Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

te mit csináltál hogy hengerfejesre hajtottad azt a pompás tervezésű autót???
Egyszer buliból hazafel(abonyi diszkó) elszakadt az ékszíj a wartyogóba. Onnan még 20 km hazáig. Simán hazavitt, már egy kicsit ugyan melegedett a hűtővíz de nem lett hengerfejes.
Aztán olyan is volt, hogy tiszakécskéről hazafelé egyszer csak látom,hogy nincs töltés Megállok felnyitom azt a bazi nagy motorháztetőt azt látom,hogy a sértetlen ékszíj-at ledobta Há mondom mié? Aztán felületes vizsgálódás alapján megállapítottam, hogy a vízpumpa csapágya úgy megszorult, hogy kézzel meg sem lehetett a tárcsát tekerni 30 km-ről jöttem vele haza tűző nyári napon. itthon már eregette egy kicsit a gőzt a motorháztető alól a gép de hengerfejes akkor sem lett
és ilyenkor mi van? Most kilépünk a néppártból vagy kibaxtak bennün ket végül is mindegy
Ez milyen előnnyel vagy hátránnyal jár(hat) vagy mire kell készülni? Odacsapódunk valakihez vagy alapíthatunk új pártot az eun belül lehet ilyet. Vagy végül is mit takar ez az egész.
Én ebből az euból összesen annyit hámoztam ki, hogy ez a néppárt vagy mi ez az eu legnagyobb pártcsaládja. Csak azután azok az értékek amiket az elején képviseltek az a visszájára fordult és teli lett libsivel. Kb. úgy képzelem el, mintha itthon a parlamentbe az összes pártból mondjuk a libsik adnák a túlsúlyt.(reméljük ez az idő nem követekzik be)
Ez érint(het) e negatívan bennünket az euba, hogy már nem tartozunk a legnagyobb pártcsaládhoz( ahol elvileg már eddig sem volt semmi szavunk csak ekéztek bennünket a migrik miatt a jogállamiság miatt a sajtószabadság miatt a bíróságok miatt a civil szervezetek miatt meg a soros egyetemek miatt) Lesz valami változás esetleg nem kapjuk meg azokat a támogatásokat ami elvileg nekünk jár?
ebből a szempontból a gáz sokkal biztonságosabb mint a benzin, meg úgy nagyjából minden szempontból
https://www.origo.hu/auto/2021...
Már csak azt nem tudom én a vazelin hajtású autómra mit ragasszak ki
kb ezt csinálja a takarékbank is
bár most az a terv hogy megy külföldre is oda meg talán ez a revolut gazdaságosabb lenne
Már 2002 előtt is okos voltál.
Nekem se előtte, se utána.
De szerinted én csináltam rosszul. Gondolom erre volt a cinikus "már akkor is okos voltál" megjegyzésed?!
Pár gombnyomással bármilyen valutát átvált kb középárfolyamon,innentől bármelyik ATM-ből felvehető a szines papírcetli.
Ha eurot akarsz akkor ahhoz a megfelelő valutájú ország ATM-e kell.
Vagy dolláré.
Nono!
Aztán meg lenyúlnád horgászautóra....
Jobb ha az az ő saját számláján van.
ez még csak fél siker
a kp lenne jó kézben
kicsi összeg nem lehet a hiányát észrevenni de azért gyűlne a fiókban
Ezert jo a revolut,regisztralsz,feltoltod valami 3-4e forintal,a kartyat meg kuldik,talan 2 rugo postakoltseg,es van egy kurvalogikus app amin minden banki muvelet telefonon megoldhato.
En spec havonta feltoltom x x osszeggel es a napi bevasarlast mar tudom google pay-el nyomatni,telefonon.
annyi nem jön be hogy érdemes legyen vele kínlódni
párszáz dollár-euro
Kezd vége lenni a beetetés résznek,bár még nem dráma.
2002 óta nem volt hitelünk, igazából az is autó lízing volt... engem nem érintett a balhé semennyire sem. Csak láttam sokat, akit igen... akik elhitték miferinknek, hogy itt habzsi-dőzsi van...
úgybiz....
miért kapott volna... a banktrv meghatározza, hogy egy adott tőkére mekkora kockázati hitelállományt lehet kiadni, ami több, mint az eredeti tőke... ez idáig teljesen normális, hiszen annak, hogy az összes hitel bedől, kicsi a kockázata. az adósok meg nem frankot vettek, hanem hitelkonstrukciót, így nem is kell frankot látniuk. vehettek volna más hitelkonstrukciót is, volt választás.... jah, hogy ebből a legtöbben annyit láttak, hogy aláírom és jön a pénz.... többször leírtam, de mindig betámadtak többen.... a bank nem jótékonysági intézmény, hanem egy profitorientált vállalkozás. aki meg aláírja a szerződést, az vállalja az abban foglalt feltételeket.....
Elég egy revolut kártya.
Ha nyitna devizaszámlát magának, akkor simán mehetne arra - váltások nélkül.
amúgy a gyerek se kap sosem valutát a geci bank egyből forintba váltja át hiába utalják más pénzbe
és valamiért mindig a bank jár jól
ez igaz
de a frank kölcsön és a frank alapú kölcsön nagyon más
De frankot te se kaptáll
nekem anno chf hitel volt
minden hónapban 160chf vokt a törlesztő
ezt beszorozták az árfolyamnal és ennyi volt forintban
utána kett a chf alapú aminek köze se volt a frankhoz, na itt történtek durva dolgok
A motorodból kiindulva, te se vettél fel nagy hitelt.
Már akkor is okos voltál mint most.
Mondjuk fontos szempont volt hogy mikor szállt be a páciens
Nem biztos...az akkori forintos hitelek elég szar kamattal (bőven 15 százalék felett, de nem ritkán húsz felett) voltak többnyire, így elég sokáig összeségében nézve rentábiliis volt a CHF alapú....
Nem voltam okos, csak nem akartam hitelt felvenni azért hogy menőzzek.
Ehhez nem kell sok ész.
Csak nem hiteles az autód?