igazából annak is kicsi, úgyhogy csak kisbetűvel írom: csicska vagy
2019 szeptemberében jártunk a fertőtó egyetlen magyarországi kikötőjébe fertőrákoson. Igazából 4 napos kirándulásra 20-an indultunk de csak én mentem a családommal az lett a vége
Főként a gyerek miatt az osztrák family park miatt mentünk. Igen az ott panzió, nem munkásszálló
Hozzáteszem fertőbozon olcsóbb volt a panzió reggelivel mint sajószentpéteren a Péteri magánszállás amit hétköznap munkások vesznek ki ezért hívjuk munkásszállónak
meg most 2019-ben
Szóval megdöbbentő a különbség. Nos az a megdöbbentő, hogy nincs különbség
Egy igénytelen lepusztult fosrakás valami, düledező cölöpökön álló kajibákkal amihez azóta sem nyúltak hozzá mióta letelepítették azokat.
Erre a kikötőre ráfér egy felújítás. Most úgy néz ki mint ahol megállt az idő
40 éve se pénz sem semmilyen fejlesztés nem történt a környéken.
Az odavezető út egyszerűen katasztrófális.
Az egész kikötő el volt kordonozva. Mondom leszarom átbújok alatta valahogy a hajóállomást meg kell közelíteni.
Ahogy átléptem a kordonon már az őrbódéból ordibált kifelé az agyoniskolázott biztonsági őr, hogy mit keresek ott. Aztán elmondtam neki, hogy holnap hajókázni akarunk azt jövök intézni. Mondta, hogy nem úgy van az, mert 2 vh- bombát találtak a környéken ezért kellett már néhány hónapja lezárni a kikötőt
Mondom azok a dózerek meg kotrók miért vannak itt csak nem azokkal akarják kiszedni a bombákat, ha az belemegy a vízbe a kanálig elsüllyed az iszapba
Elmondta, hogy ez a bomba sztori egy kamu, de ez vvan beadva a nagyközönségnek, hogy le lehessen zárni a kikötőt és elkezdeni a bontási munkálatokat. Ez az orbán ráhel féle legenda, hogy ott volt egyet vitorlázni aztán mondta apunak, hogy vegyük meg a kikötőt szerintem urban legend. Az tény, hogy mészáros project ez is mint minden nagyszabású állami úniós beruházás ebben az országban. Meg lehet nézni az osztrák kikötőket pl. fertőmeggyest nem ártana felzárkózni hozzá. Az infrastruktúra már épül, gyorsforgalmi út fog vezetni a kikötőhöz akkor már folytak a munkállatok amikor ott voltunk.
Az egész terület unesco-s meg natura 2000-es. ez egy nagy kulmártás az egész. Ezek csak arra jók, hogy elméletileg hozzányúlás nélkül hagyni kell lepusztulni az egészet. A cikk amit linkeltél azt írja, hogy 1 ilyen kajiba elbontása 30-100 ezer euróig terjed.
Nem tudom honnan jönnek ki ezek az összegek
Speciel egy hétvége alatt szétrúgnám az enyémet ha lenne ott. ha cigányoknak nekiadnám a faanyagot még annyi dolgom sem volna vele.
Nem is tett annak érdekébe senki semmit, hogy ezek hivatalosak legyenek. Közben a terület a világörökség része lett. Változott egy csomó szabály aminek ezek a kulipintyók nem felelnek meg. Egyébként egy beruházás összköltségből ennek ellenére simán lehet kártalanítani a tulajdonosokat, hogy ne legyen lázongás. De a lázongás gyökere igazából nem innen fakad
Hanem onnan, hogy ha felépül a kikötő akkor az csak tehetős emberek játszótere lesz.Mit gondolsz mennyibe fog kerülni ott egy stég amire felhúzhatsz egy házat minden helyi előírás betartása mellett egy luxuskomplexum közepén?
Megyeszékhelyen nagy családi ház árába
megszűnik az ingyen lakhatás saját magunk által tákolt fészerekben.
A képeid között láttam hogy második helyezést értél el !
Gratulálok !
De most ezt te kaptad ,vagy az a korcs ?
Bár szerintem a korcsnak adták ,mert ahogy téged nézlek nem lógsz ki az itteni sorból (meglepődtem volna ha igen )
Egy dagadt ,kopaszodó selejt férfi vagy ,aki természetesen csak itt mer csicskázni !
Élőben meg a sarokban kuporogna mint egy beszari kis majom !
Na mi van te kopaszodó ,zsíros ,beles szarházi....ennyi vagy ?