A legális használat és a legális sw között van különbség.... mindegy, a lényeg, hogy működik....
csak pont a számlával és a papír alapú eletuttal tudod igazolni elvileg a “legalitast”.... persze, hogy nem tiltja, hiszen vkinek a nevére be van regelve, csak nem neked így az Ms rendszere szerint az használja legálisan, akinek a nevére van regisztrálva... de mindegy, érted te, csak nem akarod
ha nem tiltja a win akkor nekem eredeti
pedig volt valami garancia hogy amennyiben nem aktiválható küld másikat
mailban jött a kód meg a link, postán meg a papírok
a papírokon meg is lepődtem azt hittem csak pdf lesz
igazándiból nem érdekel a téma, évek óta hibátlanul megy ennyit megért hogy nem kell baszakodni a feltöréssel
a w7 még elvolt egy okosítással telepítés után a w10 valamiért mindig leszedte sz okosba feltett liszenszet volt hogy 2 hétig volt meg
a defender meg az okosítót szedte le mindig hiába volt betanítva hogy az jóbarát
szóval mindenképp megérte, számla is volt meg jótállás vagy mi a picsa, bár ezek már rég a kukában vannak
keveritek az oem és a kereskedelmi liszenszet
az oem géphez van ahhoz az egy gèphez nincs mód másikra átvinni
a kereskedelmi meg egy géphez van, mindegy melyikhez csak egyszerre egy gépen lehet
és ezt az eu-ban lehet adni venni
amúgy a matrica egy ideje a múlté már a biosban van az oem cucc kódja, nem kell írogatni a kulcsot sehová sem
Aha, győzzél már meg, hogy te Magyarországon legális Windows-t veszel egy lengyel cégtől, aki egy matricát küld - egy apróhirdetés weboldalon
de ha ilyen ingered van, küldj nekem pénzt - van itthon pár tucat ilyen matrica, sőt még hologramos DVD-k is igaz, némelyiket csak egy fél x fél méteres vaslemezen tudom küldeni, mert nagyon rá van ragasztva de így legalább jogtiszta OEM, mert hardware-el kapod
Ugye mennyiségi licensz vásárlás feltétele, hogy min 5 db-t kel venni.... ráadásul az eredeti mennyiségi licensz tulajdonos nem változtatható meg az Ms rendszerében, tehát te az Ms rendszerében nem válsz tulajdonossá. Elvileg kell adni egy papírt, ahonnan megveszed a licensz teljes életútjáról, ami igazolja a tulajdonost, ha ez nincs, akkor eleve kuka. ha van, kérdés mennyire valos.... de ugye érezzük, hogy meg mindig céges mennyiségi licenszről beszélünk... szóval elvi lehetőség van a licensz továbbadására, gyakorlati nemigen, pláne ebben a formában.... itt van a kutya elásva a sztoriban... cég meg hiába veszi meg mennyisegiben, ha nem kerül az Ms rendszerében a nevére és ha meg legális is, nem fogja kockáztatni, hogy mégsem és egy esetleges büntetést illegális licensz használat miatt...
Az Európai Legfelsőbb Bíróság 2012. július 3-i, (C-128/11.) határozata alapján a szoftvergyártók nem tilthatják meg a használt, vagy a felnem használt szoftverlicencek tovább értékesítését, még abban az esetben sem, ha azt az EULA tiltja vagy a hozzá való programokat az internetről töltötte le a felhasználó.
ilyenkor sok minden áldozatul esik
pl a kezeim villanyos tesztjei sincsenek meg pedig kellett volna nemrég
csak pont a számlával és a papír alapú eletuttal tudod igazolni elvileg a “legalitast”.... persze, hogy nem tiltja, hiszen vkinek a nevére be van regelve, csak nem neked
pedig volt valami garancia hogy amennyiben nem aktiválható küld másikat
mailban jött a kód meg a link, postán meg a papírok
a papírokon meg is lepődtem azt hittem csak pdf lesz
Mondjuk a számlával tudod mondani, hogy jóhiszeműen jártál el
a w7 még elvolt egy okosítással telepítés után a w10 valamiért mindig leszedte sz okosba feltett liszenszet volt hogy 2 hétig volt meg
a defender meg az okosítót szedte le mindig hiába volt betanítva hogy az jóbarát
szóval mindenképp megérte, számla is volt meg jótállás vagy mi a picsa, bár ezek már rég a kukában vannak
az oem géphez van ahhoz az egy gèphez nincs mód másikra átvinni
a kereskedelmi meg egy géphez van, mindegy melyikhez csak egyszerre egy gépen lehet
és ezt az eu-ban lehet adni venni
amúgy a matrica egy ideje a múlté már a biosban van az oem cucc kódja, nem kell írogatni a kulcsot sehová sem
de ha ilyen ingered van, küldj nekem pénzt - van itthon pár tucat ilyen matrica, sőt még hologramos DVD-k is
az eu-ban egész más jogok vannak ezen a téren is mint máshol
és ez nem a géphez kapcsolt oem win
A kettős mércét alkalmazókkat tudnám elásni inkább.