Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

elmaradott alföld Azéé nincs
émailem olvasta az ügyvezető Úr?
Nézzek körül jól menő vállalkozásoknál? Néznék... ha látnék még olyat
Nem tudom, mióta és mivel vállalkozol, de sztem ezt viccnek írtad

A fiamnak azt szoktam mondani "én már rég elfelejtettem azt, amit te még nem is tudsz" - de persze neked nem mondanék ilyet...
ja, és a lényeg. nem azt kell eldönteni, hogy naénmost márpedig vállakozni fogok.
kell egy ötlet. számolni kell, utánanézni kell. el kell kezdeni, és ha feketén megy, átkell számolni fehéren is megy-e. ha megy, és nemcsak ilyen elvagyok abbólapénzből szindróma van, na akkor szabad neki kezdeni.
van egy kollégám. a felesége vállakozó volt, és a telekettős szerződéseket kötögette. 3 vagy 4 éve már nem csinálja, de még hoszú évekig ott lesz az apeh inkasszó a fizuján, és amit akkor röhej volt kifizetni törlesztő haconta. (vegyünk fel egy kis pénz, és menjünk el nyaralni.. kellene egy szép telefon, egy laptop, egy bútor, anyuéknak is kell bútor, előfizetéses mobil kettő is, stb. Úgyis dől a lé, röhögve kifizetjük. fillér. Na ez most euró alapon még 6 évig kb. 39 e Ft)
a ...volt szegény... után mért maradtak ki a smileok? :
hát akkor atombuta volt szegény ] kis kgazdasági tudással alap, hogy nem kezdek egyénivállakozózni, meg bétézni. Kft ! Borul a bicikli? Ellépek mellőle, oszt röhögök a markomba. Kis szerencsével még boruilás közbe a lámpát, meg a dudát megtudtam fogni, és az nem dőlt el a biciglivel.
Nem tudom hogy pl Zsoltinak vagy Bakos pistinek mi lehet a meglátása erről. (jó, tudom hogy pl:gab200 ablakosként szénné keresi magát és amerikába megy jövőre gyorshajtási büntetésért )
Sanyi!
mi van az e-maileddel?
akarok küldeni valamit, de folyton visszajön
Ne haragudj de szerintem neked nincs fogalmad az egészről vagy már megcsömörlöttél,nézzél már szét jólmenő vállalkozásoknál egyre bővül az alkalmazotti létszám,és terjeszkednek.Egymagad soha nem tudsz komoly munkát megcsinálni /határidő stb../ csak ha vannak embereid akkor tudsz előrehaladni.De szerintem is hagyjuk az egészet mert nem 1 malomban őrlünk.
Ilyenek mindig vannak meg lesznek is,én is ismerek ilyeneket,én az egészet arra irtam hogy lehetne pénzt keresni,ezt kérdezték. én is alkalmazott voltam jó hónapban összejött 140 hétvégenként maszek +40,időd nics semmire. Vállalkozóként ez min. 300 hétvégi munka nélkül.
szia Ádám lehet 1 kérdésem? de úgyis tudod mit szeretnék kérdezni
képzeljétek, tegnap a belvárosban láttam házelékötve a majestyt! még egyben van
De hogy szaladsz ha fáj a himbilimbi
Megyek cementet megforgatni (persze ebben a korban már óvatosan ) meg kerítést festeni.
Sony PS3 ra a régiekre fel lehet telepíteni a linux simán fut rajta gond nélkül
és ez van ajánlva yelow dog ps3 edition 5.xx felett már jó
Én nem akartam ebben állást foglalni mivel vannak itt nálam sokkal tapasztaltabbak ezen a téren de az elmúlt 20 évben arra jöttem rá a környezetemben élők példájából hogy én nem szeretnék a jelenlegi Magyarországon vállalkozó lenni.
Rengeteg példát láttam arra hogy kisebb vállalkozásokban dolgoztak az emberek 5-8-10 évig különböző területeken, sokáig úgy tűnt hogy 2-3 év után sokmilliós bevételeik voltak és össze sem hasonlítható a bevétel az alkalmazotti szektorral. Ha viszont átlagot húzok az eltelt 5-8-10 év alatt befolyt TÉNYLEGES,TISZTÁN FIZETÉSNEK tekinthető összeggel akkor nagyjából az jön ki hogy nem sokkal jártak jobban (viszont sok esetben rosszabbul) mint én az alkalmazotti és időnként kisebb maszek jellegű munkákból befolyt jövedelmemmel.
Jól hangzott az hogy pl: villanyszerelő haverom sok évnyi Vasműs folyamatos műszak és másodállásban ledolgozott idő után alapított egy BT-t és maszekként dolgozott tovább (a Vasműs munkahelye mellett) majd rá egy évre leszámolt onnan mert megkeresett a Vasműben havonta 120-140 ezret (akkoriban az nagyon jó volt) amíg a BT-ből összejött havonta átlagosan 250-300e.
Később főállásként volt olyan hónap amikor 800e-1M eset be a számlára és minden abba az irányba mutatott hogy megéri tartani a két-három alkalmazottat és neki már nem kell falat vésnie, csak intézni az új melókat. Kibővültek nagyobb feladatokkal is és már meg lehetett venni a Mercit és el lehetett kezdeni felépíteni a házat amiről mindig is beszélgettünk hogy majd egyszer lesz. (szabadideje sosem volt semmire)
A ház felépült, a dolgok jól mentek és én láttam hogy mennyire jó a vállalkozóknak, míg én nem is álmodhattam arról hogy valamilyen lakásom vagy ne adj Isten házam lesz valamikor, ők tele vannak lével,néha (láttam) 15-20M Ft-okkal mászkált hol anyagért,hol az alvállalkozókhoz.
Jelenleg ott tartanak hogy a Magyar vállalkozóbarát jogi környezetnek köszönhetően a házat elárverezték, a Mercit már rég belakta valami retkes cigánycsalád és még így is sok millió tartozása van az állam felé, mert megpróbált megfelelni a jogszabályoknak és a megrendelők igényeinek is.
Hülye volt vagy csak egyszerűen béna? Sajnos elég sok ilyet ismerek úgyhogy akkor elég sokan vannak.
Nekem ennyi a tapasztalat. (persze van kivétel is,bár azok még időben lettek politikusok vagy mexikói államplgárságot)
Megyek vissza,tolom még este 6-ig.

