Azé anno nag királyság volt egy Punto 1,2 16V HLX kéremszípen.
Plüssbelső,légkondi,vilanyablak,villanytükör,szervókormány.........................hujjujj......................ment az 170-et pályán,még pipit is állva hagytam a kotvány kilncesével.
Az átlagember.....
Hát szerintem ezzel mindent leírtál.
Én amikor a régi Audival jártam, megmosolygott egy átlagember.
4 hónap múlva vitte a bank.
Ha megnyerte, vigye!!!!
Anno volt egy fiatal nő a boltban,az bankban dolgozott,mikor kipukkadt a lufi mondta hogy utánaszámolt,és még az elszállt törlesztők mellett is 2010 környékére lett egálban a forint alapú hitelekhez képest.
Tehát akkor is kínáltak forintost,csak a törlesztő az alacsony CHF alatt annyival olcsóbb volt hogy rohadtul senki nem vette fel a HUF alapút.
Meg aztán boldog boldogtalant rábeszélték a hitelre. Engem is hivogattak a bankok mekkora jó konstrukcióik vanna deviza hitelre, és szinte bármennyit adnak a meglévő mellé is akár.
Én valami 40 e körül kezdtem törleszteni, aztán a legkevesebb 32 körül alakult, a legtöbb havi törlesztő meg 56 e volt. De ha végig viszem se lett volna sokkal több 60-nál.... Még akkor is vetekedett a számomra elérhető egyéb hitelek költségével
Ez ennél bonyolultabb. Az átlag ember hülye. Nem értheti a pénzpiacok működését, azért van a pénzügyminiszter, meg a kormányzat. Ha ők ezt engedték, akkor vagy ők sem értették, vagy értették, csak ezt kívánta az érdekük. Nem is tudom, melyik a rosszabb.
Könnyű utólag áttolni a felelősséget a birkákra, de akkoriban 6 TV reklámból 5 arról szólt, hogy vegyél svájci hitelre lapostévét meg úgy általában mindent.
Neked nem menőzésről, azzal tisztában vagyok.
Viszont rengeteg olyan ember van a környezetemben, hogy kenyérre alig telik, de van nagy tv, új autó.....
Egy 50e km-es puntot vettem CHF-re,egymilla volt a hitel,8 kiló a sajáterő.
egészen 2006-2007 környékéig sima szolíd 15-16e volt a törlesztő ami 2008 októberéig 24-26e-re dagadt.
Utána már tökmindegy volt.2007- év végéig sima mellékes bútorszerelési melókból munka után meglett a törlesztű és a benzinköltség.
Ez egy havonta hengerfejes 2T warnyú után habzsidőzsi volt.
Nem menőzésről szólt...építkezésről mindenféle segítség támogatás nélkül...mondjuk nekem nem okozott gondot, nem sokat vattem fel azt is rövidebb időre és még nagyjából időben átváltottam forintosra.
Nem kicsit...CHF-t az ország nem látott, nem hogy a hitelfelvevő......Nekem volt anno, nem CHF-ben utalták...ügyes manőver volt hogy CHF alapú hitel volt, semmiféle svájci frank bevonás nem történt. CSak paíron...
Addig kellett volna nyújtózkodni, amíg a takaró ér!
Én is szerettem volna nagyobb, szebb lakást, autót.
És talán még fizetni is tudnám a törlesztőt, de nem szeretnék többnek látszani, mint aki vagyok.
Aki meg tette a menőt, fizessen!!!
A lónak a faxát (szülinapodra ) legalább faxságokat ne terjessz...
2008: EUR 236 Ft, CHF 145. Kurvára nem a Forint ment le, hanem a CHF fel - aminek az oka, hogy az usák alapok átváltottak CHF-re, mikor borult ott a bili. A CHF meg elszállt... a hülye magyarok meg beszopták - leginkább azért, mert a bankhitelük nem CHF volt, hanem "CHF elszámolású". Magyarul: a tesóid húztak le megint minket, de ezért se vontak felelősségre senkit.
Az lett volna a mondandóm lényege.
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/punto/fiat_punto_1_2_16v_hlx_klima_2_tulajdonos-16566993
4 hónapig
Plüssbelső,légkondi,vilanyablak,villanytükör,szervókormány.........................hujjujj......................ment az 170-et pályán,még pipit is állva hagytam a kotvány kilncesével.
Hát szerintem ezzel mindent leírtál.
Én amikor a régi Audival jártam, megmosolygott egy átlagember.
4 hónap múlva vitte a bank.
Ha megnyerte, vigye!!!!
Tehát akkor is kínáltak forintost,csak a törlesztő az alacsony CHF alatt annyival olcsóbb volt hogy rohadtul senki nem vette fel a HUF alapút.
Te is vehettél volna nagy BMW-t, Audi-t, vagy bármit....
Mégse tetted.
És jól tettük.
Könnyű utólag áttolni a felelősséget a birkákra, de akkoriban 6 TV reklámból 5 arról szólt, hogy vegyél svájci hitelre lapostévét
Viszont rengeteg olyan ember van a környezetemben, hogy kenyérre alig telik, de van nagy tv, új autó.....
egészen 2006-2007 környékéig sima szolíd 15-16e volt a törlesztő ami 2008 októberéig 24-26e-re dagadt.
Utána már tökmindegy volt.2007- év végéig sima mellékes bútorszerelési melókból munka után meglett a törlesztű és a benzinköltség.
Ez egy havonta hengerfejes 2T warnyú után habzsidőzsi volt.
Én is szerettem volna nagyobb, szebb lakást, autót.
És talán még fizetni is tudnám a törlesztőt, de nem szeretnék többnek látszani, mint aki vagyok.
Aki meg tette a menőt, fizessen!!!
2008: EUR 236 Ft, CHF 145. Kurvára nem a Forint ment le, hanem a CHF fel - aminek az oka, hogy az usák alapok átváltottak CHF-re, mikor borult ott a bili. A CHF meg elszállt... a hülye magyarok meg beszopták - leginkább azért, mert a bankhitelük nem CHF volt, hanem "CHF elszámolású". Magyarul: a tesóid húztak le megint minket, de ezért se vontak felelősségre senkit.
na erre senki sem számított
aztán a hosszú lejáratú hitelnél ez rengeteg változás