Huhh, azért ezt párszor el kellett olvasnom mire megértettem, de fogjuk rá értem. Pöpec. Hogyan nézne ki egy bolygó ha a légköre oxigénből lenne, viszont a légköri hőmérséklet -200 fok. Cseppfolyósgömbőc
Cseppfolyósan nagy tömegben közel légköri nyomáson lehet tárolni gázokat, amit később "felmelegítve" (kb -180'C-on már nem cseppfolyós hanem gáz halmazállapotú lesz megint) gáz halmazállapotban égést tápláló termékként felhasználják.
A kriogén annyit jelent hogy cseppfolyós halmazállapotú mélyhűtött gáz. Az oxigén -185 'C- on cseppfolyósodik (azaz kib.szott hideg) olyan mint a víz csak valami gyönyörű halványkék színe van.
Ja. Ha az oxigéntartály elszabadulna akkor a környék élővilága jelentősen redukálódna kb 10-15 km-es körzetben.(kb 3-5 km-es körzetben szétfagyna minden, a kriogén oxigén -185'C-os 10km-en belül (széliránytól függően) az oxigénkoncentráció miatt fulladás mindenkinek, ha meg esetleg begyulladna akkor a környéken minden eltűnik)
Pár éve egy tartálykocsi balesetet szenvedett Olaszországban, kifolyt ~10-12 tonna oxigén, ettől lefagyott az út mellett levő kemping területe (kb 2 négyzetkilométer)
Aj-jaj királyos, köszönöm. Az egyik nap gondolkoztam és arra jutottam, hogyha nem nehéz és nem rossz dolog, akkor azért örülnék ha továbbra is ilyen pöccröff indulna - benzin-re gondolok itt most elsősorban. Ja meg a másik, kéne bele szerinted új akkumulátor? Erősebb esetleg?
Tiednek is szétkaptam az első féknyergeit mert teljesen be volt állva a dugattyúk többsége. (ezután ha ránézek az első fékkarra akkor lassít, ha hozzányúlsz akkor szétfejeled a plexit)
Ez az üzem "A" kiemelten veszélyes besorolású (adott esetben 2000-2500 tonna cseppfolyós oxigén van a tartályban + hidrogén tartályok) üzem ezért NEM LEHET felügyelet nélkül hagyni.
Uhh..ez azért gáz. rossz, hogy az ilyen dolgokat nem tudják automatizálni legalább 1 napra, hogy ne kelljen hozzá ember. Nagyon sokan melóznak karácsony este is.
Ez folyamatos váltóműszak. 4nap De. - két szabad, 4nap Du. - egy szabad, négy nap Éj. - egy szabad, és minden hónapban+1 nap szabadnap. Ez megy folyamatosan.
Erre itt a cégnél 48%-os műszakpótlék jár.(munka törvénykönyve szerint asszem 32% járna csak)
Igen-igen, én is így láttam. Nem olyan mint amilyeneket a kismozdony nézeget..Neki mondjuk nincs ennyi kp-ja és csak egy tico-ja van érte. De majd eldől délután...karácsony napján is melóztók? hogy van Nálatok a beosztás?
Itthon oké minden, karácsonyi készülődés megy.(bár mindketten melózunk végig)
A nővéred viszont kérdezd meg mert ez az autó nem nagy és nem rossz ajánlat.
Pár éve egy tartálykocsi balesetet szenvedett Olaszországban, kifolyt ~10-12 tonna oxigén, ettől lefagyott az út mellett levő kemping területe (kb 2 négyzetkilométer)
Erre itt a cégnél 48%-os műszakpótlék jár.(munka törvénykönyve szerint asszem 32% járna csak)
A nővéred viszont kérdezd meg mert ez az autó nem nagy és nem rossz ajánlat.