől kapok agyfaszt.
Néztem valami kémfilmet a napokban és az egyhengeresnek a saját hangjuk volt ,megnyugodva hátradőltem,majd egy vágás után elkezdtek sornégyként visítani
most néztem meg a legutóbbi misson impossible filmet.... csak bmw és triumph motorok voltak benne. ami megalázó volt, hogy az egyik jelenetben amikor ketten felpattantak két motorra, a triumph rögtön indult a bmw meg nem.... látszik, hogy tiszta sci-fi... mondjuk a bmw boxer volt...
ettől sztem egy jó darabig nem kell tartani... nem termel az oktatási rsz elég értékes szaktudású embereket. vagy munkaerőt importálunk, vagy ez marad, egyre nagyobb fizetés mellett... azt kell csak figyelembe venni, hogy ha a fizetések emelkednek, de a termelés nem, akkor az árak is feljebb fognak menni gazdagon...
40 az alap,a fennallot vagy kiadjak masig idoben vagy ki kell fizetni.Nem az alap munkaido emelese van a tervezetben hanem a kollektiv szerzodesben elfogadotf tulora ido megemelese.Tehat nem lesz 48 ora az alap.
Én ma pl. 14 órát dolgoztam, de nekem kifizetik míg aki velünk együtt volt főnökként másik cégtől annak nem mert az multi és ott ez normális, neki majd ha leállás lesz most ünnepkor majd beszámolják az ilyen napokat, vicc, hogy kevesebbet keres mint mi.
tehát a heti 40 órán túli vagy szabadnapi munkavégzést is egy az egyben számítják? ezt sztem nem lehet, mert a pihenőnap munkaidő duplán számít, ha jól tudom... bár engem ez sem érint, mert nekem semmit nem számítanak....
De, munkaidőt emelnek hisz nem 40 hanem 48 lesz a heti normál munkaidő, de mint írtam ez nem a jelenlegi helyzetnek szól hanem ami pár év múlva lesz-lehet.....,de hát nincs itt semmi baj, miért is lenne? Akinek nem tetszik lelép amíg van hova.
Pl 1 hó 168 2 hó 160 stb stb ami ezen felül van az a túlóra
És simán lehet márciusig napi 4 órában foglalkoztatni
Vagy épp éjszakában 4 óra nappal több
És ebbe bele sem kell egyezni a dolgozónak
Vagy akar abba sem ha a 14:00ig tartó munkaidő végén közli a főnök hogy ma 18:00ig kell maradni
Kb minden jogot elvettek a dolgozótól
És joga van június 30 után kifizetni egyben a 6 havi bért
De szerencsére odaadja a havi 8 órás alapbért mindig még ha 4 óra meló is van különben nem lenne aki ott dolgozna