Évi 250 ezer től 1,1 millióig tárolgatnak a balatonon. + a be-ki daruzgatások 20 ezerért stb.
Téli-nyáti tárolás ki-be sólyázás 130 ezer, éves horgász engedély 28000 napi autóparkolás ( éventek kb. 10 alkalommal megyek le) 12000 ft. Oda-vissza utam 2000 km er 180 liter gázolaj 72 ezer, a csónakba amit lökök gázolajat kb. ugyanennyi (eszik vagy 6-8 litert óránként) Pár pici fillért elköltök csalira erre arra mondjuk 30 ezer ft. Ha éttermezek a vízen legyen az is 50 ezer ft. kb ennyi.
szük 4 kila/ év 33 ezer / hó és ebben nagyjából minden benne van
A néhány hónapos motorhasználat 10 évvel ezelőtt is többszörösére jött ki
A leg felkapotabbak Attila-öböl akár 55 ezer ft is lehet havonta a tárolás
Aztán sok helyen a sólyakocsi tárolásért is elkérnek vagy 10 ezret
Egyébként általában a hajó paraméterei és használati módja határozzák meg a díjszabást. Más kategóriába esik a horgász és a sport célú hajók tárolása és a jet-sky. Én kidumáltam az enyémet horgászcsónaknak, alapvetően nem az. A méreten is egy kicsit zsugorítottam mert pont átestem volna egy nagyobb kategóriába. Rábeszéltem Őket, hogy nem akarják megnézni a hajólevelet legyen a méret annyi amennyit bemondok
Aztán kb. 5 éve ott tárolok nem kérnek tőlem már semmilyen papírt. Meg vannak a kikötőhely szerinti kategóriák I.II.III kategória. Az megközelíthetőség és szolgáltatások szempontjából. Az I. kategória (kihalásos alapon lehet beekrülni) fedett tárolóhely és áram biztosítása. A II. es kategória autóval közvetlen megközelíthető kategória. A III. kategória ami gyalogos kézi pakolású, ugyanis vagy úszóstég vagy sziget amit nem lehet autóval megközelíteni na az az igazi szopás
Szerintem dinnyéshát az egyik leg olcsóbb kikötő egyike. Horgászladik 6 ezer / hó Az én csónakom II. kategóriában 13 ezer ft/ hó. Ezek szezon díjak 04.01-től a tározó leengedéséig kb. okt 15-nov 1. A köztes hónapok a téli tárolási díj 5 ezer ft/ hó. Sólyakocsiért nincs külön díj
Nagyjából így 120 ezer ft a tárolás nekem + 1ki egy be sólya 3 vagy 4 ezer ft darabja. Szoktam egy picit többet adni rendesek a srácok
Autóparkolás kikötő területén belül éjszakánként 1200 ft. Egyébként idén a tavalyi árak vannak nem változtak. 2016 ban is csak 12 ezer ft volt a szezonális tárolás a tél 5 ezer azóta nem változott mióta ott vagyok
ha elindulok hosszabb távra hát kinyomom a szemét azt tankolni állok meg mert muszály.(ha nem lenne muszály arra sem állnék meg) 1200 km-ert kényelmesen ini módszerével meg lehet tenni 2 nap alatt is, meg a te és én módszeremmel 12-14 óra alatt is egyszuszra. El kell dönteni, hogy a nyaralás-e a cél, vagy hogy odaérjünk nyaralni azt ne az utazgatással basszuk el az időt.
Aztán minden évben kitalálsz valami faszságot, hogy mi kell rá
Most fokozatkijelző, most automata olajozó, csak egy új tankpad, de a bukót is le kéne cserélni a bőrgúnya is kopott már
De hagyjuk a francba ezeket a költségeket
Legyen a 4 kila csak benya semmi más
4-14 literig elfüstölnek ezek a szarok, kinek milye van és ki hogy nyúzza. (nekem 45 perc volt egy telitank autópályán)
De vegyünk egy 6 litert átlagfogyasztásra és vegyünk egy liter üzemanyagot 400 ft-nak, mert hát ebbe azért mégiscsak a prémium benyát tankoljuk
Akkor egy évre ha a 4 kilót semmire nem költenéd csak tankolnád lenne 17 ezer km-ered.
Én átlagban mondjuk 8 at mentem évente