Elvinném az autót, de csak holnap után tudnék fizetni.
-akkor gyere holnap után
Igen de ez 1 piacos autó, aminek már megvan a gazdája,és akkor tudom rendezni a számládat ha elvitték.
1 sajnálatos helyzet miatt nincs pénzem,és ha nem tudom elvinni nem is lesz,de megigérem mihelyst odaadtam jövök.
Ez volt jó 1 éve,azóta mindig 1 kis türelmet kér.
M i t tehetek?
semmit.
Ugyanaz amit írtál, csak pár 100 ezres tételben.
Nos, kedves nagyon szerencsés helyzetben levő fórumtársam, itt a példában épp az építőiparról beszélünk. Számtalanszor megesik sajnos hogy elvállaltál egy nagyobb kaliberű munkát (esetünkben egy épülő irodaházban) ahol te vagy a sokadik vállalkozó. A munka ~60%-át már elvégezted (benne áll 8-10M Ft-od ami persze nem volt meg egyben) amikor azt hallani hogy problémák támadtak a tulajdonjoggal és megakad az építkezés. Több vállalkozó elkezd háborogni hogy az elvégzett munkák után nem kapta meg a pénzét és csak az ígérgetés folyik, így te is azonnal behúzod a kéziféket és dörömbölni kezdesz az ajtón.
Ki is nyitják neked hogy fáradj be és mondd el hogy mi a probléma. Hangot adsz annak hogy kételyeid támadtak a kifizetéseddel kapcsolatban, mire közlik hogy az van a szerződésben hogy az elkészült és átvett kivitelezés után két hónappal később fizetnek ki.
-Miért, elkészült talán a munka? (kb két és fél hónapos meló volt)
-Nem, csak akkor vagyok hajlandó folytatni ha biztosítottnak látom hogy ki is fizetik.
-A cégünk nem áll sem felszámolás alatt,sem egyéb eljárás sem folyik ellene. Tehát?
-Azt hallottam hogy a csőszerelők sem kapták meg még a pénzüket és a burkoló cég is vár a pénzére.
-Velük minőségbeli és kivitelezési problémák miatt folyik egyeztetés de ez nem önre tartozik. Viszont felhívnám a figyelmét a szerződésben foglalt határidőre, aminek túllépése esetén kötbérköveteléssel fogunk fellépni önnel szemben.
Te mit tettél volna? Haverom tartott egy hét szünetet hogy meglássa merre haladnak a dolgok de mivel nem történt látványos furcsaság így befejezte a munkát teljesen. Jelentkezett hogy át lehet venni a munkát de a cég 22. jobbkeze aki épp erre illetékes lett volna, az éppen nem ért rá csak pár héttel később, amikorra kiderült hogy bedőlt az egész mutatvány és ő is ott követelhette a pénzét a többiekkel együtt de nem volt már aki kifizesse. (akik belefogtak ebbe az egészbe azok még üdvözlőlapot sem küldtek a Bermudákról)
A felszámolás megkezdődött úgy 10 hónappal később,viszont a felhasznált anyagot és az embereit is ki kellett fizetnie. (huszonmilliós tételekről van szó)
Mivel ennyi pénze nem volt így elment a Merci (2,2M jött belőle ami itt nem igazán tétel) majd jött még hozzá két másik munka bevétele is de még így is kellett némi bankkölcsön (~12M amit válságos időkben nem kimondottan adnak könnyen) hogy kijöjjön ebből valahogy.
Csakhogy a felszámolásból csak két évvel később lett 3,6M-Ft, a többi sajna elveszett a nagy Magyar valóságban.
KFT-d van és utánad a vízözön? Nem a vízözön hanem mint itt is akadt két olyan üzlet ahol közölték hogy: "János ha nem hozza az elvitt cuccok ellenértékét akkor felkeressük önt ez ügyben. Értjük egymást ugye? ) Szóval nem olyan egyszerű ez.
Amikről te keseregsz,könyvelő,alkalmazottak,középfoku végzettséggel nem lehet kft-t vezetni ...,mind megoldható,csak kapcsolatok kérdése,az hogy valakinek nincs diplomálya attol még lehet okos ember,az hogy meg nálunk a kezdő vállalkozások 3/4-e bedől az csak annak jó aki talpon marad és normálisan csinálja.De mindegy ugy látom neked nem jött össze a dolog ugy ahogy akartad most meg vagy keseredve,mindenki hibás a dologban veled együtt. Ugy hogy hagyjuk az egészet,az a lényeg száraz legyen az aszfalt és nedves a punci!
Szokás szerint jól vágod...
Én is kerestem olyan pénzeket, ami sokaknak álom, aztán voltak olyan hónapok, hogy vittem vissza a kasszába Ezt télleg csak 10 éves távlatokban lehet megítélni. Én még úgy sem panaszkodhatok, viszont én jól tűröm a stresszt, sok velem korú belerokkant a kisvállalkozásba 20 év alatt aki lehúzza a napi 8 óráját, az meg xarik bele.
