Mesterem,köszi a belém vetett bizalmat,és éppen emiatt nem szeretnék soha alkalmazottat,maximum az olajak leengedésére,még a takarításra sem.Hidd el akinek jó meló kell várni fog rá Nem a meggazdagodás a célom,hanem amíg meg nem döglök ,legalább addig legyenek jó telók
Gondolod aki a hadiiparban dolgozik az mást nem tudna csinálni? Építhetne pl. szélerőművet, napkollektorokat , bármi hasznosabb dolgot... A fogyasztói társadalomról meg csak annyit hogy 10 éve megvettem az adidas cipőt 8e-ért, ja kurvadrága volt de még most is megvan, lassan nincs talpa, de egyben van... Pár éve vettem egy másikat vagy 16-ért kb 1,5 évet bírt... Azért ne essünk már át a ló túloldalára, innentől kezdve persze hogy veszek 4 ezerért valami gagyit, az is kitart legalább 5 hónapot. aszondja 4*5 az őőőő... izé több mint amit az adidas tartott... Ha már a drága sem minőség, kár arról beszélni kinek milyen igénye van...
Nézd meg Csika1-et (már bocsánat a személyeskedésért), otthon csinálja a telókat, gondolom azért van annyi munkája mert szívvel lélekkel csinálja... Nekem is ajánlották ugyanennyiért megcsinálnák, de ha tehetem inkább hozzá küldöm...
Teszem azt nem fogja bírni egy idő után, kinövi a műhelyet, csinál kicsit nagyobbat, felvesz pár embert! És itt meghalt a történet... Nem azt állítom hogy nem fog megélni belőle, de azok a telók már nem ugyanazok lesznek...
Így azért nem hiszem hogy a minőséget egy idő után nem ismernék föl az emberek, és fizetnének többet érte ÉSSZERŰ határok között...
Szubjektív morzsa a témához:
Amíg az emberek, ez által a TÖMEG gondolkodásmódja nem változik, addig az erre épülő rendszer sem fog megváltozni.
Ezt a rendszert a vásárlók/nép(mi) tartjuk fent, mi generáljuk, mi mondjuk meg mi kell,
a cégek/rendszer csak kiszolgálják az "igényeket" a profit érdekében,
a fő geciség az benne, hogy csatorákon (médián, stb.) keresztül sugallják mi legyen az igényed...agyat mosnak és valamiért tök jól működik ez az emberek többségénél.
Tisztelet a kivételnek!
Megoldás az szerintem van rengeteg, csak az emberek tudata még nem képes befogadni, nem működne most még, illetve több dolgot nem engednek működni, mert profitot szüntetne be egyes helyeken, stb...
pl egy vad ötlet: Nem tudom mit melózol, de csinálnád-e, ha nem kapnál érte pénzt, de nem is kéne semmihez pénz amire szükséged van, bemész és elhozod. Csak itt jön be a bibi, ha mondjuk ezt bevezetnék most, egyrészt tuti kifosztanának mindent, nem csak annyit és csak azt vinne midnenki, amire valóban szüksége van, másrészt meg gyanítom, hogy sokan nem csinálnák amit most csinálnak.
Sok dolog azé nincs meg, mert nincs rá pénz, nem pedig azért, mert valójában azt ne tudnák megcsinálni, vagy nincs hozzá nyersanyag, stb...
Rengeteg építkezés állt le, de nem azért mert nem lenne kőműves vagy tégla, szimplán a PÉNZHIÁNY miatt.
Olcsó és szar minőségű cipő sem azé van meg a mikulás aszonta, hanem azé, mert ez kell
az embereknek(nekünk), ezt veszik a PÉNZHIÁNY miatt, s nem azé, mert nem lehetne jobbat csinálni, csak hát a gyárak is a túlélésre játszanak és drágább jó minőségű cipőt nem lehet eladni, meghalnának a versenyben a többi céggel szemben, aki olcsó és szar cipőt ad el.
