Tökéletesen déli tájolás esetén a legmegfelelőbb 35 fok körül van, de 20-50 fok között elfogadható a dőlésszög általában. Nekem déli a tetőm, asszem valami 42 fok körüli a tetőm dőlésszöge.
Nem, annál sokkal régebbi darab - úgy 20 éves lehet. Nem tudom miért vettem, akkoriban jó ötletnek tűnt. Egyszer kipróbáltam, azóta a műhelyben rohad a dobozában valahol....
Egyelőre egy darabot vennék, játszani. A Zolitól kedvet kaptam.... Ha a dolgozós PC-met elvinné sziget üzemben, akkuról (napi 14-15 órát megy, 80-90W a tényleges teljesítményfelvétel monitorral együtt), akkor már megérné vele kísérletezgetni. 12V/230V 300W-os autós inverterem már van.
Igaz. De Ini sem halad a ház körüli melóval ezzel a felfogással
Így meg szépen kiadom magamból és nem rág tovább
Különben valami 2.6kWh-t visszatermelt a napelemem, abban az órácskában amíg sütött a nap
Ezt magának csinálta. Csak azt nem értem hogy miért volt ez jó neki?
Ha picit gondolkodik, akkor kapásból fele annyit kellett volna neki is dolgozni és én sem anyázok.
Ráadásul miből állt volna elmenni a villanyszerelőboltba és megvenni az adott feladathoz való anyagokat?
Ezek nem túl drága dolgok, de nagyon megkönnyíti az ember életét.
Nem, én csak megvettem a házat.
Működni valahogy működtek a dolgok, de most kötöm be a napelemeket, ami meglenne pár óra alatt, de 3 napja azzal szopok, hogy az útba eső gányolásokat felszámoljam.
Így meg szépen kiadom magamból és nem rág tovább
Különben valami 2.6kWh-t visszatermelt a napelemem, abban az órácskában amíg sütött a nap
Csak szerelni szívás. Olyan mint a Jenga. Hozzányúlok valamihez azt dől az egész, mert nyilván így nem hagyhatom.
Ha picit gondolkodik, akkor kapásból fele annyit kellett volna neki is dolgozni és én sem anyázok.
Ráadásul miből állt volna elmenni a villanyszerelőboltba és megvenni az adott feladathoz való anyagokat?
Ezek nem túl drága dolgok, de nagyon megkönnyíti az ember életét.
Működni valahogy működtek a dolgok, de most kötöm be a napelemeket, ami meglenne pár óra alatt, de 3 napja azzal szopok, hogy az útba eső gányolásokat felszámoljam.