Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja és közelítik a 60 kg-ot a kan kuvaszok, az már elvisz és elás, ha a területére mész. Ez a dolguk.
Nem mondtam, hogy a kutya baja
De ez nem a kutya baja. A kuvasz nem családi kutya, neki az a feladata, hogy a területére életre-halálra senki nem mehet be vagy mehet ki, akit ő úgy gondol. Erre tökéletesek, hibátlan őrkutyák, nyáj mellett is megférnek.
Nézd meg a fajta alap standardját, a boxer fordítottja, magasabban van a seggük, mint a lapockájuk, emiatt hosszúak a hátsó lábak, kis túlzással egy zsiráfra is nyakra tudnak ugrani.
Hibátlan kutyák arra, amire kell.
Jó gazdának szelídek is.
nem mind
pl a mostani kimondottan vékony 30kg és egész magas is
Én nem mertem meg, és nem is emeltem fel.... ha van ra igenyed, csináld
Na az mondjuk 2x annyi lépés neki mint a németjuhásznak
Most miért? Úgy igaz, mint hogy 160at megy az MZ-m
Kis izomkolosszus kutyusok
engem anno az amstaff szuka 30as tempóval elhúzott jó sokat szimóval, az szörnyen izmos dög volt
kocsi mellett ilyen 35-40 tempókat simán futott 7-8km vagy akár többet is
Nem normálisak azok a kutyák
Nem akarom, hogy kergesse az őzeket. Megkergeti 1-2perc. De félek hogy valami debil vadász meglövi mert van belőlük bőven...

Tudtam volna neked szép kuvasz kölyköt nemrég
100 kg-Ig fajtastandard... bruce kicsit felette van, a gazdái szerint, bár én nem mertem meg . egy kutya basztatta a játszón, nem hittem el milyen gyors, egyszer kapott oda, volt gond, nem kicsi
A roti az udavr elfogó vadásza, oda nem kell 10 km futás...
A kuvaszokért vagyok nagyon oda, de sajnos sokat költözök, nem bírnák az új és új helyeket, megvadulnak tőle. A kuvasz olyan, ha 8-10 hetesen leteszed egy udvarban, az az övé és onnantól terror.
70 lazán van egy szépen izmolt kaukázusi sportos külsővel is
kicsit bedagadva lehet 80 felett is
Mondjuk a németjuci 40 kiló feletti, a boxerek 40 kg alattiak. Engedd el, az őz majd lefárasztja, úgyis a kutya fárad el hamarabb, gondolj bele, a bolond spanyolok agarakkal vadásznak és sajnos hagyják éhen halni a kutyákat, ha nem fognak semmit...
Még az agár sem tudja biztosan megfogni az őzt.
Itt volt haverom azt mondja kicsi a kutyám... 35kg szuka. Az öve nagyobb, kan és 50kg-ról beszélt.
Elmentünk sétálni, 10percig kergette az enyémet aztán lefeküdt aludni lehet hogy 50kg volt de izom csak mutatóban volt szegény kutyán
Simán lehet 80kilós egy roti ha van rajta 30kg zsír a kishordón
Mint a zászló, úgy lobognàl te is de én is a németjuhász szukám után egy hámmal ha ő meglát valamit amit meg akar kergetni.
Nyugodt jàmbor egy dög de ha megtetszik neki egy őz, azt csak a fojtóssal fogom meg és az is ha kicsit lecsúszik màr baszhatom, kapaszkodni kell a földbe
Mondjuk ő simán fut a bicikli mellett 15-20km-t jó erős tempóban. Aztán amikor hazaérünk és én csatlakozom az O2 palackra, ő iszik egyet és hozza a labdáját hogy dobáljam

Szerencsére a 10/1-et kifogtam ami nem beteg. Németjuhász, canecorso, boxer.... több beteg van belőlük mint egészséges sokkal felelősebbek kellene legyenek a gazdák. Ezeket a kutyákat nem lehet heti egy max két kis sétával egészségesen tartani
Nehogy magadra vedd, csak a böszme kutyák mérésénél mindig kerekednek a szemek, amikor a nyóóóócvankilós roti 55, a száááááázkilós kaukázusi meg szarás előtt 75...
Kár is lenne odaengedni a rövid pofa és a 30-35 kg-os tömeg erősen behatárolja, bármennyire is izmos és vehemens természetű. A 90-es években állítólag tele volt boxerekkel a főváros, remélem leszoktak róla.
Az a 110 kg meg valójában jó ha 70... Egy mérésre kíváncsi lennék, mázsás kutyák inkább kocsmai elme harcokban fordulnak elő.
Amúgy meg tündér pofa kutyák, rendkívül jók családi kutyának is
Igen, lassan, de tisztul
Határvadasz kutyának használták a 40-es években
Érdekes, az enyémet egyszer egy staffi nyakarol szedtem le egy kutya van az utcaban, amelyikre mindig ráállt, de sosem engedtem a közelébe.... Bruce a kaukázusi medveölő.... 110 kg ivaros kan volt a boxer és volt benne a többi ivaros kan fele domináns hajlam.... bruce közelébe nem engedtem
Azt mondod javul a fajta?
Rendőr-határőr kutyák voltak, de az már régen volt. Roti, dobi, németjuci, mali, ezek mennek a rendvédelemnél, főleg a mali-németjuci keverékek.