Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De azt mond meg hogy mi a tököm más benne mint egy vartában vagy boschban, azok miért szarnak be hamar és miért nem tudnak ekkora áramot ? És miért nem lehet venni itthon ? Nekem pl fontos lenne a nagy indítóáram.
Az AZ akkum 760-at tud ennyit mértek amikor elhoztam, valahol hozzá is van tűzve a garanciapapírhoz.
Na hát akkor bekaphatod én abban a hitben voltam hogy a liion akkukról beszélsz, hogy azok tartósak
A kos csettegőm bmw-ket reggelizik
Hétvégére mínusz tizensok fokot ígér, ma vagy holnap soron kívül töltőre fogom tenni mindkét járgányt.
Ez a 16 Ah-s akku 675 A-t tud max. leadni - jelentkezzen, akinek az AUTÓ akkuja tud ennyit
Ezt a havonta töltögetést én is mindig megfogadom, aztán áprilisban meg hopp! úbaz+, ezt tőtteni kellett volna szeptember vége óta de eddig még mindig helyrejött
Csak olvasni kéne... a lítium a domén név az akksi adatlapján (a gyártónál) kiderül, hogy tiszta ólom technológia... az ő oldalukon ez a legrosszabb akkumlátor repülőgépekbe meg orvosi műszerekbe gyártanak... ha oda jó, talán a te csettegődbe is megfelel {os16
Mert az ismerőseid lusták havonta egyszer rárakni az ötezer forintos Lidl-es / Aldi-s automata töltőt. Nem nagy fáradság pedig.
Ha keveset járok a kocsival (mint mostanság is), azzal is ezt csinálom.
Valszeg a 8 éves még eredeti japppppán volt, a többi meg Jászakku de leírom még1x: SZERENCSE nem egy ismerősöm szezononként újat vesz... mindig bexarik neki állásban. Nekem meg valami Forexes géles van benne, az meg nem, pedig nem sokat foglalkozom vele...
Én ilyet nem raknék motorba. Sok videó van hogy kigyullad. Ezekben én nem bíznék.
Pedig már mindegy volt, reggel se indult volna
Azért túlzásba sem kell esni: a GS500-amból a 8 éves, gyári YUASA akkut baxtam ki megvétel után nem sokkal, pontosan ugyanolyat kapott (ez már csak 4 évet bírt ridegtartással, de télen havonta töltögetéssel), két és fél éve megint ugyanolyat kapott, és jelentem eddig még tökéletes. (14-15 ezer forint körül lehet beszerezni, házilag kell felsavazni), szóval márkás, de nagyon primitív szerkezet.
Ilyesmiket kell keresgélni: https://www.li-ion.hu/Enersys-...
Nem is olyan drága. Van 2 ilyen itthon, öt év állás után kidobták, biztonsági okból (időkorlátja van, mint az eü cuccoknak) Na ezzel szoktam bebikázni a dízelt, ha nem indul a saját 70 Ah-s akkujáról tölteni nem kellett vagy egy éve...
Nem akarta
Remek történeteket lehet olvasni mindenféle akkuról, pro és kontra - tisztára, mint az olaj a táborok tagjai egymásnak esnek
Pedig valójában ezek a 20 000 körüli-alatti akkuk mind szarok, tisztán szerencse kérdése, kinek mennyit bír ki. Az egyik töltögeti-ápolgatja-szeretgeti, a másik le se xarja, bebaxxa a sarokba - és még ettől se függ, milyen élettartama lesz dőlnek az elméletek
Én egy biztosat tudok: jó akkut kell venni. Azok, amik itt köztudatban forognak, mind gagyi. Igazából szünetmentesekbe meg boosterekbe való akku kelli, az minőség, az bírja 7-8 évig. Csak egy baja van: az átlagos motorba való méret 60-80 ezer Ft, és leginkább USÁ-ból lehet beszerezni (biztos a németeknél sőt nálunk is kapható, de én nem láttam)
Szóval ilyen akku nem sok ember motorjában lesz, marad a másik mód: 2-3 szezononként csereberélni a fosokat. Igaz, árban ugyanott vagy.
Fasznak nem maradtal nala ?
Ezek érdekesek, 2007-es e91-et adtunk el tavaly es gyári akku volt benne.
A 2010-es 5008-amból most ősszel dobtuk ki a gyári pezsó akkut, mert állt a kereskedésben, gondolom nullára merítette magát.
Én bannerral vettem a motort, nem tudom mennyi idős volt, cimkéje szép újszerű még poros sem volt és kofelüdt, vettem bele jpmotot mert hát szombat reggel szarik be az akku azt egyet cseréltettem gariban, 1-ből kifolyt a sav és kellett egy sárvédőt vegyek. Többszor megszopatott, indultunk Októberben Boszniában, természetesen nem indult
Most nyáron is megszopatott, éjjel kettőkor hazavittem a lányt, kicsit beszélgettünk és nem indított
Most már muszáj vegyek egy másikat. Bárdiba nincs már kártyám hogy Exide-ot vegyek ezért marad az unixos Varta Mert a boltokban itt nem nagyon van, vagy ha van akkor is problémáznak mindig a garival, ez szezonális termék, félév gari. Unix legalább ad 1évet 10ezer ft felett. És kihozzák, meg se kell mozduljak
Haveromnak ilyen vartát raktunk ez lesz a 2.tavasz, lusta egy gyerek, nem tölti de indítja faszán a 950-et.
Van egy Varta autó akkum 75-ös, 2éve vettem ki a touranból mert télen gyengélkedett, azóta is arról bikázok mindent, tartja a feszkót pedig az asztal alá rúgtam be.
Apunak is elvérzett a Banner nyáron, Exide lett belerakva az már 3-4éves, nem emlékszem. Most rakta fel csepptöltőre mert a kis usb töltő a motorban maradt és a led leszopta