Sziasztok!
Hát eddig még nem tette,de ha belenéz,akkor szaladás lesz.
Dehogy, Sanyám, csak annak örülök, hogy megvan a jókedved, az a fontos
Vicus nem olvas fórumot?
Kiröhögsz?!
Ha ezzel akarsz valamit, akkor előbb a sérvet kell rendbe tenni
Nem a villanyszámla miatt kell aggódni - annál 10-100x nagyobb összegeket lehet bukni (vagy nyerni)
40 fölött már hiába erőlköcc, lassan fel kéne fogni, hogy ezt már elbaxtad most már csak javítgatni tudod - esetleg.
Ha azt hiszed, hogy az alkalmazott fogja tolni a vállalkozásod, bele se kezd, ez jótanács
A 16 óra meg simán megvan, mert ezt nem tudod 16:00-kor abbahagyni, még éjjel is azon agyalsz, mi legyen másnap, a jövő héten, és folyamatosan képben kell lenni.
Na jó, abbafejezem, mert szimpatikus srác vagy, nem akarnálak megbántani, de qrvára nincs fogalmad arról, amiről beszélek
Hát ha vele curlingezhetek akkor jó.
Na jól van apukám,de ha vegetál is a céged nem a villanyszámláért kell aggodni,vagy ha igen akkor valamit nem jól csinálsz,tanulással mihez kezdesz 40 fölött,most akarok programozó lenni,vagy gépésztechnológus,a papir már nem számít az a lényeg mit tudsz,ezek az estin végzett gyorstalpalok semmit nem érnek,én is találkoztam az én területemen tanfolyamot végzett szakikkal, 80%-a semmit nem tudott az megint buta vállalkozó aki 16 órákat dolgozik,/ a szomszédom is ilyen,itt trógerol szombat vasárnap a hülye,most hagyta ott az asszony / ha annyi a munka alkalmazottat kell felvenni,komoly pénzt ugy tudsz keresni,minél több embered van és akkor tudsz melette normálisan élni is.