Nem a 13 ból fizetik ki ez egyértelmű, de ha lezúzok valamit utána nem is 13 lesz a díjam MÁV rábaszott, túl sokan baleseteztek nála.
Egyébként lehetne normálisabb, mert mondjuk aki egy évbe megy autóval 1000km-t, miért fizet annyit, mint aki egy évben megy 100.000 kmt...bár mondhatnék más tényezőket is.
Ez megint egy ilyen magyar orulet.Te elhiszed,ha 13 e ft eves dijat fizetsz,es tortenik vmi,mondjuk 400-500 e. ft karosszeg,azt a te 13ad bol eleg sokara fizetnek ki.Lasd MAV biztosito.
Azert kene vmi normalis dijszabas.
Egyre jobban jelentkezik a rendszerben megbúvó anomália a pénzhiány és egyre többen azt érzik nincs pénzük, ezért egyre többen követelik azt adjanak neki több pénzt, ezért egyre gyorsul az összeomlás felé száguldó pénzhiány vonat.
Egyesek meg már készítik a pezsgőt, hogy kibonthassák és ünnepelhessenek, hogy a rendszer elérte célját, ott csak a nagy hiány van, s minden ami érték az meg itt van
A válasz egyszerű, mert a célcsoport akinek ezt kitalálták olyan autókkal szaladgál, ez az úgynevezett "kiskapu", amikor kihasználják azt, amit nem köt meg a jogszabály ..
Talán erről már beszéltünk, de mennyi is az éves bevétel ebből+a nyereség-a kifizetett káreset. Gyanítom, hogy nem 6 jegyű a szám, hanem jóval több, amit tisztán kivesznek ebből a buliból.
Most állambácsi be akar szállni, erre mit csinálnak?
Állam adót kér tőlünk rajtuk keresztül, amit nekik kell behajtani és még nekünk adnak kedvezmény?
Lejjebb viszik az árakat(mondjuk 13eFt ról 10eFtra), ami nekünk nem jelent semmit, hiszen adóval együtt nagyjából ugyan annyit fizetünk(13eFt), még ha le is vitték az árat, azaz költhetünk ugyan annyi zsét, csak oda ne adjuk állambácsinak... Ők viszont nem 13eFt után adóznak(4eFt ot), hanem csak 10eFt után csengetnek 30% adót 3eFt ot, hiszen ennyi az új kedvezményes díj adója. Na hogy is van ez?
Ha marad 13eFt a díj és arra jön +30% nekünk, akkor mi fizetünk 17eFt ot, biztosítónak megmarad a 13, állambácsi kap 4eFt ot.
A mostani húzással mi a helyzet?
Az új djí 10eFt+30%adó, mi fizetünk 13Eft ot, a biztosítónak marad 10eFt, állambácsi kap 3eFt ot.
Biztosító bukott 3eFt ot/fő, állambácsi bukott 1000Ft/fő ezzel a húzással. Egy biztos, a bankok/biztosítók/szolgáltatók, stb. nekünk sose akarnak jót, mindig arról szól, nekik hogy jobb.
RGO most a háttérben van valami ami által így nekik jobb, hogy állambácsit lehúzzák 1000Ft/fő bevétellel még akkor is, ha ők elesnek 3000Ft/fő bevételtől.
Tovább boncolgatva jön a nagy kérdés, vajon mire akarta állambácsi fordítani ezt a bevételt?
Persze hogy ki van találva!
A biztosítók mindig azt nézik,hogy nem kell fizetniük.
Múltkor a posta biztosítónál láttam hogy van okozói biztosítás. olyasmi mint a cascó,csak jóval olcsóbb.Meg van szabva milyen autó márkákra lehet kötni.Nézem,hogy audira nem lehet (nekünk az van) de volvóra simán. Mondom a csajnak hogy ugyanmár mesélje el hogy miért van ez? Fingja nincs róla,de biztos azért,mert ezek drága kocsik. Na mondom,akkor azt regéld el,hogy az asszony 10 éves A4-ese mitől drágább egy új XC90-es volvónál,mikor a volvó egy lámpája kerül annyiba,mint az asszony kocsijának a komplett eleje.
Csak pislogott mint a vett malac,de mondani nem tudott semmit!
Mire jó a jogszabály esti mese:
Bemegyek a kötelező biztosítóhoz, felajánlom nekik a lehetőséget, ha a maradék fél évemre a következő időszak kedvező díját adják egy szerződés módosítás keretében, akkor előszerződök velük a következő évre is. Végigolvastam, magam módján értelmeztem, de a jogszabály szerintem nem tiltja az év közbeni azonos biztosítón belüli szerződés módosítást(viszont tilt egy csomó dolgot, ne tudjátok meg mik vannak benne ), de mondta a csaj, hogy nem lehet, pedig nem átszerződést és újraszerződést akartam, csak egy kis korrekciót Ráhegedültem... Ja hogy érthető legyen nekem az évforduló év közepe, fél éves már be van csengetve, gondoltam a második fél évre rápróbálok alkudozni, hát nem jött be Fél évig még csengethetem a magas díjat+30% adót
Egyébként akinek van alapja alkudozni, mondjuk köt egy lakás biztosítást, annak se kötnek szerződés módosítás keretében attól a pillanattól kedvezőbb kötelezőt, csak évforduló váltáskor.