Ugysem tudunk olyat venni ami tökéletesen működik mindenkinél.
Nem azt írtam, hogy csak zárt vagy külön savas van.
De lehet, hogy félreérthető volt a negfogalmazás

Az autómban is zárt van.
Hát abban biztos lehetsz, hogy nem izgulok nagyon az akksid miatt csak szólok, hogy ezek a mai akksik elég szarok, nem bírják az állást. Számtalan megdöglött motor akksiról hallok az utóbbi időben, autóéról meg alig... Gyorsan szulfátosodnak a cellák, ha egy kicsit is le van merülve
Épp most írom, hogy utálom a vartát. .....gyakorlatilag nekem bármiben volt garidő plusz 2 nap és annyi.......az előző sv-ben volt egy új banner mikor kaptam és azzal is adtam el 8 év múlva és sosem volt kivéve a motorból.
Bármikor te is vehetsz ilyet még a legújabb motorokba is. Beleöntöd, a szeparátor felissza, lezárod és onnantól gondozásmentes, fejre is állíthatod.
Mondjuk a motoromét lehet, hogy hazavágtam, varta agm van benne és mivel nem használom rég így lemerült, töltőre tettem csak hát rajta is hagytam, a töltő egy kb 30 éves ruszki automata és igen kedvelem 0-10A-ig mükszik amit lehet ugyan állítani is, de automatikusan lemegy 0-ra ha kész van bárhova állítom, de azért gondolom 0-án is van valamennyi töltés így lehet, hogy sikerült legyaláznom az általam amúgy sem kedvelt vartát.
Ez kurvajó... akkor én is gyorsan kell vegyek egy vartát a motorba. Pedig ezek mennyivel jobbak mint az eleve felsavazottak
Az autóba vettem szombaton. Természetesen zárt akku, 3/2 60%os volt újként és egy ami 80%... pedig 12,6-12,8V volt bennük de indítóáram a névleges 750A közelében sem pedig az elmúlt 1évben vettem 3ugyanilyen AZ akkut és mindegyik többet tudott mint a névleges

Motorba is a Varta volt megfizethető jó nagy indítóárammal és most az sem lesz
Lítiumosat meg biztosan nem veszek bele, nem egy videót találni ahol elfüstöl.
Autóhoz már nem nagyon van, a környéken 2 akkus bolt van és egyikben sem árulnak már külön savasat egy ideje, vettem autó és motorakksit is tavaly, de mindkettő le volt zárva.