Én soha nem vettem még autót magánszemélytől, és a kis Honda csopper volt az egyetlen jármű, ami magánszemélytől került hozzám. Eladásban dettó: csak a kis Hondát adtam el én, minden járművemet kivétel nélkül kereskedésben beszámíttattam egy másikba. Pénzben ezen sokat lehet bukni, viszont nagy nyugalom van, hogy senki nem hozza vissza a szarodat hozzád, baltával a kezében és a pénzét vissza követelve.
sokkal célszerűbb a kereskedés, magánszemélytől kb lehetetlen jó áron venni, a kupec abban az órában indul érte amikor felkerül
haver is nézett egy tuti megkímélt g astra kombit 650 körül, aztán hívta az embert megy érte 4 után, azt mondja ne menjen mert már jönnek érte
utána fent volt ugyanaz a kocsi 2 nap múlva 1.1 milláért
annak örülj mindig ami van
ha a háborúban ellövik az egyik golyód akkor lehet az ember bánatos mert csak egy maradt, vagy örülhet annak hogy maradt egy......
amíg nem éhezik az ember meg van hol aludni és/vagy nem verik napi szinten nem lehet nagy baj
ismerek olyan 3 fős családot ahol ilyen 150 ezer felé van a bevétel, görgetik a számlákat 2-3-6 hónapig, na náluk már majdnem baj van....
van még ilyen,hogy valaki bejár autókereskedésbe autót nézni? Utoljára ilyet a 2000-es években csináltam amikor az összes hírforrás az autó trade magazin volt.
Akkor az egy vasárnapi program volt,hogy átszaladtunk kecsóra azt végignéztük az autókereskedéseket. Pedig akkor kb. 5x annyi volt mint most van. Manapság az interneten fent van minden olyan autó amit el is szeretnének adni
az elmondásaidból
élsz egy 40 évvel ezelőtt 6 kiláért megvett lakótelepi lakásba. Mivel van néhány ilyen ingatlanom kb. tudom, hogy mi a rezsiköltsége. Ha távhős akkor a távvhődíj 15-20 ezer télen a melegvízzel, a villany 5-7 ezer, gáz negyedévente 4 ezer, hídegvíz köbméterenként 6-700 ft átlagfogyasztás 5-10 m3, amit a közös költséggel fizetsz, közös költség 5-10 ezer+ hidegvíz Attól függ van e lift a házban vagy valami pályázaton megvalósított panel felújításiprogram miatt fizetni kell-e még a törlesztőt. Ha nem távhőd van akkor konvektor( láttam már gázkazános lakótelepi lakást is de ebbe nem bonyolódnék bele, mert ritka mint a fehér holló) pont ugyanannyiért fűtöd ki vele a lakást 15-20 ezer/hó. Ha gázos a tűzhely meg a bojler ez lehet egy 5-össel több. Ha villany a bojler akkor a villanyszámla lehet akár 15 ezer. Szóval a lényeg az,hogy havonta átlagosan kifizetsz akár melyik szisztémába is vagy 30-45 ezer ft-ot Erre jön egy 5-10 ezer ft-os tv és net tehát egy 50-esből megvan 1 havi lakásfenntartás. Erre jön az autó+motor legyen átlagosan ez is egy 50-es tokkal vonóval. Te dolgozol ugyanott ahol eddig én nem értek hozzá valami francos fontott textílt vagy mit csavargattok Erről nincs fogalmam csak most hasamra ütök azt mondok egy tök átlagod kezedhez kapsz 250-350 kilót. Ha van párod és dolgozik az is hazavisz 150-200 kilót Ha neki is van autója menjen el arra is tankolással gumicserével műszaki vizsgáztatással, javíttatással egy havi 50 átlag. aztán 400-550 ft-ból lejön a 150. Evésre, ivásra, szórakozásra megmarad 250-400 kila/hó. Persze ha van gyerek közös háztartásba akkor már nem annyira vidám a helyzet de még akkor is mindig marad Te mitől lennél rosszkedvű vagy szomorú?
