Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

van benne igazság... sajnos....

nálunk ami talán a legtöbb dolognak a gyökere, az a társadalmi kontrol hiánya a vezetök felé, a másik a lázadás hiánya a saját jogokért....
Ezt mondtam én is! Vagy hasonlót... Tehát a gondolkodásunkon mindenképpen változtatni kell! Pontosan ezen is! Ha te azt mondod faterod megérdemli a 200-at (és igazad is van!), akkor a politikus, cégvezető miért ne mondja hogy ő meg a 750-et érdemli meg mivel még többet tanult, dolgozott (ami nem biztos hogy igaz, de akár ez is előfordulhat), óriási a felelőssége (papíron biztosan)! Így akkor mit is értünk el? Ki legyen az aki megmondja ez megérdemli, ez nem.
én meg szétrobogoztam az agyamat a kinderel az erdőn...

jo volt bár kicsit szétfagytam.
Sziasztok!Teljesen új regisztrálóként szeretnék tanácsot kérni.Most kaptam 1 ajánlatot,hogy elcserélhetném a Gilera runner 50ccm robogómat,1
GasGas 50ccm-es 2001 vagy 2002-es endúróra.Nemtudom pontosan milyen a tipusa.:( Mivel nem vagyok jártas ezen mocik terén,megszeretném kérdezni,mi a véleményetek ezekről a motorkról?Milyen az alkatrészellátottság,megbízhatóság,50ccm-hez képest milyen teljesítménye?Másik moci amit nézegettem,azis 50-es Derbi endúró lenne. Ahhoz képest a GasGas?Vagy a Riejukhoz képest?Segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
csak azt a részét hogy ilyen kevés pénzért túl sokbaszogatást igérnek és ez nekem nem hiányzik
Pont ezért nem Franciaországot vagy Belgiumot hoztam példának, hanem a cseheket meg a horvátokat, akik ugyanabból a szar kommenizmusból indultak huszonegy-két éve mint mi (ráadásul a horvátoknál még volt egy "kis" polgárháború is, ami nem feltétlenül a gazdasági fejlődést segítette elő), aztán nézzétek meg hol tartanak - és az a(z igazán) szomorú, hogy nem "csak" pénzügyi, gazdasági tekintetben, hanem gondolkodásban is
Szép napot nektek! Megyek fát hasogatni, meg motort szerelni, ott nem kell agyalni
Azért az becsapós, hogy amit a Drábik mond, az még nem létezik,
ez a soproni kékfrankos meg létezik tán 2009 óta, nem tudom ugyanaz-e a modell Mert simán lehet, hogy nem, hanem ez a kékfrankos buli csak valami jól hangzó svájcban működő dolog alapján létrehozott újabb átverés azoknak, akik ennek mintájára akarnak változást. Persze ezt nem tudom, bele kéne ásnia magát az embernek, meg agyalni rajta. De kinek van erre elég ideje

Bakker, hogy már állandóan észnél kell lenni, azt sem lehet elhinni amit kérdeznek, nem még azt amit mondanak
Egy biztos, ésszel kell kezelni minden ilyen infót, át kell gondolni, megrágni
miért te látod a jövőt?
kolléga?
nini kolléga, látom egy szemszögből látjuk a jövőt
Rákukkantottam erre a soproni kékfrankra, meg erre a WIR modellre. Jó pár kérdőjel a fejembe ugrott, de biztos van rá válasz.
Pl benzinkutas vagyok. Az emberek befizetnek X forintot mai árfolyamon a WIR bankba, kapnak érte X darab WIR bankót. Majd mindenki WIR el fizet nálam, de a beszállító MOL felé nekem forintban kell csengetni, hogy lesz abból újra forint? Kiadja nekem a WIR bank az X darab WIR papíromért az X darab forintot árfolyam változás függetlenül? Mert ezzel rá is lehet faragni, meg nyerészkedni is lehet vele...
Aztán mit csinál a WIR bank, bocsánat takarékpénztár a beadott forintokkal? Illetve miért ne alakulhatna ki ebben is az, mint a pénzrendszerben? Bár az, hogy nem lehet kamatot kérni a hitel után egy tuti dolog, meg az is, hogy nem lehet a levegőből pénzt csinálni, ezt tuti kivédi
Meg még sorolhatnám, mik jöttek fel, bár gyanítom, hogy sok kérdésre választ fogok kapni, ha alaposan átolvasok mindent.
Egyébként érdekes!
amugy az hogy az emberek nem járnak a tecsko vásárolni attol még véleményem szerint nem lesz forradalom....

ha holnap kihirdetné viktor hogy visszamenőlegesen meg kell fizetniük a multiknak az 5 ÉV ADOMENTESSÉGET...
valamint törvényben rögzitené,és kötelezné őket a max 30 napos fizetési határidőre a mostani 90 naposal ellentétben, utána már csak szakszervezet kéne az érdekek védelmében rögtön lenne rend multi vonalon.

ami már annak idejen is a vicc kategoria volt hogy azért kaptak 5 év ado mentességet hogy igy tegyék számukra vonzová a magyarországi beruházást,terjeszkedést...
hiszen ha tiltottuk volna nekik , akkor is be akartak volna jönni, nemhogy még kedvezmény...

