Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt túlzásnak érzem még én is.
Szerintem lehetne, hogy teszem azt +2% -ig egy figyelmeztetés csak, ha megint, akkor az elsőt is összeadva a másodikkal jön a bünti.
Azért gondolom így, mert amikor kamionnyi árut szállítanak, akkor ömlesztettnél nehéz számolni a súlyt, darabárunál pedig a csomagolás és a szarságok, mondjuk egy béka súlya is probléma lehet.
Persze ha minden autó A VILÁGON MINDEN TELEPHELYEN MÉRLEGEN ÁLLVA LENNE PAKOLVA, AZ MÁS LENNE - caps lock - de ez nyilván nem járható út.
A sofőrnek mindegy mert a cége fizet, de mint írtam a normális az lenne ha a felrakót büntetnék mint nyugaton mert akkor meg sem próbálnák rávenni bármivel a fuvarozót a csalásra.
Kint már simán büntizik a kisautókat és nincs tűréshatár, nálunk sincs hiába gondoljuk, de nincs, 1kg-ért is bünti van és ez lett most köziges.
Az éremnek két oldala van.
Azt értem, hogy a sofőr az állása miatt bevállal olyant is, ami nem legális. Értem, hogy ha azt gondolj a fuvarozó vállalkozó, hogy nagy az elvonás és költségcsökkentés miatt belemegy olyanba, ami nem legális.
De ez szerintem nem normális. Én hiszek a büntetés elriasztó mértékében, pontosabban annak működőképességében. ha maradok a fuvaros témánál, a sofőrök, vállalkozók pontosan tudják, hogy átlagban hány km, vagy szállítás után van egy büntetés, nem hülyék, ki tudják számolni, hogy megéri vagy sem. és ezek szerint megéri.
De ha elvennék a kamionját, vagy a jogsit egy évre, illetve az életben nem lehetne többet vállalkozó, akkor gondolom ezerszer is meggondolnák. Végül mindenki jobban jár, mert fuvaroztatni akkor is kell, tehát lenne munkájuk, csak nem kéne csalniuk, mert hiába fenyegetőzik, hogy elviszik a melót máshová, ott sem csalnának.
Gondolom én.
ismerős egy 3.5 tonnással járt kisáruval, néha ilyen 3-40 kilós dobozok, néha raklapszám, összeszedik a cuccot és irány haza(vagy épp külföldre)
egyszer 130 kiló miatt fizetett annyit az osztrákoknál hogy az egész út nullás lett, nem emlékszem már mennyi volt a bünti de egész durva volt a 130 kilóhoz képest
papírok szerint minden rendben volt, arra tippeltek hogy a csomagolóanyag itt-ott nem volt beleszámolva
Megérdemelte, az elhajlóknak nincs bocsánat.
Mégis még egyet, ez jó lenne, de akkor úgy mint nyugaton, ott a fuvaroztató fizeti a túlsúlyt, alapból őt büntetik meg nem a fuvarozót így nem meglepő módon oda is figyelnek, de mivel nálunk a fuvarozó fizet ( elvileg van lehetősége peres úton a fuvaroztatótól viszaszerezni) így a fuvaroztatók ezt kihasználva érdekeltté teszik, hogy pl. a billencseknél tonnakm/ft-ot fizetnek és ha jó súllyal mennek jó esetben csak az üzemanyag van meg és a pluszból tud megélni a ponyvánál meg simán hamis súlyt adnak meg vagy megmondják ugyan, de ha nem viszi el akkor majd elviszi más és a speditőr más melót nem ad persze nem mentegetek senkit mert sokan direkt ráállnak erre plusz pénzért, de alapból a szankcionálás alanyának a megállapítása rossz persze annyiban érthető, hogy a fuvarozón könnyű leverni míg a cégekkel kínlódnának ha egyáltalán elérnék.
Haverom inkább pektinbontót ad... látnád a főzőjét, mintha egy UFO szállt volna le... aroma torony, mindene rozsdamentes ill. réz, a helyiség kicsempézve... nem csinál mocskot
Jo lenne itt is.
Te kivel pezsgőzől idióta ?
Ja...anyukáddal...bocsiii !
Ez tiszta.
Ennek ellentmond az felvétel (mást sajnos nem tudok írni, mert ebbe azért nem ástam bele magam nagyon), amikor a drónról mutatják, hogy a teherautó kikerüli az aszfaltba épített súlyellenőrzőt, gondolom nem véletlen. Hogy ezt záróvonalon tette, az csak hab a tortán.

