Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

No,megoldottatok a globalis fuvarozast?
Csuklobol?
Motoroztatok.
Trident.
http://youtu.be/FyQNf3ZtRWE
lőri annak nem nagyon örülne
Mert nem konténer szállításban kell gondolkozni,hanem komplett kamion szállításban.
nem minden állomáson 50-80km körben elég lenne egy
mostani rendszer sajnos árnyéka annak amit elbírna a hálózat
Dehogynem csak akkor leállna a lassítás miatt az összes cég, gondoljátok, hogy akik ezzel foglalkoznak nem mérlegelik ezeket?
Nem lehet mert akkor minden állomásra terminál is kéne darukkal, kalmárokkal, vámmal, most Bp.-n van 3 és még országosan is annyi, de azok marginálisak jelentéktelen forgalommal, nagyon nem alternatívája a közútnak és még csak nem is olcsóbb.
Fuvarozóknak nincs ellenállása mert közük nincs hozzá csak mint már sokszor leírtam ezt a vasúti történet nagyon lasú a közútihoz képest, eu-n belül napokkal és a jelenlegi is csak azért mükszik mert a kormányok támogatják, eu-n kívül nincs alternatívája a távolság és tengerentúl miatt, de belül gáz.
na ez így sosem lesz megoldva
egyszerűen lehetetlen, és ha mégis ez lenne a terv kellene annyi pénz mint a gellérthegy
belép a román mehet kb 10 országba 15 útvonalon, aztán összevárni 30 olyat ami egy irányba megy lehet hetekbe telne
Akarat és elszántság kérdése az egész.

Nem akarom elhinni, hogy olyan nehéz feladat lenne az, hogy ÁTMENŐ közúti szállítás esetén csak előre meghatározott úton történhet a belépés, ott meg vasúti csatlakozó pont legyen kiépítve. Nem nagyon akarok a kamionos haverra ismételten visszautalni, de szerinte ha Angliába akarsz szállítani közúton akkor vagy Csalagút vagy Csalagút.
Ha Ukrajna felől nyugatra akkor Beregsurány vagy Záhony. Záhonynál van is vasút, kész. Jöhet Románia, ott is kiválasztani - nyilván a románokkal megbeszéltek alapján.
Ettől biztosan bonyolultabb, de hát már járt az ember a Holdon, ez sem lehet nehezebb feladat.
20 évig foglalkoztam konténeres szállítással szóval nem ismeretlen a téma
amúgy simán meg lehetne oldani azt hogy útközben fel-le csatolnak vagonokat
Ekkora léptékű változás nem megy egy nap alatt.
Kettő dolgot kellene legyűrni, a vasúti infrastruktúra hiányosságait és a fuvarozók ellenállását. Az lenne mondjuk a kisebbik baj, pár jól irányzott ütés és kész is.
Konténeres rakodót nem kell 100 méterenként létesíteni, a légifolyosók mintájára ki kell jelölni az útvonalakat és annyi. A repülök sem kényükre-kedvükre közlekednek.
a vasút nem lenne rossz, csak túl kevés helyen lehet rácsatlakozni
pl konténert nálunk nem sok helyen tudsz vasúton feladni
Rafinált
Nyilván.
Én speciel nem is engednék átmenő forgalmat, csak kötöttpályáson.
Sajnos a komcsik ilyen infrastruktúrát építettek, ezt üzemeltetni a világ minden pénze sem lenne elég. Az új nyomvonalon épített utak azért jobban bírják, ha nem is a végtelenségig.
Amúgy végre egy adó ami nem jö, hogy utáltam mikor állandóan küldték.
Mivel nekem nincs így én ennek akár örülhetnék is ha rosszindulatú lennék.........ja, az vagyok.
Az utak tönkremenetele nem.csak ezen mulik. Ha normálisan ujitanák vgy kátyuznák akkor.nem járna ugy mint felénk egy adott szakasz, amit évek ota ugynazokon a pontokon javitanak mert szarrá gödrösödik de kb három.hétig tart.
Erröl szól a cikk.....
Nekem van, csak adó nem jön rajta..... ...szemetek kiirtották itthon a DAB adást.
Az élhető, tiszta, működő ország/társadalom sajnos pénzbe kerül. Nem is kevésbe.
Az nem járja, hogy a társadalom egyik fel baszkolódik az utak miatt, a másik fele (és van nem kicsi átfedés is) a másik meg tönkrebassza.
Ez sokkal érezhetöbb lesz, mint a tulsuly motoriciklivel
https://m.hvg.hu/cegauto/20201...
Amúgy megnéztem, 2+fa volt a legolcsóbb, amit találtam 60 t-ig.
És ebben nincs benne a telepítés.
Ez multinak ez nem ár, de azoknak már van is- gondolom.
Ez bazi pénz pl. a tűzifa kereskedő haveromnak. De az biztos, ez az út elvezet a nirvánába, ebben nem vitatkozom veled.
ehhez egy csomó áru drágulás is hozzá jönne
mert pl aki eddig egy sofőrrel oldotta meg a fuvart kettővel csinálná
Utolsó mondatod, de, járható.........elég olcsók már a mérlegek, hogy akár egy kis cégnek is legyen (1-2 milláért már van alap) és hitelesítsék őket mint a bányákban és mérlegjegyet adjanak csak hát akkor felelősek is lennének így meg széttárt karral pingvinezhetnek, nem véletlen, hogy a bányáknak kötelező mérlegjegyet adni.
A pakolásról nem tudok mit mondani, de a szállításnál pl. menetidő ilyen probléma, mert a kamionos is mondta, hogy néha olyan rövid időt adnak meg menetidőnek, hogy csak túlvezetéssel lehet megoldani.

A felrakó is problémás lehet szerintem, amikor egyszer elmentem Luxemburgig a kamionos haverral csak úgy kirándulni, láttam, hogyan megy ez. A nagy raktárban a földre voltak festve kockák, abba rakták bele az árut. Egyik jött oda lerakta, és amikor mi mentünk érte, az adott számú kockában levű cuccost felszórta a targonca és kész. őt sem érdekelte, meg az én haveromat sem. Kurva sok az ukrán meg a lengyel, egész klikkek vannak a fuvarozásban, mindegyik viszi a fajtikáját.