Többek között ezért van egy csomó szemét szar árú a világban.
Nekem bammeg,nekem,mert rákényszerülök,ha nem akarok érte kibaszott sokat fizetni a " sok szemetért".Mellette meg ezer a dolog,tanulás,gyerek,meló stb.Mégis megy Érdekes,csak meg kell mozdulni,nem alvadni,ja és még itt is van időm szopózni a gép előtt Nem is értem,hogy csinálom
Én aszondom hogy ez az emberiség megérett a pusztulásra!És nem sok kell hogy kipusztuljunk a p.csába!Szerintem évezredekkel ezelőtt is ez volt.Eltüntek a régi civilizációk nagy városok birodalmak tüntek el pikk pakk.És minden kezdődött újra!Most is ez vár ránk szerintem.Kidöglünk,megtisztúl a föld azt kezdődik minden elölről!Szerintem ez lesz a forgatókönyv
és szerinted ez jó hogy évente vezel új cipőt új robotgépet új porszívót ezzel is termelve a szememet? amúgy a mi helyzetünk nem is oylan rosz mert ott még nem tartunk mint amerika hogy hibátlan dolgokat dobunk ki csak a divat/trend miatt ezzel óriási mennyiségű szemetet termelve, biztosan meglenne a megoldás erreis ne abban gondokozz h kapával kaszával termelnénk meg magunknak a kaját lehetnének tsz ek közösen öszefova gépekkel elég fejlett manapság a mezőgazdaság lehetne bőségeen termelni és így jutna azoknak is akik fejlesztik a gépeket stb de ilyenekről teljesen fölösleges gondlkozni mert ez egy álom sajnos
Mégis mit termelnél "értelmesebbet" fegyver, lőszer stb. helyett ha az a sok ember aki a hadiiparban dolgozik jelenleg, munkanélküli lenne, ergo nem lenne pénze vásárolni? Ugyanez a szitu a tartósabb termékekkel: ha tovább tart a cipő, ruha, háztartási gép stb., akkor kevesebb fogy belőle, vagyis kevesebb ember is kell a gyártásukhoz - tehát megintcsak lesz egy csomó munkanélkülid...persze ha mindenki önellátó lenne akkor nem lennének munkanélküliek - csak kinek lenne kedve, ereje, ideje és legfőképpen szaktudása fúrógépet, motort vagy mikrohullámú sütőt tervezni és gyártani a napi tizensok óra földművelés, állattenyésztés, ház körüli egyéb munka mellett?
ez egy jó gondolat én benne lennék valamiylen megmozdulásban szóval vehetitek úyhogy én a kezemet feltettem én benne vagyok (csakhogy számon tudjuk tartrani ki azaki tényleg nem csak a száját jártatja)
szerintem meg sokkal fejletebbek lehetnénk mint ahol most tatunk tény hoyg sok minden a hadi fejlesztésekből jött létre de ha nem lenne háború pl nem menne a pénz yilen értelmeten dolgokra mint a lőszer fegyver gyártás nem mene el az a nem kevés üzemanyag amit a tankok meg a többi katonai jármű elhasznál eza sok pénz mind megmaradna és fejleszthetnének belőle érelmesebb dolgokat de ha már itt tartunk a fogyasztói társadalmora lehet ismét köpködni mert rengeteg szemetet termelünk képeksek lennénk tartósabb dolgokat készíteni de direkt nem tesszük azért hogy fogyassz dobd ki vegyél másiakt megintcsak oda jukadbam ki hogy ez a rendszer velejéig romlott és hibás a népességet meg értelmesebben is lehetne szabályozni pl mint kínában a családi pótlék megvonásával vagy törvény írná elő hogy x gyereked lehet vagy akármi más ha biztos vagyok benne hogy ennek humánus módszerei is vannak nem csak a gyikolás
Értékes tagjának kell lenni egy társadalomnak Na,de melyiknek?A nemzetnek,aki szinte kitaszít? Bassameg,én őriztem a határt,tudom milyen -20 fokban gyalásóval ásott falevéllel,és esőgallérral betakart gödörben,a kutyát magamra húzva dideregni 8 órából 6-ot,azt kettőt legyalogolni hegyen-völgyön,minden cuccal.Voltak 6 órás galoppok is -20 ban.Őrizve az ország nyugalmát! Aztán őriztem a rendet .Na, eddig jó gyerek vótam a "társadalomnak".De melyiknek?Mert az emberek útálják a rendőröket .Akkor kinek voltam értékes?Annak aki éppen hatalmon volt.Magyarul egy fizetett rabszolga voltam Én is Mivel végrehajtó szerepet kaptunk,azt csinálod amit mondanak,ha nem akkor leszerelsz, vagy hadbíróság.Nem egyszerű ez sem.