De hogy ne beszéljek mellé, felhívtam a kamionos havert. Azt mondta, lehet is csalni és csalnak is. Az aszfaltba épített az nem nagyon pontos, az nem sokra jó, de amikor kitelepülnek a tesók a mérleggel, ott nincs mese.
Tehát azt az ellenőrzést kell fokozni, amúgy ha én lennék kormányon, akkor mindenféle ellenőrzést szigorítanék (nem csak ezt).
Kezdeném a Balaton vízparti beépítettségével az első nap, amikor elkezdem a regnálást.
Ez is igaz, felénk meg inkább a cukorral baszkodnak. Meg a tulengedéssel......egyiktöl se jo a.pálinka.
Annyira a múltban gondolkodsz, hogy a dipóid is még lúdtollal írta alá a portás.
Köszi, hogy elmagyaráztad de eléggé ismerem az eljárást. Nem a cukortól fájt a fejem (nem teszünk bele cukrot, ugye) hanem a metiltől és az aldehidektől. Ezt a részt a legkönnyebb elrontani főzéskor.
te toltad túl 2x sem reagáltam még De a cikk nem tűnik összeesküvésnek a saját udvarából sittet utánfutóval szállítóknak
A veget sokan eladjak.
Semmi senem megy pocsíkba!

Hát mikor a cigany szürcsölgeti a cefrés hordó legtetejét. Az meg türelmetlen.
nem egyről beszélünk A közúton szállított cuccok kb. 80%-a ekáer köteles. Van olyan termék ami két mázsától van ami 5 mázsától indul.
Én azt mondom, hogy az ekáer köteles árunak a súlyával már az sem mer variálni aki felrakja(eladja). Mert ők is büntethetőek. Rendszám alapján van egy autó össztömeg, a rendszerben. Ha ennél eleve nagyobb a felrakott súly akkor már büntethető. Elviekben van rá mód gyakorlatban kisteherrel még nem nagyon b@szkódnak egyenlőre.

Régen a sódert is úgy szállították, hogy a megengedett 40 tonna helyett simán 70 tonnával közlekedtek de a mérlegjegy csak 40 tonnáról szólt. Ha az útszéli rendőr megállított, őneki el kellett hinni azt, hogy az 40 tonna akkor is, ha földig ért a plató Nem volt más a kezében. Most már elektronikusan minden fent van egy rendszerben. Rendszám alapján tudják, hogy mit szállítasz, milyen súlyban, milyen értékben, honnan-hova. Mindennel lehet ügyeskedni egyedül a súllyal nem. az ott a helyszínen adott dolog amikor megmérnek. Az összes többi lehet fiktív. Azt, hogy az áru értéke annyi mint ami a számlán van nehezen ellenőrizhető és közlekedés biztonsági szempontból semmi szerepe. Az, hogy a fuvar hová tart az is simán variállható. A súly nem
Túltoltuk.........illetve én, nem folytatnám.
A réz eleje a mérgezö, aztán jön a pálinka, aminek.csökken a szeszfoka lefözés folyamán. Avégén már a vodka jön, na azt kell eltalálni mikor zárd el,mert ott még van szeszfok rendesen de sokan sajnálják kidobni.
Ha meg fájt a fejed akkor sok cukrot tettek a céfrebe. Ami nem.kéne egyáltalén ha jo a cefre, de a cukortol jelentösen nö a lefött pálesz mennyisége.
Igen,
de nem úgy volt, hogy amikor róla klónozták, akkor egy gyerekméretű klónt kért cserébe?
szerintem meg nem
Szaros utánfutóért nem fog veled közúton b@szakodni senki, ha csak a tehénszar nem hullik róla vastagon
Egy-két kisfalusi helyi serif lehet, rámozdul egy 10-es büntiért, de én nem látok ebbe többet
nehogy aztán a sok etiltől ne bírd olvasni a fórumot
Amúgy geci ez a pálinka főzés - a legtöbb aroma az elején jön ki, de sajna akkor jön a káros anyag is... nagyon rá kell érezni, hogy vedd el, ill. hogy jácc a hőfokkal
Kínáltak már olyan zamatos pálesszal, hogy azt hittem, gyümölcsbe haraptam - aztán 2 óra múlva meg sajgott a fejem tőle
Nagyon kényes vagyok a pálinka minőségére (is)....