Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

rendben köszönöm a segitsèget!
De, Feribácsira. (király palacsintát süt )
Az a hülyébbik fajta nyereg, olyan van a GTR-en is.
Letakarítod és sima szilikonsprével lefújod. (olyan autósboltossal)
Akkor könnyen a helyükre csúsznak a dolgok és nem is annyira rakódik rá a kosz.
Amikor a dugattyút nyomod vissza a helyére akkor nagyon vigyázz hogy nehogy begyűrd a karmantyút. (előtte persze polírozd fel hogy fincsi sima legyen a dugattyú felülete)
Csövi és milyen higítási arányba kell meg most forralni kell vagy langyos vízbe vagy hogyan és meddig?
Akkor megnyugodtam.
csak nem a feribára gondolsz?
4dugatyú van nyergenkèt az 2 kissebb a 2 nagyobb! milyen szilikonnal kezeljem?
Bár lehet tudok valakit Adony környékén akinek talán lenne féknyerge. (egy raklappal )
Bízz is mert a felújító készlet qrvdrága dolog már egy nyereghez is.
(ha viszont véletlenül ugyanakkora átmérőjű dugattyúja lenne mint az ezresnek elől /32mm/ akkor az ETZ-é jó lenne bele, ami a motorosboltban ~250Ft)
Oké na nyugi! majd meglátom. elöször elviszem a szakihoz meglátom ő mit mond. most olvasgattam egy két trisós oldalt de sok esetben azt mondják porózussá teszi a felületet és nem lesz szép.

Basszus lehet befürödtem ezzel a dobbal.
bizok benbe,hogy így jó lessz,mert pènteken vinnem kell a fèknyergeket Cossi-hoz hogy kiprobáljuk a motorom! A neten meg sajnos hiába keresgèlek!
Ez vállalható.
A szembe szomszédomnak is javasolták, cseréljen vezérmű szíjat, mert itt az ideje. Meg is fogadta, köv. 7en összegubancolódtak a szelepek. Oka: vez.szíj vezető görgő csavarja elnyíródott (görgőt cserélték) valszeg túlhúzták, vagy nem tettek új csavart, sztem mind2.
450 pengő volt a móka, a szerelő nem ismerte el, hogy ő baxta el. Szerinte anyaghiba.
Nem eladó!
Tudom, de ne gondoljunk mindjárt a legrosszabbra. (etz-knél találkoztam párral de "nyugati" vasnál még nem)
Nézd csak meg a képet. (ennél jobb képem sajna nincs)
Ahol a sárga nyíl mutatja, az a gumikarmantyú és mellette láthatod hogy mekkora a "lyuk" ahová be kell mennie. (meg ott van mellette a benyomott másik dugattyú)
És mint a másikon látható, utána vissza is került a helyére.
Józsi, ha valami istenbarma 1x is olajszármazékot töltött bele, megdagadhat
Használt vasnál nem lehet tudni.
Megcsiszolod Fogsz egy kis darab alu lemezt és kipróbálod tényleg az a legjobb.
Basszus ezt valahogy ki kéne próbálnom kicsibe.

És hogy kell zsírtalanítani elötte?
rendben köszönöm a tanácsot holnap kiprobálom! Ès ha ez nem válna be akkor lenne valami ötleted rá?
Milyen évjárat ez és mennyi van benne?
Nem biztos, hogy látszódni fog eloxálás után de próbáld meg.
Az oroszlánt tegnap reggel beadtam a szervizbe és most hoztam el.
Kicserélődött:
-komplett kuplung 29,600Ft (megnéztem, a kinyomócsapágy gyakorlatilag elfogyott és félig már elzabálta a lemezrugók közepét, belátható időn belül átszakadt volna)
-főtengely szimering a váltó felől (szivárgott már, mikor megvettem)
-féltengely szimeringek (ha már szét van szedve) a 3 szimering volt 6752Ft
-2L hajtóműolaj 6600Ft
-motortartó gumibakok:

jobb felső kitámasztó 7400Ft
jobb felső nagy 6652Ft
alsó hátsó 1950Ft
a kuplung alatti még teljesen jó, azt hagyták

-két hátsó spirálrugó 25584Ft

Munkadíj: 38000Ft
Összesen: 92.938Ft

Holnap reggel még visszaviszem mert mondták hogy ki kell cserélni az ékszíjfeszítő görgőt is mert el van gyengülve a rugója de mivel ez nem volt megbeszélve így ezt ma nem cserélték ki. Ez várhatóan még 17.200Ft lesz.
Decemberben vettem bele:
-akksit: 17.500Ft
-és cseréltettem ki az első rugókat a toronycsapágyakkal együtt 60.000Ft (mivel december 22-én este összerogyott az eleje a parkolóban)
Ha csak úgy simán ráhúzod a karmantyút akkor annak nagynak is kell lennie rá. (az új is az lesz)
Takarítsd ki a hornyát a nyeregben, szilikonozd le és tedd be a helyére. Ott majd meglátod hogy mégsem nagy bele. (ha akkora lenne a karmantyú mint a dugattyú, akkor összerakva nem tömítene.
Én szálcsiszolt mintára gondoltam. Azzal nem lehet?
Csak közvetlenül előtte egyenletesen fel kell csiszolni polír papírral.