Na,most meg a motoros társadalomnak próbálok értékes tagja lenni,telócsinálással.Itt ,érdekes, elfogadottnak látszom
Annak idején a Magyar Motorkerékpáros Szövetség alapítótagja voltam(okíraton rajta van)Máthé Sanyibá,Illés Feri,Gödöny Gyuri,Skultéty Józsi,meg 2 embere nem emlékszem.Na, ezt is elfelejtették,pedig sokat tettünk azért,hogy több száz motoros a "Profikon" kívül indulhasson egy-egy versenyen.Pedig előtte mindannyian az OB-n mentünk.stb-stb.
Mindezeket mikor elkaparnak ússe fogom má tudni.Ezé csak előre kell lesni,és mindenkinek a lehetőségeihez,tudásához képest kell megteremtenie a léthez való (nem jogot )zsetont.STB Stb stb
Már így is nagyon a Föld eltartó képességének határán (sőt, talán már azon túl is) van a népesség, ha még az a naponta meghaló állítólagos többtízezer gyerek is felnőne és újabb gyerekeket csinálna, azzal vajon mennyit javítanánk a helyzeten?
Amúgy meg ha megnézed, legnagyobb mértékben a hadiipari fejlesztések viszik előbbre a technikát...szóval lehet köpködni a dolgot, de anélkül nem tartanánk még itt sem...persze ez nem biztos hogy olyan nagy baj lenne, de akkor pl. nem tudnánk erről itt és így eszmét cserélni...
a jövőre kéne kitalálni ujjito, tényleg idővel változást hozo dolgokat, mert higyjétek el ha azt hiszitek nekűnk milyen szar akkor tévedtek, a gyerekeinknek SOKKAL szarabb lessz....
és épitő ötletek kellenek, nem baromságok azt én is tudok mondani...
kezdjük el kézfeltartásos módszerel hogy ki lenne benne jobb nem jut eszembe amíg nem érünk el bizonyos létszámot addig értelmetlen ehez az kéne hoyg az emebreket meggyőni hogy ne leygenek már enyire érdektelenek és fogjunk össze én ez ügyne teszek annyit hogy sok emberrekl bezsélek yilemi témákról és prbálok meggyőni őket hoyg eza a rendszer amiben élünk rosz elsősorban szerinte ezt kellene az emebrek tudtára adni hogy mi az ábra
nem vagy semmi!
sose lesz változás ha csöndben vagytok...
délután összeűtöttem a gyereknek egy ho-rollert, meg elszaladtam vettem palcse-töl egy szép fekete magura SX kormányt.
Nézd meg Csika1-et (már bocsánat a személyeskedésért), otthon csinálja a telókat, gondolom azért van annyi munkája mert szívvel lélekkel csinálja... Nekem is ajánlották ugyanennyiért megcsinálnák, de ha tehetem inkább hozzá küldöm...
Teszem azt nem fogja bírni egy idő után, kinövi a műhelyet, csinál kicsit nagyobbat, felvesz pár embert! És itt meghalt a történet... Nem azt állítom hogy nem fog megélni belőle, de azok a telók már nem ugyanazok lesznek...
