Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mert nagyon jól néznek ki.
Nem értelek bár nem is kell.
Utolsó előtti mondat.
Elvinném az autót, de csak holnap után tudnék fizetni.
-akkor gyere holnap után
Igen de ez 1 piacos autó, aminek már megvan a gazdája,és akkor tudom rendezni a számládat ha elvitték.
1 sajnálatos helyzet miatt nincs pénzem,és ha nem tudom elvinni nem is lesz,de megigérem mihelyst odaadtam jövök.
Ez volt jó 1 éve,azóta mindig 1 kis türelmet kér.
M i t tehetek?
semmit.
Ugyanaz amit írtál, csak pár 100 ezres tételben.
Nekem vajon miért tetszettek ezek mindig is?
Pedig ha 1 jót esel meg sem találod a fűben a kawát
1 hónapra értettem
Nos, kedves nagyon szerencsés helyzetben levő fórumtársam, itt a példában épp az építőiparról beszélünk. Számtalanszor megesik sajnos hogy elvállaltál egy nagyobb kaliberű munkát (esetünkben egy épülő irodaházban) ahol te vagy a sokadik vállalkozó. A munka ~60%-át már elvégezted (benne áll 8-10M Ft-od ami persze nem volt meg egyben) amikor azt hallani hogy problémák támadtak a tulajdonjoggal és megakad az építkezés. Több vállalkozó elkezd háborogni hogy az elvégzett munkák után nem kapta meg a pénzét és csak az ígérgetés folyik, így te is azonnal behúzod a kéziféket és dörömbölni kezdesz az ajtón.
Ki is nyitják neked hogy fáradj be és mondd el hogy mi a probléma. Hangot adsz annak hogy kételyeid támadtak a kifizetéseddel kapcsolatban, mire közlik hogy az van a szerződésben hogy az elkészült és átvett kivitelezés után két hónappal később fizetnek ki.
-Miért, elkészült talán a munka? (kb két és fél hónapos meló volt)
-Nem, csak akkor vagyok hajlandó folytatni ha biztosítottnak látom hogy ki is fizetik.
-A cégünk nem áll sem felszámolás alatt,sem egyéb eljárás sem folyik ellene. Tehát?
-Azt hallottam hogy a csőszerelők sem kapták meg még a pénzüket és a burkoló cég is vár a pénzére.
-Velük minőségbeli és kivitelezési problémák miatt folyik egyeztetés de ez nem önre tartozik. Viszont felhívnám a figyelmét a szerződésben foglalt határidőre, aminek túllépése esetén kötbérköveteléssel fogunk fellépni önnel szemben.
Te mit tettél volna? Haverom tartott egy hét szünetet hogy meglássa merre haladnak a dolgok de mivel nem történt látványos furcsaság így befejezte a munkát teljesen. Jelentkezett hogy át lehet venni a munkát de a cég 22. jobbkeze aki épp erre illetékes lett volna, az éppen nem ért rá csak pár héttel később, amikorra kiderült hogy bedőlt az egész mutatvány és ő is ott követelhette a pénzét a többiekkel együtt de nem volt már aki kifizesse. (akik belefogtak ebbe az egészbe azok még üdvözlőlapot sem küldtek a Bermudákról)
A felszámolás megkezdődött úgy 10 hónappal később,viszont a felhasznált anyagot és az embereit is ki kellett fizetnie. (huszonmilliós tételekről van szó)
Mivel ennyi pénze nem volt így elment a Merci (2,2M jött belőle ami itt nem igazán tétel) majd jött még hozzá két másik munka bevétele is de még így is kellett némi bankkölcsön (~12M amit válságos időkben nem kimondottan adnak könnyen) hogy kijöjjön ebből valahogy.
Csakhogy a felszámolásból csak két évvel később lett 3,6M-Ft, a többi sajna elveszett a nagy Magyar valóságban.
KFT-d van és utánad a vízözön? Nem a vízözön hanem mint itt is akadt két olyan üzlet ahol közölték hogy: "János ha nem hozza az elvitt cuccok ellenértékét akkor felkeressük önt ez ügyben. Értjük egymást ugye? ) Szóval nem olyan egyszerű ez.
Naaa, mi ez a veszekedés itten, kérem?

Nem bántani egymást!

Estét

Az egy kicsit "odébb" van.
Nem vagyok nagyravágyó.Napi 8 órában hétvége nélkül kell 300
Amikről te keseregsz,könyvelő,alkalmazottak,középfoku végzettséggel nem lehet kft-t vezetni ...,mind megoldható,csak kapcsolatok kérdése,az hogy valakinek nincs diplomálya attol még lehet okos ember,az hogy meg nálunk a kezdő vállalkozások 3/4-e bedől az csak annak jó aki talpon marad és normálisan csinálja.De mindegy ugy látom neked nem jött össze a dolog ugy ahogy akartad most meg vagy keseredve,mindenki hibás a dologban veled együtt. Ugy hogy hagyjuk az egészet,az a lényeg száraz legyen az aszfalt és nedves a punci!
"kell egy ötlet"
Szokás szerint jól vágod...
Én is kerestem olyan pénzeket, ami sokaknak álom, aztán voltak olyan hónapok, hogy vittem vissza a kasszába Ezt télleg csak 10 éves távlatokban lehet megítélni. Én még úgy sem panaszkodhatok, viszont én jól tűröm a stresszt, sok velem korú belerokkant a kisvállalkozásba 20 év alatt aki lehúzza a napi 8 óráját, az meg xarik bele.
nah, további jó szórakozást. most mennem kell, munka van. ingyen evés ivás csapatépítő tréning címen.
valami bajod a színesekkel?

Üdv: Piros Tamás
A kicsik nem tudnak jó könyvelőt megfizetni, és még a xar adatrögzítő típusú könyvelő is drága a legtöbb el van szállva.
Ott tirpákfődön is csak az megy, aki az ukránokkal biznyicel
Mikor még autóhifit árultam (92-ben) a debreceni fiók többx rávert a pesti anyacégre havi eladásban jöttek az ukrán fiatalok, és csak a legdrágábbat vették meg

ui: ott felétek az önbarnítókrém üzlet is jól pereghet, mert sok ott a színes
namondjuk egy jó könyvelő nagy segítség
Sziasztok !

Nehéz vállalkozni Magyarországon az tény ! Akinek megvan a anyagi illetve a kapcsolati tőkéje és van sütnivalója annak nem nehéz ,na én azért nem lettem jó menő cigány vállalkozó mert ez mind hiányzott !
A kezdő vállalkozók 3/4-e beszopja, mert azt hiszi, tudja ezért számolnak fel évente 3000-t, és a bukás MINDIG pénzbe kerül (ezen a szinten, ahol tulajdonképp becsületes "kényszer-vállalkozókról van szó) mert a profiknál a csőd az egyik legjobb pénzkivételi forma: nincs adó, TB, stb.

Ha valaki kétkezi, és alapít egy KFT-t, és egyre jobban nő, egyre több munkát végez, ennek szükségképp csőd lesz a vége, mert hiányzik a vállalat vezetéséhez a tudás. Az, hogy jó villanyszerelő, az nem elég Az elmúlt 20 évben láttam pár ilyet