Ott tirpákfődön is csak az megy, aki az ukránokkal biznyicel
Mikor még autóhifit árultam (92-ben) a debreceni fiók többx rávert a pesti anyacégre havi eladásban jöttek az ukrán fiatalok, és csak a legdrágábbat vették meg
ui: ott felétek az önbarnítókrém üzlet is jól pereghet, mert sok ott a színes
Nehéz vállalkozni Magyarországon az tény ! Akinek megvan a anyagi illetve a kapcsolati tőkéje és van sütnivalója annak nem nehéz ,na én azért nem lettem jó menő cigány vállalkozó mert ez mind hiányzott !
A kezdő vállalkozók 3/4-e beszopja, mert azt hiszi, tudja ezért számolnak fel évente 3000-t, és a bukás MINDIG pénzbe kerül (ezen a szinten, ahol tulajdonképp becsületes "kényszer-vállalkozókról van szó) mert a profiknál a csőd az egyik legjobb pénzkivételi forma: nincs adó, TB, stb.
Ha valaki kétkezi, és alapít egy KFT-t, és egyre jobban nő, egyre több munkát végez, ennek szükségképp csőd lesz a vége, mert hiányzik a vállalat vezetéséhez a tudás. Az, hogy jó villanyszerelő, az nem elég Az elmúlt 20 évben láttam pár ilyet
-akkor gyere holnap után
Igen de ez 1 piacos autó, aminek már megvan a gazdája,és akkor tudom rendezni a számládat ha elvitték.
1 sajnálatos helyzet miatt nincs pénzem,és ha nem tudom elvinni nem is lesz,de megigérem mihelyst odaadtam jövök.
Ez volt jó 1 éve,azóta mindig 1 kis türelmet kér.
M i t tehetek?
semmit.
Ugyanaz amit írtál, csak pár 100 ezres tételben.
Pedig ha 1 jót esel meg sem találod a fűben a kawát
Ki is nyitják neked hogy fáradj be és mondd el hogy mi a probléma. Hangot adsz annak hogy kételyeid támadtak a kifizetéseddel kapcsolatban, mire közlik hogy az van a szerződésben hogy az elkészült és átvett kivitelezés után két hónappal később fizetnek ki.
-Miért, elkészült talán a munka?
-Nem, csak akkor vagyok hajlandó folytatni ha biztosítottnak látom hogy ki is fizetik.
-A cégünk nem áll sem felszámolás alatt,sem egyéb eljárás sem folyik ellene. Tehát?
-Azt hallottam hogy a csőszerelők sem kapták meg még a pénzüket és a burkoló cég is vár a pénzére.
-Velük minőségbeli és kivitelezési problémák miatt folyik egyeztetés de ez nem önre tartozik. Viszont felhívnám a figyelmét a szerződésben foglalt határidőre, aminek túllépése esetén kötbérköveteléssel fogunk fellépni önnel szemben.
Te mit tettél volna? Haverom tartott egy hét szünetet hogy meglássa merre haladnak a dolgok de mivel nem történt látványos furcsaság így befejezte a munkát teljesen. Jelentkezett hogy át lehet venni a munkát de a cég 22. jobbkeze aki épp erre illetékes lett volna, az éppen nem ért rá csak pár héttel később, amikorra kiderült hogy bedőlt az egész mutatvány és ő is ott követelhette a pénzét a többiekkel együtt de nem volt már aki kifizesse. (akik belefogtak ebbe az egészbe azok még üdvözlőlapot sem küldtek a Bermudákról)
A felszámolás megkezdődött úgy 10 hónappal később,viszont a felhasznált anyagot és az embereit is ki kellett fizetnie. (huszonmilliós tételekről van szó)
Mivel ennyi pénze nem volt így elment a Merci (2,2M jött belőle ami itt nem igazán tétel) majd jött még hozzá két másik munka bevétele is de még így is kellett némi bankkölcsön (~12M amit válságos időkben nem kimondottan adnak könnyen) hogy kijöjjön ebből valahogy.
Csakhogy a felszámolásból csak két évvel később lett 3,6M-Ft, a többi sajna elveszett a nagy Magyar valóságban.
KFT-d van és utánad a vízözön? Nem a vízözön hanem mint itt is akadt két olyan üzlet ahol közölték hogy: "János ha nem hozza az elvitt cuccok ellenértékét akkor felkeressük önt ez ügyben. Értjük egymást ugye?
Nem bántani egymást!
Én is kerestem olyan pénzeket, ami sokaknak álom, aztán voltak olyan hónapok, hogy vittem vissza a kasszába
Üdv: Piros Tamás
Mikor még autóhifit árultam (92-ben) a debreceni fiók többx rávert a pesti anyacégre havi eladásban
ui: ott felétek az önbarnítókrém üzlet is jól pereghet, mert sok ott a színes
Nehéz vállalkozni Magyarországon az tény ! Akinek megvan a anyagi illetve a kapcsolati tőkéje és van sütnivalója annak nem nehéz ,na én azért nem lettem jó menő cigány vállalkozó mert ez mind hiányzott !
Ha valaki kétkezi, és alapít egy KFT-t, és egyre jobban nő, egyre több munkát végez, ennek szükségképp csőd lesz a vége, mert hiányzik a vállalat vezetéséhez a tudás. Az, hogy jó villanyszerelő, az nem elég