Szerintem az összes változás annyi nálad, hogy most a válság miatt kb. kétszer annyit dolgoztatnak ugyanazért a bérért, meg legfeljebb annyi,hogy az élelmiszer árak az elmúlt egy évben olyan drasztikusan megemelkedtek, hogy kivesz egy +20-ast a büdzséből. Nem a zsebedben akarok turkálni az is lehet, hogy nem így van ahogy leírtam bár elég logikus lenne. Ellenben én úgy indítom a hónapomat, hogy átlagosan 450 Ekkor még egy forintot sem költöttem magamra Ezt kellene finanszíroznom egy olyan vállalkozásomból ami a vírus hiszti miatt 75%-os bevételkiesést szenved el több mint egy éve. Ugye megérted, ha nem vagyok vidám és nem tudok veled együtt örülni amikor évente kiesik a zsebemből 15-20 forint. Annyi a szerencsém, hogy van más lehetőségem is ettől függetlenül mostanság kerül a vidámság
akkor 1.8
havernak van 1.6 avval keverem, neki már 400on túl van még minden eredeti benne az olajon kívül
alapjárati rendszer körül kellett valamit takarítani pár éve mert ingadozott
nem a kasztni a szar hanem a szabadon álló fémek, meg a t?pushibás féltengely ami cserélve is lett
az hogy mekkora hiba volt 10 év múlva kiderül
1,6 szívó benzin bírni fogja, kasztni ha nincs össze baszva az is, az alját meg majd meglátjuk
mi múlt évben voltunk így
verso-zafira méretű kocsi kellett volna és még másfél milláért is lomok voltak
végül lett 2 milláért egy egész újszerű15 éves verso, mindenhol gyári fénnyel, német kocsikhoz mérten korrodált alsó résszel
1,2-1,5 milla között is ilyen agyon pamacsolt gépek voltak még csak volt hogy a tetőn 400as festékkel, de mértem némelyiken 600as festéket is végig az elemen-küszöbön
Tegnapelőtt voltam Kecsón, körbejártam az autós utcát (ami a malomnál kezd, és tart a gokartring utcájáig majdnem) Hát 1 milla alatt nincs autó... még szar se. Amit meg talán használni is lehet, az inkább 1,5. A használt autók 90 %-a dízel...
290e de ez már a második 290 ezer, mer eccer átfordult Amúgy ezt sztem hátsó hajtásos, ezzel mindenhol elakadnál... üresen, súly nélkül... beül az eleje a gödörbe, a hátulja kapar terheletlenül, oszt' szevasz
Szerintem tartson vissza az is, hogy MB merci, tartson vissza az is,hogy 30 éves, meg tartson vissza az is,hogy szarrá van rohadva
A 3 kiló meg az eladó milyensége ne tartson vissza
Na de ennek semmi terepjáró képessége nincs!
Ugyanúgy (vagy sokkal rosszabbul) járnál vele, mint Zoli a saját furgonjával. Csak - veled ellentétben - ő tud rengeteg munkát és pénzt feccölni bele, te meg nemigen....
haver is nézett egy tuti megkímélt g astra kombit 650 körül, aztán hívta az embert megy érte 4 után, azt mondja ne menjen mert már jönnek érte
utána fent volt ugyanaz a kocsi 2 nap múlva 1.1 milláért
ha a háborúban ellövik az egyik golyód akkor lehet az ember bánatos mert csak egy maradt, vagy örülhet annak hogy maradt egy......
amíg nem éhezik az ember meg van hol aludni és/vagy nem verik napi szinten nem lehet nagy baj
ismerek olyan 3 fős családot ahol ilyen 150 ezer felé van a bevétel, görgetik a számlákat 2-3-6 hónapig, na náluk már majdnem baj van....
Akkor az egy vasárnapi program volt,hogy átszaladtunk kecsóra azt végignéztük az autókereskedéseket. Pedig akkor kb. 5x annyi volt mint most van.
élsz egy 40 évvel ezelőtt 6 kiláért megvett lakótelepi lakásba.
Szerintem az összes változás annyi nálad, hogy most a válság miatt kb. kétszer annyit dolgoztatnak ugyanazért a bérért, meg legfeljebb annyi,hogy az élelmiszer árak az elmúlt egy évben olyan drasztikusan megemelkedtek, hogy kivesz egy +20-ast a büdzséből. Nem a zsebedben akarok turkálni az is lehet, hogy nem így van ahogy leírtam bár elég logikus lenne. Ellenben én úgy indítom a hónapomat, hogy átlagosan 450
havernak van 1.6 avval keverem, neki már 400on túl van még minden eredeti benne az olajon kívül
alapjárati rendszer körül kellett valamit takarítani pár éve mert ingadozott
az hogy mekkora hiba volt 10 év múlva kiderül
1,6 szívó benzin bírni fogja, kasztni ha nincs össze baszva az is, az alját meg majd meglátjuk
verso-zafira méretű kocsi kellett volna és még másfél milláért is lomok voltak
végül lett 2 milláért egy egész újszerű15 éves verso, mindenhol gyári fénnyel, német kocsikhoz mérten korrodált alsó résszel
1,2-1,5 milla között is ilyen agyon pamacsolt gépek voltak még csak volt hogy a tetőn 400as festékkel, de mértem némelyiken 600as festéket is végig az elemen-küszöbön
a rohadás az jobban gáz, majdnem annyira mint az eladó
A 3 kiló meg az eladó milyensége ne tartson vissza
első próba megvolt, elfogadható eredménnyel zárult
sajna a terepjáró l300 közel egy millával több hasonló állapotban
Ugyanúgy (vagy sokkal rosszabbul) járnál vele, mint Zoli a saját furgonjával. Csak - veled ellentétben - ő tud rengeteg munkát és pénzt feccölni bele, te meg nemigen....
a te életed fikarcnyit sem változott