Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Most valami fluke vagy mi a szar a havi fizetés árban lévő multiméter család, na ennyit sosem adnék ki azért hogy a 3. használatkor ugyanúgy elégessem a belét mint anno a 600 forintosnak
A mostaninak is rézdrót a 10 amperes biztosítéka sehol nem kaptam olyan métetűt
A későbbi, olcsó METEX-ekben már csak egyetlen IC volt, ebben még egy rakás, hibridek is. Na, meg mindenféle létező védelem is.
Ez '88-ban volt 7700,- forint, amikor én 6900-at kerestem - és a gyáron belül nem kerestem rosszul.
Ezt még ipari méréstechnikai célra gyártották, nem véletlenül üzemképes még most is. Később voltak jóval egyszerűbb METEXEX is, azok viszont nem tudtak frekvenciát, kapacitást mérni.
Később persze már a legutolsó 1500 forintos kínai vacak is tudott.
Nekem is volt régi metex, aztán egyik nap nem kapcsolt be, a számára nem emlékszem
Utána vettem egy gagyi 600 forintost, aminek szétégettem az ampermérő részét
Most valami jobb nevű kínai wolfcraft ami olyan félgagyi szint, otthoni felhasználásra megfelelő 7ezer felé nem kell nagy csodákat várni
Én még mindig a jó öreg (30 éves!!!) METEX M-3650-et nyúzom. Anno többe került, mint egy havi mérnöki fizetésem. A mai napig hibátlan, talán kétszer kellett kikontaktozni a forgókapcsolóját.

https://www.radiomuseum.org/r/...
Nem ránézésre hanem fizikailag ugyanaz
Ugyanaz a betét is
Kb 15 motorban van az a féle Nissin fék
Tárcsa atmerő is egyezett
Az enyém nem kínai, mégis ellenőrizni szoktam a Zeener-diódás 12,00V os tápon, hogy mégis mit mér ott azon ?
Az is echte kínai, 3 dolláros - már miért ne lenne pontos?
A műszered pontos??
Ettől féltem,ez a rohadt töltő tovább engedte.
Csak 4 cella,de ezeket már nem rakom csomagba.
Jön az ősz megjelent a rózsaszín köd!
Elvileg 4,2 a plafon a felett már káros lehet, a 4,14 teljesen jó tovabb marad èletkèpes az akku na persze ha a merítèsre is figyelve van
Készen van, működik!
Na mizujs, hogy áll a motorod?
Kérdés.
Ideért egy 4-es töltő az akkukhoz.
De ez nem 4,14v körüli értékre tölti a cellákat hanem 4,23-4,28v körül,ez nem rossz a celláknak?
Jó reggelt!
Baszki van kék szemű afgán?
szakállat még növeszthetek.
Ha azt mondod afgán vagy, még lakás és segélyt is kaphatsz, neked simán elhinnék
Dehogy, ezek a hülyék bírják a meleget.
Szicíliai csóka volt radart telepíteni, 30 fokban kabátot vett mert fázott
Gondold el. Felraksz egy halom napelemet, aminek a villanyáról üzemeltetsz egy hidroponikus kertet a pincében, mesterséges világítással és szellőztetéssel, és rengeteget kereshetsz vele
150ből nincs napkollektoros rendszer.
Amit ennyiért adnak, az csak nyáron működik, és télen vízmentesíteni kell. Maximum nyaralóra való, vagy olyan déli országokban ahol egész évben tud működni.
Egy ideje a napelem már jobban megéri.
A te motorod anno büdös volt. Az enyem rozsaillatu.
Nem alvazas teherre nem akasztok 200 kilot hatra.