Sajnos vannak az országnak olyan környékei,ahol ez így megy.Főleg a szegény sorsú,tanulatlan vidéki embereket tudják így dolgoztatni.Természetesen full,vagy félig feketén.
Hogyne lenne
Papíron minden el van számolva a szabadság is
De a pénz nem megy a zsebbe
Szóval táppénz is csak 3 hét után lesz fizetős addig nincs zseton
Munkaadó és munkavállaló is ember.Mindegyikből van normális és szarházi.
Vállalkozni nem könnyű,de így lehet szintet lépni anyagi téren.
Én 15 éve vállalkozok,egyedül,napi10-16 órát dolgozok,de 2 éve már nem vállalok munkát hétvégén.
Idén 2szer 1 napot voltam szabin.
De:3 éven belül kifizetem a 20 évre felvett ház és műhelyhitelt,és az új kocsit is.
A hétvége kizárólag a családé.
Támogatom a feleségem testvéreit és az édesanyját valamint apámat.
De ehhez keccsölni kell,amit alkalmazottként nem tudnék ilyen eredménnyel.
Vállalkozni nem könnyű,de ha tisztességgel csinálod van eredménye.
persze mert mindenki szentnek állítja be a vállalkozókat úgy cipelik a terheiket mint anno jézus a keresztet és csak azért hogy a szar szemét lusta munkavállalónak jó legyen
mostanában előfordulok sok cégnél kisebb-nagyobb karbantartási munkáknál, és én ezt kurvára nem így látom
de mint írtam nem mozgok országos szinten, így lehet máshol nem ez a jellemző
Megmondom őszintén, márt vártam, mikor kerül elő a "tolvaj vállalkozó".
Az egy másik topik. itt én csak és kizárólag arról szóltam, hogy nem érdemes a munkaadó/vállalkozó jövedelme és az alkalmazott jövedelme között párhuzamosságot keresni.
Ezerféle van, hogy mást ne mondjak, a táppénz első 15 napja betegszabadság, amit a munkáltató fizet...
Tehát ha a buzija részegen kárt tesz magában és nem tud dolgozni, az első 15 napot én fizetem. Erre sem jelentkezik senki, hogy bocsi főnök, ezt most nem kell nekem megtérítened.
azt is meg kell említeni hogy egy rakás vállalkozó van aki még a régi rendszer utáni zavarosban sikeresen összelopott annyi mindent hogy azóta nagynevű vállalkozó
ismerek nem egy olyat is aki még a másik rendszerben kezdte a harácsolást, pl a környékünkben az egyik legnagyobb cég vezetője villanymotorok lopásával alapozta meg a "vagyont" persze ravaszul intézett mindent őt nem csukták le csak a tettestársát
olyat is akihez busz szám jöttek a kommandósok, aztán valahogy mégis egy jónevű vállalkozó lett
szóval azért nem kevés olyan van aki bár felvette a lakásra a kölcsönt de inkább csak a pénzt mosogatta így tisztára, csak utána kell nézni a soltvadkerti takarékszövetkezetben milyen dolgok mentek
mondjuk a méhészek se jobbak főleg akinek más (fekete) vállalkozása is van amíg mindenki mondjuk egy adott virágról kipörgetett 8-10 kilót neki stabilan 30 kilót hozott még a leggyengébb család is
10oldalakat teli tudnék írni olyanokról akik nem a te általad felvázolt dolgok szerint lett sikeres vállalkozó és a mai napig 6-800 forintos órabérben dolgoztat olyanokat akiknek más lehetőségük nincs
nekem ezek szúrják a szemem nem a kawasakis villanyszerelő típusú vállalkozások
aztán lehet csak itt az aranyháromszögben van ennyi sumák gci vállalkozó és országos szinten nem ez a jellemző
Nem emlegetnek egy csomó mindent, hogy hányféle adót vasalnak be rajta, és hányféle biztosítása , és kötelezettsége van! Mert akik olyan helyen van ahol ezt a sok szrt kitalálják azok egy percig nem vállalkoztak! Meg mi az, hogy a dolgozó embertől levont pénzből a dologtalan síkhülye cigányt kórházban kezelik amelyik életében csak akkor dolgozott , ha rákényszerítették??
Papíron minden el van számolva a szabadság is
De a pénz nem megy a zsebbe
Szóval táppénz is csak 3 hét után lesz fizetős addig nincs zseton
Vállalkozni nem könnyű,de így lehet szintet lépni anyagi téren.
Én 15 éve vállalkozok,egyedül,napi10-16 órát dolgozok,de 2 éve már nem vállalok munkát hétvégén.
Idén 2szer 1 napot voltam szabin.
De:3 éven belül kifizetem a 20 évre felvett ház és műhelyhitelt,és az új kocsit is.
A hétvége kizárólag a családé.
Támogatom a feleségem testvéreit és az édesanyját valamint apámat.
De ehhez keccsölni kell,amit alkalmazottként nem tudnék ilyen eredménnyel.
Vállalkozni nem könnyű,de ha tisztességgel csinálod van eredménye.
Amúgy nem feltétlenül ide értem, ez bárhol így van, ahol ez a téma előkerül.
mostanában előfordulok sok cégnél kisebb-nagyobb karbantartási munkáknál, és én ezt kurvára nem így látom
de mint írtam nem mozgok országos szinten, így lehet máshol nem ez a jellemző
itt a környékben szinte minden helyen az van hogy ha ott vagy ketyeg az órabér ha nem vagy ott akkor nem
Az egy másik topik. itt én csak és kizárólag arról szóltam, hogy nem érdemes a munkaadó/vállalkozó jövedelme és az alkalmazott jövedelme között párhuzamosságot keresni.
Tehát ha a buzija részegen kárt tesz magában és nem tud dolgozni, az első 15 napot én fizetem. Erre sem jelentkezik senki, hogy bocsi főnök, ezt most nem kell nekem megtérítened.
ismerek nem egy olyat is aki még a másik rendszerben kezdte a harácsolást, pl a környékünkben az egyik legnagyobb cég vezetője villanymotorok lopásával alapozta meg a "vagyont" persze ravaszul intézett mindent őt nem csukták le csak a tettestársát
olyat is akihez busz szám jöttek a kommandósok, aztán valahogy mégis egy jónevű vállalkozó lett
szóval azért nem kevés olyan van aki bár felvette a lakásra a kölcsönt de inkább csak a pénzt mosogatta így tisztára, csak utána kell nézni a soltvadkerti takarékszövetkezetben milyen dolgok mentek
mondjuk a méhészek se jobbak
10oldalakat teli tudnék írni olyanokról akik nem a te általad felvázolt dolgok szerint lett sikeres vállalkozó és a mai napig 6-800 forintos órabérben dolgoztat olyanokat akiknek más lehetőségük nincs
nekem ezek szúrják a szemem nem a kawasakis villanyszerelő típusú vállalkozások
aztán lehet csak itt az aranyháromszögben van ennyi sumák gci vállalkozó és országos szinten nem ez a jellemző