Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na lehet kipróbálom...aztán meg telenyomom féktisztítóval a száját
Felül lekasztod a váltótengelyről a tolórudat, burkolaton kicsavarod a 6darab csavart és már ott is vagy.
Alapmunka.
Luke,erezd magadban az erőt.
Én is megcsinálnám ha tudnám...
3-4ezrenkent mindent femtisztara letakaritok belul.
Ezt én az életbe nem szedem szét hogy lássam az első lanckereket
Ja, hogy az?...eszembe nem jutott volna....volt egy rakodóm aki ott sportolt 85-ben, nem írom le mit és miért volt számomra emlékezetes....
A sportegyesület.
Lehet még a Clam-al is találkoztam, mert Kőbányán van
vallalok kendacs balazs kepzest jo penzert.
Nyugtáztam!
Naaa...köszi. Azért elviszem szerelőhöz hogy bontsa már le a lanckeréknél a burkolatot és lessük meg mi van. Lehet csak kontakthiba.
Abból gondolom hogy nem azonnal baszódott el,hanem fokozatosan.
De lehet nem is ott van ez a szar...hülye vagyok a szereléshez
ezek miatt sem kell többet láncváltó
ezer szónak is egy a vége: nem kell láncváltó
Versenykeróknál a Campagnolo szett volt az etalon. A terepkeróknál az XTR.
Ami neked van,az középkategória...nem is való többre sajnos. De amúgy ha odafigyelsz rá (takarítás,olajozás) az is kibírt volna sokat.
Ha meg évente egyszer bezsírozod jó vastagon és ennyi,a fél millás váltószettet is kinyírod a homokkal...
Mint ahogy a motoroknál is be kell tartani a karbantartásokat,úgy a bicikliknél is.
Jah,valszeg,ezt talaltam,nem egy ökör ár bontottan.
A takaritas nagyobb szopacs.
https://www.ebay.com/itm/2007-...
persze.
Majd a farmer termeszti.
pl egy 10es váltónál már 20 fok különbség és már szar a váltó állítgatni kell
most is deore van hátul a legfaszább akkoriban kapható 8as kazettás fogaskoszorúval, jó is volt pár évig aztán a sok homok azért megette, a viszonylag drága hg lánc ilyen 6-800km távokat bírt csak aztán hajigálhattam kifelé
szóval nem kell ilyen váltó többet......legjobb lenne az a fajta ami a hajtókarnál vált ehhez egy tuti szíjas hajtás aztán kitart kb az öröklét végéig
igaz ezek már nem a 500 ezres kategóriák
Motorozzunk már picit...
A Gixeren van fokozatkijelző. Minden fokozatot jelez,csak az üreset nem...
Elősször csak néha jött elő,de most már nem mutatja. Szerintem két jeladó van benne,az egyik a fokozatokat mutatja,a másik meg az üreset.
Gondolom valahol az első lánckeréknél lehet és a lánc odabaszta az olajsarat ? Vagy van valami tippetek?
Hirtelen azt olvastam, hogy Spartacus-szal úsztál, de már világos, hogy egy szpartakusz márkájú úszónadrágban úsztál, mondjuk nem hallottam még róla, de meggyőztél ha Egér és Darnyi is ilyenben úszott.
Ja értem ...a versenyszellem dolgozik
Még jó hogy erőből úszok. A Spartakusban úsztam. (Darnyi, Egerszegi)
Ha nem vagyok lusta Olimpai bajnok is lehettem volna
Szóval a technikám jó, csak nem bírom a tötymörgést.
Azért egy XTR-el szerelt kerékpár kurva sokat kibír. Szinte elnyűhetetlen....
Csak átlagos felhasználó nem veszi meg,mert baromi drága.
LX,XT,XTR....ha ilyet látsz egy váltón vagy csapágyon,nyugodtan vedd meg....hidd el nem fogsz csalódni
Lehet a technikád nem jó. Sokan erőből úsznak....az viszont lehet megterhelő.
Hát nekem nem jött ez be. Bár én nem is pancsikoltam.