Így azért nem hiszem hogy a minőséget egy idő után nem ismernék föl az emberek, és fizetnének többet érte ÉSSZERŰ határok között...
Amíg az emberek, ez által a TÖMEG gondolkodásmódja nem változik, addig az erre épülő rendszer sem fog megváltozni.
Ezt a rendszert a vásárlók/nép(mi) tartjuk fent, mi generáljuk, mi mondjuk meg mi kell,
a cégek/rendszer csak kiszolgálják az "igényeket" a profit érdekében,
a fő geciség az benne, hogy csatorákon (médián, stb.) keresztül sugallják mi legyen az igényed...agyat mosnak és valamiért tök jól működik ez az emberek többségénél.
Tisztelet a kivételnek!
Megoldás az szerintem van rengeteg, csak az emberek tudata még nem képes befogadni, nem működne most még, illetve több dolgot nem engednek működni, mert profitot szüntetne be egyes helyeken, stb...
pl egy vad ötlet: Nem tudom mit melózol, de csinálnád-e, ha nem kapnál érte pénzt, de nem is kéne semmihez pénz amire szükséged van, bemész és elhozod. Csak itt jön be a bibi, ha mondjuk ezt bevezetnék most, egyrészt tuti kifosztanának mindent, nem csak annyit és csak azt vinne midnenki, amire valóban szüksége van, másrészt meg gyanítom, hogy sokan nem csinálnák amit most csinálnak.
Sok dolog azé nincs meg, mert nincs rá pénz, nem pedig azért, mert valójában azt ne tudnák megcsinálni, vagy nincs hozzá nyersanyag, stb...
Rengeteg építkezés állt le, de nem azért mert nem lenne kőműves vagy tégla, szimplán a PÉNZHIÁNY miatt.
Olcsó és szar minőségű cipő sem azé van meg a mikulás aszonta, hanem azé, mert ez kell
az embereknek(nekünk), ezt veszik a PÉNZHIÁNY miatt, s nem azé, mert nem lehetne jobbat csinálni, csak hát a gyárak is a túlélésre játszanak és drágább jó minőségű cipőt nem lehet eladni, meghalnának a versenyben a többi céggel szemben, aki olcsó és szar cipőt ad el.
Többek között ezért van egy csomó szemét szar árú a világban.
Na,most meg a motoros társadalomnak próbálok értékes tagja lenni,telócsinálással.Itt ,érdekes,
Annak idején a Magyar Motorkerékpáros Szövetség alapítótagja voltam(okíraton rajta van)Máthé Sanyibá,Illés Feri,Gödöny Gyuri,Skultéty Józsi,meg 2 embere nem emlékszem.Na, ezt is elfelejtették,pedig sokat tettünk azért,hogy több száz motoros a "Profikon" kívül indulhasson egy-egy versenyen.Pedig előtte mindannyian az OB-n mentünk.stb-stb.
Mindezeket mikor elkaparnak ússe fogom má tudni.Ezé csak előre kell lesni,és mindenkinek a lehetőségeihez,tudásához képest kell megteremtenie a léthez való (nem jogot
kiváncsi vagyok ez a tervezett média törvény mennyire lesz hatásos...
Amúgy meg ha megnézed, legnagyobb mértékben a hadiipari fejlesztések viszik előbbre a technikát...szóval lehet köpködni a dolgot, de anélkül nem tartanánk még itt sem...persze ez nem biztos hogy olyan nagy baj lenne, de akkor pl. nem tudnánk erről itt és így eszmét cserélni...
a jövőre kéne kitalálni ujjito, tényleg idővel változást hozo dolgokat, mert higyjétek el ha azt hiszitek nekűnk milyen szar akkor tévedtek, a gyerekeinknek SOKKAL szarabb lessz....
és épitő ötletek kellenek, nem baromságok azt én is tudok mondani...