De jogsi nélkül kisvárosban nem nagyon lehet megélni, mert a yardok ismernek pofára mindenkit, meg a járműveket is. Engem a Vectrával is 1x állítottak meg itthon, meg a bömbivel is, azóta se, tudják, ha látják, hogy "idevaló" járgány.
Ha valamilyen közeget sűrítesz az melegedni fog.Ha melegszik,nő a nyomása.A sűrítési csúcsnyomás( gyújtás nélküli sűrítés) a kompresszió 1,36..1,38 hatványkitevővel és a beszívott levegő szorzata.Ezért fontos a benzin kompressziótűrése,mert annyira felmelegszik az összesűrített levegő,hogy a gyújtás előtt berobban.
Lehet ezt egyszerűsíteni is. Ha a jogosítvány adott frissen szerzett járműkategóriája mellett szerepel a 181 kód, az biza kezdő jogsi. A jogszabály szerint be kell jegyeznie az ocsmányirodának. Ha nem szerepel akkor nem kezdő a jogsi.
Az esettel kapcsolatban mást elmondani nem tudok, és amit mondtam nem használható fel ellenem egy esetleges tanúmeghallgatás során
Itt a jogszabály. Szinte biztosra veszem, hogy e szerint nem lehetne, de ha a yard elnézi... az, hogy az oktató mit mond az meg, hogy a rendőr hogy értelmez egy jogszabályt
Ugyanis az 5. § (1) deklarálja, hogy mi a kezdő jogsi.
A5. § (2) pedig szétválasztja, hogy kezdő esetén B-vel ill. A-val mit nem szabad, de szó sincs arról, és bele se magyarázható, hogy ez keresztbe számít.
Jognál nincs ilyen, de ha paraszt ésszel nézzük: ha valaki életében nem ült motoron, és vizsgáz A-ra, az kezdő, ha előtte vezetett autót, akkor nem kezdő?
Peres ügynél a bíró soxor nézi (ha nem 1értelmű a jogszabály), hogy mi volt a jogalkotó szándéka... itt bukhat a dolog.
De mindenki úgy tesz, ahogy akar.
Azért szép lány mert vagy 60 kilóval könnyebb az 500-nál,viszont a teljesítmény/súlyaránya jobb nála,veled közel ugyanannyit megy végre,viszont nem fog megfájdulni a derekad 3-4 óra túrázás után.
Az 500 valójában egy csökkentett teljesítményű 600-as,ugyanannyi súllyal,csak gyengébb,viszont ugyanúgy kell kezelni mint a nagyobbat.Mikor túráztunk a Pilisben,Poti olyan lazán lehagyott a kicsivel,mintha robogóval mentem volna.
Akkor ennyi erővel egy SM jogsival is húzhatnál pótot kezdő B-vel, meg utast rögtön kezdő A-val.
Bár a faxtuggggya, ez a jog... amúgy az összes jogászt fel kék akasztani közvetlen a bankárok után.
Nekem azt mondta Lajcsibátyám Siófok egyik autosiskola vezetője és egyben vizsgabiztos is ,hogy ha mán van kocsi akko vihetek személyt . Mert én is igy voltam kocsi elöbb vot. Akko hazudik lehet
Vezetési jogosultságról beszél és nem járműkategóriáról. Rendőr ismerősök és autóvezető oktatók is azt állítják mint én.
Mivel a jogszabály nem egyértelmű és nem egyértelmű a jogalkotó szándéka se, így jogalkalmazóként eldöntöd mi a jó neked.
igen, ha én jól tudom, akkor úgy vihetsz csak utast nagy A-n a jogsi megszerzésétől fogva, ha előtte volt min. 2év A1, vagy A korl. kategóriád...
Mostmár engem is összezavartatok
Most nem azé, Jaszi, de sztem nem így van.
idézve:
"5. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül."
Vagyis hiába van 105 éve B-d, az A-ra a "vezetési jogosultság"-ot nem szerezted meg - hanem mikor mexerezted, akkor attól 2 év.
Mindeközben UFÓt már vontathacc, mert arra megvan a 2 éved.
De jogsi nélkül kisvárosban nem nagyon lehet megélni, mert a yardok ismernek pofára mindenkit, meg a járműveket is. Engem a Vectrával is 1x állítottak meg itthon, meg a bömbivel is, azóta se, tudják, ha látják, hogy "idevaló" járgány.