Ki van ez találva, csak nem nekünk
Egyre több a szar amit kapsz azaz romló tendencia, vagy egyre több a visszatérő LM pöpec teló?
Egyébként lehetne normálisabb, mert mondjuk aki egy évbe megy autóval 1000km-t, miért fizet annyit, mint aki egy évben megy 100.000 kmt...bár mondhatnék más tényezőket is.
és erröl a szájbabaszott fostalicska mainstream médiában miért nem lehet egy rohadt szot sem olvasnni.?
csak az üres alekoszos butitás az megy...
Azert kene vmi normalis dijszabas.
Egyesek meg már készítik a pezsgőt, hogy kibonthassák és ünnepelhessenek, hogy a rendszer elérte célját, ott csak a nagy hiány van, s minden ami érték az meg itt van
Hogy van?
Talán erről már beszéltünk, de mennyi is az éves bevétel ebből+a nyereség-a kifizetett káreset. Gyanítom, hogy nem 6 jegyű a szám, hanem jóval több, amit tisztán kivesznek ebből a buliból.
Most állambácsi be akar szállni, erre mit csinálnak?
Állam adót kér tőlünk rajtuk keresztül, amit nekik kell behajtani és még nekünk adnak kedvezmény?
Lejjebb viszik az árakat(mondjuk 13eFt ról 10eFtra), ami nekünk nem jelent semmit, hiszen adóval együtt nagyjából ugyan annyit fizetünk(13eFt), még ha le is vitték az árat, azaz költhetünk ugyan annyi zsét, csak oda ne adjuk állambácsinak... Ők viszont nem 13eFt után adóznak(4eFt ot), hanem csak 10eFt után csengetnek 30% adót 3eFt ot, hiszen ennyi az új kedvezményes díj adója. Na hogy is van ez?
Ha marad 13eFt a díj és arra jön +30% nekünk, akkor mi fizetünk 17eFt ot, biztosítónak megmarad a 13, állambácsi kap 4eFt ot.
A mostani húzással mi a helyzet?
Az új djí 10eFt+30%adó, mi fizetünk 13Eft ot, a biztosítónak marad 10eFt, állambácsi kap 3eFt ot.
Biztosító bukott 3eFt ot/fő, állambácsi bukott 1000Ft/fő ezzel a húzással. Egy biztos, a bankok/biztosítók/szolgáltatók, stb. nekünk sose akarnak jót, mindig arról szól, nekik hogy jobb.
RGO most a háttérben van valami ami által így nekik jobb, hogy állambácsit lehúzzák 1000Ft/fő bevétellel még akkor is, ha ők elesnek 3000Ft/fő bevételtől.
Tovább boncolgatva jön a nagy kérdés, vajon mire akarta állambácsi fordítani ezt a bevételt?
alakul?
A biztosítók mindig azt nézik,hogy nem kell fizetniük.
Múltkor a posta biztosítónál láttam hogy van okozói biztosítás. olyasmi mint a cascó,csak jóval olcsóbb.Meg van szabva milyen autó márkákra lehet kötni.Nézem,hogy audira nem lehet (nekünk az van) de volvóra simán. Mondom a csajnak hogy ugyanmár mesélje el hogy miért van ez? Fingja nincs róla,de biztos azért,mert ezek drága kocsik. Na mondom,akkor azt regéld el,hogy az asszony 10 éves A4-ese mitől drágább egy új XC90-es volvónál,mikor a volvó egy lámpája kerül annyiba,mint az asszony kocsijának a komplett eleje.
Csak pislogott mint a vett malac,de mondani nem tudott semmit!
Bemegyek a kötelező biztosítóhoz, felajánlom nekik a lehetőséget, ha a maradék fél évemre a következő időszak kedvező díját adják egy szerződés módosítás keretében, akkor előszerződök velük a következő évre is. Végigolvastam, magam módján értelmeztem, de a jogszabály szerintem nem tiltja az év közbeni azonos biztosítón belüli szerződés módosítást(viszont tilt egy csomó dolgot, ne tudjátok meg mik vannak benne
Egyébként akinek van alapja alkudozni, mondjuk köt egy lakás biztosítást, annak se kötnek szerződés módosítás keretében attól a pillanattól kedvezőbb kötelezőt, csak évforduló váltáskor.
Ki van ez találva, csak nem nekünk