Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nyilván az (ex)enyémről beszélek, mivel azt ismerem. Annak az elpuhult első és hátsó rugózásával állítgathatod össze-vissza a guminyomást, csak annyit veszel észre hogy 2,4 alatt bizonytalanná válik a kormányzás. (a magasabb csőkormány miatt nincs rajta annyira a pilóta súlya az elején mint az eredetinél)
Én 2,5 körül tartottam mindig és gond nélkül letettem a lábtartót a kanyargósabb részeken, épp akkor nem volt bizonytalan de "finomhangolásról" beszélni egy ilyen futóműnél?
A te gépeddel menve meg tapasztaltam hogy főleg az első rugózása (és a hátsó is) nagyon kemény és valahogy az eleje 'nincs a helyén' azzal a villával, alattad meg pláne az így nem csodálom hogy neked nem is kell bele levegő.
Persze a gumi fajtája is befolyásolja hogy épp mekkora nyomás kell bele de mivel eleve nem sportgumik voltak rajta hanem elől már felére kopott 2006-os Bridgestone B10, illetve hátul egy ~70%-os Continental túragumi amin már megjelent a középső csík.
Amikor előre feltettem egy Michelin Pilot Race-t (ami a tapadókorong egyik szinonimája) és nem volt min.2,4 a nyomás akkor egyenesen szorítani kellett a kormányt mert önálló életet élt.(felnyomva állat jó volt)
Na...
Azt ne mondd, hogy mindegy, hogy 2.2 vagy 2.4
Én nem vagyok egy nagy pályázó, de elöl 2-3 tizedet azonnal észreveszek. Nekem 2,5 már csúszik és kemény, 2 alatt meg imbolyog, 2,2 körül OK.
És ezt uccán megérzem, elképzelhető, hogy pályán rutinnal 1 tized is menne.
Hátsót nem érzem annyira (persze ha nem extra kemény)
Igen van egy pár
Hali Gali
Igen tudom mert szarakodott szerver most ezzel trogerolok
Próbálom valahogy belelátni a sportmotort a volt FZR-embe de valahogy nem akar sikerülni. (87-ben még csak-csak az volt)
Te tényleg komolyan gondoltad azt, hogy azokkal a gumikkal és rugózással te a pályán tényleg gyorsan akarsz menni?
Azt a motort minden tekintetben arra csináltam hogy kényelmesen lehessen vele túrázni.
Az hogy ez egy gyorsulási versenyen vagy egy hajtós pályanapon részt vegyen, az egyáltalán nem volt szempont. (ha az lett volna akkor olyanra csinálom )
"és azt a pár tizedet kitapasztalom" Egy ilyen futóműnél? Hát ennél azért komolyabb embernek gondoltalak.
Pupumaci,Wot-on 24 óra ingyen prémium előfizetés van!
fiaton se volt sőt még a jasziékat locsolta ablaktörlő vízzel
Robogódon van sárvédő gumi?
Tudom, de attól még felverik a vizet...
olyan kb. 20 éve...
Azt hiszem, hogy már nem kötelező...
Szakadna le a veséje a sok sárvédőnélküli újautósnak...
jobb napot mindenkinek!
hát apám, mikor pályázásnál, vagy komolyabb kanyargásnál 2.5-ökkel indultam neki, az elég vicces volt. elől 2.5 hátul szűk 3-mal olyan érzés egy sportmotoron mintha vasgolyón fordulnál nekem a 2-2.3 között elől, hátul kicsit több jó, és azt a pár tizedet kitapasztalom, az adott motorhoz. (most egy oldalranézelésleérféle robogón, túragépen nyilván nem számít, csak fékezéskor van meglepi ha túl kemény )
egész kellemes alkatrészárak
Utána a koriander és a citromfű következik.
Utána kis lángon kell párolni, vagy forralni kell? Vagy szurkálja villával közben?
Forrjon a víz. Mennyi kell bele azt nem tudom... Egy lábosba kb. negyed-fél zacskoval.
Egyébként úgy nézett ki hogy még a gyári Valeo kuplung volt benne.
Ezek szerint az a ~250e km élettartam amit mondani szoktak, kb. reális is lehet. (most van benne 264e)
Maga a tárcsa még jó volt csak a szerkezet közepén a lemezrugók voltak fogyóban, a kinyomócsapágy belsejében a golyók meg megszűntek létezni.
Úgyis régen szaktanácsadtam már. (szerelni meg már nem is emlékszem hogy mikor szereltem)
Igyekszünk.
jó èjszakát mindenkinek