Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tuti nem.😃
Ez egyáltalán nem baj. Mivel én előre nézek te meg a semmibe és ehhez keresel igazolásokat ezért én úgy hullok, hogy nekem van igazam és a sokadik ükunokám valami távoli bolygón fog valami vacak kulimunkát végezni te meg úgy, hogy még akkor is azon agyalsz majd, hogy vajon
melyik világvége konteó fogja elégetni, elönteni, vírussal kinyírni, de közben tiszta ideg vagy, hogy még mindig az a sok rohadék ember nem, hogy megdöglene, de még vidáman élnek tovább. 😅
sanyinak lesz kb 117 dédunokája ha tartja a család a szaporodási volument, szóval neki illene a jövőt figyelmebe venni
neked meg nekem kb tökmindegy mert vége a családfának
fórumok nem annyira érdekelnek, ott túl sok hülye van, és a vége mindig az lesz hogy o1g
bőven elég az itteni nép aki minden tényt figyelmen kívül hagyva reménykedik mindenféle szebb jövőben 😆
Neked nem tökmindegy?
Ugyis megmurdelsz mire gond akad barmivel,egy combosabb tartostej tul fog elni.🤔
az elmúlt 10 évben látni a csodálatos mérnöki remekműveket, pl autóipar....szarabbnál szarabb motorok
háztartási gépek terén is jelentős a változás, ha kihal a csapágy a mosógépedben vehetsz másikat mert egyben van öntve a dob és a csapágy, gázkazánokba 5 évente vehetsz másik hőcserélőt mert teljesen meg tud semmisülni a 0.3mm anyag
és ezekben bízol hogy megmentik a jövőnket?????

nem tudom milyen szert fogyasztasz de érdekelne belőle egy nagyobb mennyiség 😉
Na ugye, csak vannak ilyen oldalak, mennyire fogod szégyellni 20 év múlva, hogy ilyeneket olvastál sőt terjesztesz. Fórumokat is lécci. 😄
Akkor majd mindenki viszi a kis kancsóját a bótba aztán azt tölt bele amit akar a tartálykocsiból. Tescóba meg már rég fizetni kell a zacsiért ha viszel sajátot akkor nem.
A mérnökök nagyon okos emberek tőlünk sokkal hidd el megoldják rengeteg lehetőség van szinte mindenre.
a techno optimizmizmushoz: http://youtu.be/Qrm6sMUCUlc?si=RWNhB9wqZiiLQ_A5&t=1118
ha nem kezdeé ott akkor 18:38 tekerni
az egészet úgy se nézné meg itt senki sem de 5 percet csak kibírtok
ehhez mérhetetlen energia kell, és az nincs, ami meg van azt elbasszuk másra

egy példa
idéntől csak olyan pet palackokat lehet forgalomba helyezni amiben van legalább 25% újrahasznosított anyag (még sokan szarnak rá de majd egy fasza bünti után másképp gondolják)
namármost az ilyen REpet anyag 10% drágább mint az original és csak 30% körüli újrahasznosított anyag van benne
ráadásul rondább is mert moslék színe van, egyenlőre még nem büdös, de a 3. újrahasznosított ciklus után már az lesz
amúgy a fóliáknál, zacskóknál simán lehet érezni a szagán hogy újrahasznosított anyag van benne
és ez egypicike kis kellemetlenség csak és máris nőt az energia igény
az a baj hogy vén pöcs vagy én meg egy rokkant szardarab aztán nem tudom 20 év múva az orrod alá dörgölni hogy mégiscsak igazam van
Vissza kell alakítani az anyagot vagy helyettesíteni. Ezért vannak a mérnökök majd megoldják szóval no para. 😊
Linkeld már lécci azt ahol ekkora bölcsességeket lehet olvasni. 😶 Gondolom komoly viták is zajlanak a kommentfalaikon kulönböző doktori fokozatú hozzászólóktól. 🤔
ez a lényege, az átalakulás/felhígulás ezért is lesz cumi
ha van 10 kiló arany porod ami a 50nm kertedben van szétszórva azt érdemes kiszedegetni, megvan rá a technológia kevés veszteséggel nem túl nagy eszközigénnyel és energia igénnyel meg lehet tenni
de ha ez a 10 kiló arany a szaharában van szétszórva tízezer négyzetkilométeren akkor túl sok eszköz és energia igénye lenne azt a 10 kilót kiszedni belőle emiatt nem fog belekezdeni senki sem mert nem éri meg
Valójában egyik anyag sem fogy el csak átalakul.
