Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A magas vérnyomás krónikus betegség ami folyamatosan kezelést igényel. De szerinted tudnának csinálni olyan gyógyszert amit egyszer kell bevenni és nem lesz többet magas vérnyomás. Ja. Ivó joghurtnak szar íze van? Az egészséges kaja többnyire nem annyira finom de ez is egyéni dolog kinek mi ízlik. Nyilván ezért szívják meg sokan és kerülnek orvoshoz terhelik az egészségügyet erről beszélek.
Gyereknél mindig a szülő a hibás.. elkényeztetik a kis purdét, tömik pénzzel, mobiltelcsivel, persze hogy nem eszi meg az iskolai kaját, mert előtte tele zabálja magát chips-szel, amit szintén anyu adott neki vagy apu adta rá a pénzt.
láttál már olyan embert aki mondjuk meggyógyult a magas vérnyomásból?
ha egyszer kap gyógyszert szedheti élete végéig
szóval egyből a gyógyszeripar rabja lett
de lehetne sorolni sok egyebet is...
itt már mindent a pénz mozgat, nem is igazán akarnak megelőzni semmit se hiszen akkor nem lesz annyi bevétel

a gyerek étkeztetést ugye nem fogad fel mit írtam?
adják nekik az íztelen szart ami bár egészségesnek mondott de nem eszi meg helyette inkább eszi a chips és társait
szóval ha a menza karjába tennének egy kis ízt is (pl só) akkor lehet nem lenne annyira egészséges de a chips meg a 100 féle adalékokkal készült kajától még mindig nagyságrendekkel jobb lenne
nekem van suli menzán ismerős olyan ivó joghurtot kapnak hogy kb senki se eszi meg mert olyan szar íze van én is kóstoltam hát borzalom, de volt amikor a dobozos krémsajt is kb az ehetetlen kategória volt
mondjuk idén tömlős krémsajt volt az állítólag sokkal jobb ízű volt
Belekényszerítik a gyerekeket a padokba... Mit kapjanak inkább heverőt? Nem ízlik az egészséges kaja nekik... Bizony ez így van ami egészséges az nem annyira finom. Ha finom lenne mindenki egészséges kaját enne nagyon okos vagy. Hegesztő? Jaja van még ilyen. Nem fogod elhinni de egy társadalomban nem egyformák az emberek. Most biztos meglepődtél. Gyógyszertől nem gyógyulsz meg de nem is halsz meg? Ezt mégis hogy? Fele annyi hatóanyagot tesznek bele? Ezért te biztos minden gyógyszerből dupla vagy tripla annyit veszel be amennyi eszed van.
mert város baszki
itt a putri vidéken minden más
amúgy régebben heti 2x volt vérvétel rendelési idő előtt kb egy városba induló buszjegy áráért
sokszor 20+ embertől is vettem vért
aztán valamiért megszűnt, pedig a kiskőrösi labor csinálta
szerintem amikor a synlab valahogy bekerült az állami ellátó rendszerbe akkor szűnhetett meg.
mert a halas kórházas összevonás utána lehetett
vagy a fene tudja, de valami szerkezeti átalakítás után szűnt meg nálunk ez a helyi vérvétel sokak bánatára
ahová én járok ott este van magán rendelés, nem tudom melyik cég csinálja neki a labort de másnap délelőtt megvolt az eredmény
Nem mindenhol ugyanaz a protokol bár elvileg egyformának kéne lennie.
Itt helyben van egy háziorvos, aki alvállalkozóval (valami magánlabor) dolgozik. Aki kicsengeti a vizsgálatot, annak másnap rendelési idő előtt leveszik a vért, délelött jön a kocsi összeszedni a mintákat és az eredményt aznap meg is küldik a dokinak.
Aki nem akar fizetni, annak várnia kell a helyi kórház laborjára - ami lehet 2-3 nap vagy 2 hét.
Én ilyenről még nem hallottam, hogy háziorvos maszekba vesz vért... nálunk (a mi városunkban) ez nincs.
Vegulis melohelyett lenne csatornapart,kaja helyett meg vödrös napolyikúra.Az a fasza,meg az extratartós kanapé.
Azert ezzel a comboval befeccölném azt a kis időt regelni az eeszt-re,mert kényelmesebb az időpontkereses,es megudzod hogy beleszorulj a sprinter mentő dupaajtojaba.😂
megelőzés
elmegy a gyerek iskolába belekényszerítik a padokba és ne mozodj ne beszélj ne csinálj semmit, szünetben meg basztatnak azért is ha rohangál össze-vissza
suli kaja meg egy rakat fos, semmi íze de állítólag egészséges, nagyjából olyanokat adnak amit egyik se szeret, aztán előkerül a táskából a péksütemény meg a chips
szóval a kezdetektől el van baszva minden
meg azért megnéznélek hogy ha 12 órában hegesztesz görnyedve meg 30+kilós vasakat emelhetve mennyi kedved lenne elmenni futni utána, akár hétvégén is........
