) . Ő egy úgynevezett járműboltnak volt az üzletvezetője a 80-as években Salgótarjánban. Elmondása szerint neki majdnem minden új típus volt. Mindig is szeretett vakítani az öreg, de tény h sok akkoriban újnak számító motor nyergében van lefényképezve, miközben éppen motorozgat a hegyekben.
) csak arra emlékszem eléggé konkrétan, hogy 88-ban 16e volt a 125-ös és 17e Ft volt a 150-es ETZ, a Jawa 350 oldalkocsival meg 35e-ért állt kint a műszaki bolt előtt. (a Riga Delta ugyanott 5e Ft volt)
) ami onnan maradt meg, hogy akkorra volt beígérve nekem valamilyen segédmoci ha lesz jogsim, és én jeleztem otthon hogy pont ilyenre gondoltam, apám meg azt hogy egy Simsonért nem szabad ennyit adni. (amiben volt is valami, mert olcsóbban lehetett 125/150-es ETZ-t venni, de ez engem akkor nem nagyon vigasztalt)
) új járművét a metálzöld Romet Kadet 780-ast. (6890 Ft volt, választható színek és mennyiség: metálzöld és metálpiros 1-1 db
)
két 7ig csak nézegettem otthon, míg minden papírügy lezajlott (forgalomra is akkor vizsgáztam épp, rutin már megvolt)
) hogy még ma is emléxem az árakra:
Anyám fizetése akkor 3500 körül volt.
Van belőle 3 féle (+ még a tankba beépített a 4JH-s 600-asban) bár tény hogy a felfogatást kissé átalakítva mindhárom használható.
Van az ebay-ről új kínai nem is drágán, bár megesik hogy nem mindig azonos a minőség.
http://www.ebay.com/itm/New-Fu...