Sajnos a világ irányítói egyetlen dolgot tartanak szem előtt, az uralom megtartását, és az extraprofitot. És mindig legyen valami zavaros a világban, ahol lehet halászni. Emiatt foglalnak el országokat, robbannak ki forradalmak, érnek véget háborúk, tűnnek el találmányok, feltalálók, haltak meg királyok....stb. (persze a valódi hatalmat nem látja senki, ezért könnyebb a fennálló látható rendszert bírálni-alappal vagy alap nélkül, mint például a világ/ország eladósításának motiváltjait)
A másik vége, meg tetszik, nem tetszik, az ázsiai országok, India, Kína, és társai annyi olajat, energiát vásárol amennyit el tudnak neki adni.
van benne igazság hogy alaprol kezdeni, tiszta lappal, nade ki legyen a vezető?
kinek a kezébe adnátok hatalmat aki képes is változtatni?
ki az aki elég bátor és tisztakezű ahoz (politikus) hogy elő vegye és biroság elé állitsa az elmult 20 év politikai elit bűnőzőit, vissza államositsa a vagyonukat, a troger modon elkotyavetyált (privatizált-magyarul magánositott) üzemeket , cégeket gyárakat vissza államositsa, kinyissa a 60 évre zárolt olaj aktákat , kilépteti az országot ebböl a rohadt kizsákmányolo Europai Unionak nevezett szarbol ,és csinál a kis országunkbol egy finom kis ado paradicsomot itt europa közepén, és hasonlo dolgok.
mert amig ezeket nem teszi meg valaki ( márpedig ehez kökemény diktatura kellene) addig nem lesz semmilyen változás, csak fűrészeljük a fingot és egyre lejjebb fogunk csuszni.....
Az a baj hogy manapság már az emberek szinte végletek között élnek, és ez a nézetekben is megvan!
Csak nézzétek meg pl. akármelyik párt, akármelyik pilótajáték(ba)szervező, de akár motorosok között fellelhető ember(?) olyan beszédet le tud nyomni... És ami a baj EL IS HISZI!
Sajnos szerintem itt változás nem lesz, csak ha hasonló módon viselkedünk mint Libiában az emberek! És ami még elengedhetetlen: egy generációt kihagyunk, és vissza se nézünk még 5 évet sem! Fiataloknak mi kell ma?: Maró világ, Megaszar, Csillag hullik (vagy születik? vagymi)... É ezek a SZTÁROK!
már csak az a kérdés hogy akkor mi lessz a többi oriás olaj társasággal mint British Petrol ,Chevron a legnagyobb amerikai , vagy pl a Texaco, és még sorolhatnám....
gyakorlatilag ha a másik nagy pl Shell meggyengűl a tözsdén , visszább esik a bevétele attol a másik közepesen nagy viszont tovább fog erősődni, mitöl indul itt el árverseny?
az olaj világ piaci árát amugy is az OPEC országok határozzák meg (arabok) akik mesterségesen visszatartanak több millio liter napi termelést hogy ezáltal tartsák fent folyamatosan magasan az árat, ez nyilt titok ezer helyen lehet rola olvasni...
és ettöl a benzin árának napi változása emelkedése még sokkal összetettebb , amit te is mondasz nagy része pl ado, ami ország vezetés fűggö,
egy megoldás van, : sokkal kevesebbet kell autozni!
Kafán hangzik az elgondolás, más területen is meg lehetne játszani! De aki mondjuk SHELL-t tankol az vajon miért tankol SHELL-t? Én pl. nem, de egyik haverom szerint kevesebbet fogyaszt a kocsija a SHELL benyával a mérései szerint, azaz jobban megéri neki a drágább SHELL-t tankolni, ha számolgat olcsóbban jön ki.
Illetve gondolom van egy alsó határ, mivel a benya ára MO-n az javarészt ADÓ, nem a benya valós nettó ára, azt persze nem tudom hogy az olajtársaságok, akik ellen irányul ez a dolog mennyit tesznek zsebre, de szerintem állambácsi kaszál belőle a legtöbbet...
Hát ja, kellene kondizni, de a heti 3* fél óra nem sokat segít! Sajnos erre van idő... Meg egy kis biciklizés! Futást a torkom nem díjazza ebben az időben... Am. próbáltam már sokféle edzést, de főleg a motorolás ami használ
Videók lesznek remélem ebben az évben is...
Majd megjön az a kondi is. Többen mondják, hogy téli pihi alatt gyúrni/futni kell, akkor megmarad a kondi, vagy még jobb akkor is menni
Bárcsak sár lenne már, sok fokkal jobb mit a fagyott föld, akkor már lehet menni patakmederbe (igaz ömlik rajta a víz) de legalább nem full jeges. Itt semmi nem volt vasárnap.
Jó napot A morekok szeretik a krosszt Telibelettek verve mindíg még élveztis a homok fürdőt Az egyik monogramot akart kérni,de mondtam neki csak csavarhúzóm van,aszongya írjam azzal a hátára Jó van ecsém,vettem elő, ugrott 2 métert
Képek itt: http://www.motomax.hu/index.ph...
A másik vége, meg tetszik, nem tetszik, az ázsiai országok, India, Kína, és társai annyi olajat, energiát vásárol amennyit el tudnak neki adni.