ha valaki azt hiszi ez hűlyeség annak garantálom ha holnap köteleznék őket erre az utolagos 5 éves adokötelezettség megfizetésére akkor röhögve kifizetnék, biztos hogy nem vonulnának ki az országbol...
Khm. A magyar a magyarral is ezt csinálja...a főnöknek, ha beesik annyi bevétel, hogy tripla bért tudna osztogatni, ne gondoljátok, hogy kiosztja Akkor talán kiosztja, ha odamegy hozzá minden alkalmazott, hogy vagy kapunk belőle, vagy megyünk a picsába, bár még ekkor sem biztos, mert lehet felvesz a helyükre gyorsba embereket, akik alig várják, hogy jöhessenek dolgozni éhbérért
Szép napot!
Kurva hideg, nem csoda, hogy már 11 ig alszom, kinek akar kikelni a jó meleg ágyból ebben a hidegben
kb...
és a logikádat hogy magyarázod azzal mikor ugyan az a német cég a németországi üzemébe kifizet a török munkásnak 1800 eurt , a magyarországi üzemében ugyan azért a munkáért pedig kifizet 80-100 ezer ft-ot...
igy jártunk mi magyarok.? vagyhogy...

a második részével egyet értek...
ne félj tudom...450eurót?ugye?vagy egy nullát elirtam
Ebben bizony nincs igazad! Igen, megdolgoztál érte mint sok más. És igaz ez nem sok, sőt szerintem is kevesebb mint kellene... de pont ez a baj sajnos a magyarokkal, nem példákat kell hozni hogy bezzeg Bangladesben, bezzeg Németeknél, fogjuk már föl hol élünk! Nem csoda hogy Mo=bezzeg-ország. Nem kifelé kell tekingetni, mi, hol, mennyi, itthon kellene kicsit odatenni a dolgokat. És igen kezdve azzal hogy nem a szar "Tacskós" répát veszem meg hanem lehetőleg magyar termelőtől! És így sorban! Egymást kellene segíteni, nem mindig ezzel kezdeni, "bezzeg a teszkóban (vagy bárhol) milyen olcsó". És azt hiszem a te fizetésed. (mennyi év is van mögötted? 22 évesen főiskolából ki, akkor az annyi mint 10 év?) Hogy veszélyes? És még sok más embernek veszélyes a munkája akik dupla tripla ledolgozott évekkel ennyit sem keresnek! Mondom közben értsed meg ÉN is keveslem a TE fizetésedet ha nem fogunk össze, és igen ebbe ez is beletartozik, akkor tényleg cseszhetjük! Persze ehhez mindenkinek, mégegyszer mondom MINDENKINEK (államfő, polgármester, vállalkozó stb.) úgy kellene a dolgokhoz álni.
Csak el ne kezd magyarázni hogy te nem a teszkóban vásárolsz, tudom én!
akkor neked már meg se merem emliteni Németben menyit keres egy Feuerwehr... lehet elájulnál.
nincs mit.

amugy kidobtam volna, gondoltam hátha ti Dew-el örültök neki..

legközelebb azt küldök de ha nem baj akkor 2012-est
ronis.
kaptam valakitől karácsonyi ajándékot ...valamelyik nap.
téháeniksz
inkább küldtél volna egy 2011 ec 300ast. jövőre olyat szeretnék...köszi(az egyetlen gép amire a 4tmet lecserélném!)

zozi hillak kálypn.ez én leszek nem otthon wok
akkor arrol már ne is szoljunk hogy németben a te melodért ezzel a végzetségel keresnek alap 2200-2500 eurt...

amugy megjegyzem nektek témához kapcsolodoan...
miután létrejön az un. 4.birodalom amit németország fog irányitani és nagyobb lesz mint fénykorában a Nagy Romai Birodalom volt, csak ennek az lesz a hivatalos neve hogy Egyesűlt Europa. na szoval itt a valamikori magyarország, és a szomszédos ex kelet europai országok fogják a csicska kiszolgálo szerepet betölteni....kb mint ahogy eddig is...DE még sokkal durvábban.
GD
a román állai olyan alkalmazott mint én...kezdő bére 650euró(lejből átszámitva)
én 15 éve vagyok ott zsidesz szerint életpálya modellel rendelkezem...inkább csak halálpályamodell és nem az alapon vagyok sőt a legmagassabb időbeoszással szorzóval és igy viszek haza kopp 400eurót ...az adójóváirással vittem haza440et..de ezt oda kell adin...a 16%adó rendeszerben ...mondjuk lehet épp neked.
remélem jó helyre költöd...kúrvák meg drog. persze nigger kurvák
tudom tudom ez nem volt szép..de most már tudom hova tolják a család kisbuszát január egyel. a kulcsért ne fogok kopogtatni.

most kacsingatok az állami szférából kifelé mert ez nekem elhivatottság meg szeretem is csinálni de a gyerkőcöt ebből nehéz etetni.ezzel a gépészmérnök diploma után elég sok az érdeklődő munkahely..csak a német tudás helyett nekem az angol van meg...ezeknek meg mindnek német kell
január elején német kurzus indul.
Mihez képest nem rossz...hogy volt hozzá egy szakirányú diplomám, középfokú szakmai nyelvvizsgával...hogy dolgoztam érte éjszaka, hétvégén, ünnepnap...hogy elindultam egyik nap reggel f6-kor dolgozni és másnap hajnali 4-kor értem haza...hogy néha rühes, tetves niggerekkel kellett egy autóba beülni vagy mondjuk belenyúltál a drogosnak az eldugott injekciós tűjébe...

Persze, vannak ennél (is) szarabbul fizetett melók, tisztában vagyok vele...de ennyi erővel példálózhatnánk azzal is hogy Bangladesben mennyi az órabér...ne Afrikához mérjük már magunkat, hanem mondjuk a csehekhez vagy horvátokhoz, szerintem
Nem akarok én személyeskedni, közöm sincs hozzá de ha már így leírtad azért ez nem rossz pénz! Szerintem sok embernek nincs ennyi! Ráadásul olyannak aki nem otthon lakik.(Bár nem tudom te sem laksz otthon?)