44 évesen négy éves gyerek? ez már ilyen másod virágzás, második család? Vagy csak így későn lett harmadik? nem piszkálódásból, csak kíváncsiságból, mert mi se szaporodtunk hamar, de 27 évesek voltunk, mikor elkezdtük a gyártást 😁
amúgy a legütősebb technikai eredmény a közelmúltból az hogy a starship egyes részei csinált pár sikeres visszatérést
hosszútávon ez még előny is lehet
ezen kívül csak fing reszelések voltak meg pár orvosi dolog ami miatt még intenzívebben emelkedhet a bolygó emberi létszáma
szóval azért a technológia fejlődése eléggé belassult
ebből nem lesz kirajzás
Nem, én nem bízok a technológiában, kimondottan földhözragadt mi több röghözkötött vagyok és a tényeim azt láttatják, hogy a megoldást belőlünk fog fakadni mint a hajnali hasmenés. 💩
ezt hívják túlzott bizakodásnak a technológia irányában
Utánanéztem mint mindennek, hogy meddig lesz elég és minden kiderült akár az ég, 20 éve még azt sem rudruk amit később igen tehát mindent igenlően most még nem tudjuk azt amit 20 év múlva igen és a vasat felváltja a valami amit akkor már tudunk, de ma még nem. A tényeket meg én írom így nem kell utánanézni mert azokat előre tekintve írom........ezért hívnak a kocsmában tekintetes úrnak mert nekem nagyon erős van. Valami világvége csoportban lehetsz benne a dark weben bár amiket írsz az alapján valami helyi netes tanfolyamon a kultúrban. 😁
Én sokszor ránézek a 4éves fiamra és elgondolkozok rajta hogy vajon milyen okádék dolgot tartogat neki a jövő,nekünk jó életünk volt,van,nekik nem lesz ekkora szerencséjük.
Majd ha meglátod,ha meglátod,az unokádat,ott azért majd elgondolkozol ezen.
100 év? Nem vagyok gyakorlott jós de erre azért még is mernék nagy tétben fogadni (szemeit körbeforgató),hogy az már bennünket és a gyerekeinket nem fogja érinteni 😅
a 4 milliárd év az egész távoli, még akkor is ha kurvára előrelátóak vagyunk és tudunk többszáz évre tervezni
de ezek az anyagok elfogyásokból eredő problémák 100 éven belüliek, azért ennek rémisztőnek kellene lenni, de nem az mert addig sulykolták a népbe a fogyasztói társadalom (valós) előnyeit amíg a hátrányaira nem vagyunk kíváncsiak
nézz utána hogy pár egyszerű anyag(vas alu stb) a jelenlegi felhasználás mellett meddig lesz elég
és itt most nem az extra ritka anyagkra kell gondolni amit esetleg ki lehet váltani más technológiával pl lítium akku helyett nátrium akku
és arra sem hogy 2057. március 8.-án elfogy az összes alumínium készet és mindennek vége
hanem arra hogy amikor már érezhetően kevesebb lesz mindenből akkor mindennek nőni fog az ára és emiatt lesz -vagy egy kurva nagy válság
-vagy háborúk törnek ki az anyagokért(ami amúgy jelenleg is zajlik)
ami vicces hogy a kőolaj amit már temetnek 40 éve az nincs benne az elsődlegesen elfogyni készülő anyagok között
ha nem vagy lusta ezeknek a tényeknek te is utána tudnál nézni, de te inkább az elérhetetlen délibábokat nézegeted