szóval azért lehet panelozni a hülyeségeket de nem mindenki irodista, aki 8 óra seggvakarás után még elmegy a terembe gyúrni másfél órát hogy kicsit kiürüljön az agya a napi faszságoktól
mondjuk az esti zabálásokat iszogatásokat nagyjából el lehetne kerülni, de van olyan cég ahol van 1x20 perced kajára meg budira aztán oszd be ahogy akarod, itt azért nehezen kivitelezhető egy egészségesebb tápanyag felvételi ciklus
plusz a gyógyszeripar nem érdekelt abban hogy meggyógyulj, neki az a cél hogy edd a gyógyszereket érezd magad jól és lehetőség szerint halj meg minél később mert addig aktív gyógyszer fogyasztó vagy
Valójában nem az a cél, hogy minél több kórház legyen minél több orvossal a minél több betegnek. A cél az, hogy ne legyenek betegek az emberek. Ha nincs beteg kórház se kell elvi szinten. Ezt leginkább megelőzéssel lehet elérni. Hogy az emberek ne dohányozzanak, ne igyanak annyit, egészséges ételeket egyenek, vegyenek fel védő felszerelést motorozáshoz meg favágáshoz stb. Sajnos sokan elkezdenek jajgatni, hogy milyen hosszú a váró lista és Ö befizette az adót neki jár a PÉNZÉRT az ellátás. Azon nem gondolkozik el, hogy azért hosszú a várólista mert Ö is ott van. Azon se gondolkozik el hogy mit tett azért, hogy ne legyen ott? Egészséges életet élt? Elment naponta futni úszni sportolni valamit hogy erősödjön a szervezete, izületei? Ádehogy fárasztó munka után? Hülye vagy? Kell a kalória meg kellett enni este nyolckor a tv elött azt a toka szalonnát májas hurkával. Meg az a néhány doboz sör is kijár kell a hidratálás. Aztán jön a túlsúly, magas vérnyomás, cukor betegség, szív bajok, ízületi bajok stb. Sajnos a legtöbb betegség nem gyógyítható meg úgy hogy egészséges legyen újra az ember mint egy újszülött csecsemő. Legtöbb betegség vagy kiújul újra vagy folyamatos kezelést igényel. Ami persze az orvost is leköti. És mi történik ha kikezelik az embert? A legtöbb folytatja ott ahol abba hagyta. Szerintem a várólistásoknak legalább a felének nem kellene ott lennie.
Ha ez igy van en neked egy vegelathatalan kereskedelmi melót ahol a hozzad hasonlo pronyokat kell kiszolgalnod mosolyogva.12 óras muszakokban 500 forintos oraberert. 🤣
ha ezt komolyan gondolod akkor csak annyit kívánhatok hogy minél több időt tölts el a ti fasza kórházatokban, lehetőleg katéterrel a pöcsödben és pelenkába szarva.....
Ki mit érdemel.....
A mienk fasza,a bogyo meg ezt erdemli. 🤣
Az előbb bemondott 4-5 böl hogy lett 8?
Nem vagy a toppon mostanaban,eszel eleget?🤣
Ha a Kulja féléket akkor rabasztál.🤣
na megtaláltam a képet bogyóék kórházáról, mert ugye a környékbelieket kb mind végigjártuk a közelmúltban
az sincs igazán jó állapotban
akkor lesz majd 8 doki vagy 10, az élet egyszerű
majd árad a tisza aztán hozza az ár a dokikat is kórházastól

amúgy én abban biztos vagyok hogy még nem született meg az az ember aki bele mer nyúlni magyarországon az egészségügybe, és sikerül is neki szebbé-jobbá-ésszerűbbé tenni
Na,akko lehet menni 6 korhazba,az lenne a fasza.
De legalabb bekussolnansk a mindenszaristaink.
Ja nem.
Regionkent 5-5 huuuuu dejoooooo lenne,tudnal puffogni, egy elmegy tovabbkepzesre egynek szabija van,egy meg lazas beteg.
Es mar csak 2 van egesz regiora mondjuk szemész.
Te egy géniusz vagy b+.🤣
azért a régió nem megye
pl bács megyében lenne 1 kórház az azért elég vad lenne mert így is alig van hely bennük
de ha épül szuper kórház az csak jó lehet egy rakáson lesz minden és mindenki
aztán nincs úgy ha egy doki elmegy szabira akkor két hétig szünetel a rendelés mert incs más doki
szuper kórházban meg ott lenne minden doki lenne 4-5 aztán ha szabin van egy akkor még mindig marad jó sok
mi már úgy is megszoktuk hogy a kórházak 50 km ettől messzebb már nem nagyon lehetne tenni a szuper kórházat se, sőt még jól is járnánk mert ha ilyen épül célszerű valahová középtájékra tenni szóval még lehet közelebb is lenne
Hát a régiók nem megyét jelentenek,az egészségügyben,nagyjából 6 régió van,lényegébe az egyetemi klinikák köré épülnek.
Igazabol a most kozzetett tisza program szerint regionkent egy szuperkorhazzal szamolnak,ami megyeket jelent kb.Ami gyakorlatilag a mostani centrumkorhazakat jelenti.
Ezutan siman meg lehet szuntetni a felesleges helyi korhazakat.Mi ek ha van korszeru es fasza.
Az hivhatja a 1812-t es ott intezheti