Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

mnalatok is tele van reklámmal az oldal?
eladó
olvasd már el amit írtam mielőtt lehülyézel. nem kell inverter, mert egyenáram marad.
a sörkollektor a nap hőjét juttatja be a házba, a solar cell pedig a fényenergiából csinál villamos energiát. más az elv. ne neked kelljen már magyaráznom, a céged ilyesmiben is utazik úgy tudom.
Elolvastam de ha ez ekkora bolt lenne akkor már egy darab sem lenne.
Mennyi az FZR tárcsa min. vastagsága? az enyém most 3,5mm. Milyen vastag az új?
Minden, idom, kocka lámpa, utolsú műanyag bazok is
Mivan, Tom, rosszul aludtál? ilyen hülyeségek hogy jutnak eszedbe?
Fűteni napelemmel bazz, ha süt a nap, akkor meleg van! Fűtésre meg felesleges a napot villannyá alakítani, aztán meg vissza hővé
Jobb, amit csővi mondott, az műxik, gyáriban is létezik.
Villanyt termelni, na abban lenne logika, de te ócón kapod, nem? Nyűgös az inverter-töltő-akku cucc hozzá.
nem tisztán ezzel akarok fűteni.
amúgymeg miért éjjel?
én nappal fázok. télen, éjjel betakarózok a dunyhával, oszt 15 fokba is izzadok.
Nameg összebújunk
Fejidom is van?
Annyit nem fog, hogy fűtsél vele. Fűteni általában éjszaka kell amikor hideg van akkor meg ugye nem süt a nap. A napelemmel általában akkut töltenek amiből folyamatosan lehet kinyerni az energiát, de fűtésre kevés, oda azért kell a szufla....
Mindig is szerettem volna egy ilyet.
Azt még nem vettem elő, talán a holnap elfoglaltsága lesz
Most az is idomtalan, de lehet, hogy müszire összerakom gyárira (mindeni megvan, még a festése is eredeti) Most ilyen:
az is természetesen.
de a sörkollektor csak a téli időszak 40-50 %-ában hatékony. mikor süt is nap. a napelem pedig derengő fényben is termel ám.
Beugratós kérdés volt.

Szerintem napelemes fűtéssel ne foglalkozz ebben a formában. Akkor inkább a sörkollektor.
Gyula, Mlas, minden elektronika iránt érdeklődő.
Véleményeket, ötleteket várok !
Lehet venni sérült napelem cellákat olcsón link
veszek uv álló polikarbonát lemezt, és pl. pozdorját. összeforrasztom a cellákat (szép meló), összeragasztom, cavarozom, valamit valahogy... és kapok valami voltot, valamekkora (változó, függően a beesési szögtől, esetleg felhős égbolttól) teljesítmény mellett.
normál körülmények között, ha háztartási kiserőművet akarok, akkor körberöhögnek, meg emellé még kell inverter ami méregdrága, de...
valami egyenáramú fűtő eszközzel (na ezt nem tudom van-e ilyen, meg mekkora hatásfokú) megtudnám oldani, hogy közvetlen fűtsek vele. . egy 3,5 kW-os hőtárolós kályha (nyilván az váltó áramú) képes 50 nm-et fűteni. Ha összerakok 4 kW napelemet, még a téli alacsony beesési szögben is termel annyi áramot, hogy a fűtést a néhány minusz 10 foknál hidegebb napot kivéve egy ilyen szigetelt házban (45 nm) meg lehet oldani.
Vélemény?
Az FZ-ről is tegyél képet vagy küldjél. És mi baja?
Igen ki....:(
Ki van öntve? Ha nem, javítható 1ccerűen.
Gyulaaaaaa.... ezt tudod orvosolni?
http://www.kepesmotor.hu/elekt...
Garázsban... Erről kép a hirdetésekben.
100% hiba találat :(
Gyújtás modul..... Ha mozgatom a kábelt a tövénél, leáll....
szèp estèt!
Hol a 12? És erről van képed?