Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ez meg egyszeru,az egybites nem rendeli meg az ablakhoz a szellozot,mert a ceg nem szol hogy kene,meg a vizes falakat becsomagoljak muanyaggal tokig,persze hogy bent marad a para.
Ez mindig is így volt. Én is elmentem az első szavazásomra gondolataim szerint akkor lehetett fidesz-mdf de majd kijavíthattok ha tévedek. Én akkor szavaztam előszőr a fideszre. Nem azért mert kúl volt azért mert édesapám megrögzötten utálta a kommunistákat teljesen érthető okokból ezt már kitárgyaltuk. Az én generációmba akkor még úgy volt ez, hogy a szüleink példaképek voltak és nekik hittünk. Ez azóta változott. Minden megváltozott. Kérdeztem néhány haveromat akik most simán a fideszt húzták de a felnőtt gyerekei a tiszára szavaztak. Változott a média a hirfogyasztás megtízszereződött, lázadók lettek a fiatalok mert azzá tették őket. 3,2 millió ember szavazott most a tiszára. Azt azért ettől függetlenül még sem gondolhatjuk, hogy ez mind fiatal volt. Csak a környezetembe velem egyívásúak is csomóan a tiszára szavaztak. Az sem elhanyagolható tény mióta péter megjelent 2 év óta meghalt több száz ezer idős aki jó eséllyel a fideszre szavazhatott volna és belépett ugyanennyi új szavazó aki meg a tiszára. Azt sem lehet figyelmen kívűl hagyni, hogy amikor a 90-es években a fiatal demokraták valóban fiatalok voltak de azóta eltelt 36-7 év és már nem fiatalok. Voltak körülöttünk választások ott a kormánynak már látni kellett volna, hogy egy mai időkben zajló választás a mobiltelefonok képernyőén dől el nem az m1 hírcsatornán mint 30+ éve. Qrva soká ismerték ezt fel tulajdonképen a kampányban csak loholtak a tiszapárt után. Havasit nem véletlenül váltották le tavaly februárban mondta ő a hagyományos dolgokhoz ért ezek a megosztások meg lájkszámolgatások nem az ő világa.(kezeit széttáró)
Mindettől függetlenül ahogy fletót az öszödi beszéd rúgta tacsra a fideszt se biztos, hogy megmentette volna a vereségtől ha hamarabb ismerik fel a valóságot. Ennek azon egyszerű okai vannak, hogy az a bicskanyitogató gínisz rekord méretű síbolás amit a fidesz véghez vitt az elmúlt 16 évben, hogy komplett szektorokat játszottak át a saját maguk részére közpénzek vesztették el a közpénz jellegüket mindenféle alapítványon keresztül, hogy az energiaszektorba beágyazták magukat és a kereskedelmi vonalra egy külön céget építettek fel saját maguknak amik lefölözték a sápot, hogy úgy vásároltak az államtól cégeket, hogy erre az állam adott pénzt és saját magukra szabva törvényeket írtak ez egészen elképesztő. Ez így nem folytatódhatott tovább. Én pont a 2/3-ot szerettem volna elkerülni ezért akartam a mihazánkra szavazni de a választások előtti saját közvélemény kutatásom ami annyiból állt, hogy néhány ismerősömet megkérdeztem akik amúgy egyébként jól élnek, mert nincs hitel van saját ingatlan nincs banki tartozás és megfelelő állásokban dolgoznak azok is kinyílvánították, hogy a tiszára szavaznak. Holott minden morzsát felvettek amit a fidesz dobott. a családi 3+3-as a házszigetelésig a villanyautó támogatásig mindent és néhányuk a közszférában dolgozva már kézzel fogható fizetésért.(kezeit széttáró) Pont azt szerettem volna mint bárki más mint amit blődi is mondott, ne legyen 2/3-.ad tudjon beleszólni az mh a döntésekbe és menet közben építsék le a fidesz magántúlterjeszkedését az országban. Az emberek a lopásra fogékonyabbak voltak mert akit kérdeztem mind azt mondta, hogy ezt a mértéktelen lopást nem lehet már eltűrni mind1 ki csak nem fidesz. Ekkor kezdtem érezni a bajt de nem gondoltam, hogy ez ekkora.(kezeit széttáró) Aztán lehet napraforgozni vállalom a döntésem útólag annyi látszik itt teljesen mind1 volt a tisza kimosott mindent.
Akkor szerinted az a megoldas hogy basszuk fel az arat az ipari fogyasztok szintjere mert attol kevesebb fa es szemet fog fogyni a szegnyek kozt?
Teljesen egyetértek. És nagyon sok pályázat volt fűtés korszerűsítésre az elmúlt 10 évben. Többek között a szüleim is pályázattal cseréltek gázkazánt. (meg jó pár ismerősnek is megcsináltuk.) Össze se tudnám számolni, hány nyugdíjasnak csináltunk gázfűtést a vagyestüzelésű helyett a vidéki otthonfelújítási programból.
Én úgy látom, hogy aki akart, az korszerűsített.
Felolem,nem az enyem a bodega,elotte kicuccolok. 🤣
Lorinc es tiborc itt adozik,nem irorszagban.Es nem nem vitte ki offshore-ba a javát.
At osztalekot valszeg viszi foleg most de az mar adozott.
No,a korszerusites az tenyleg ment,itt a kornyeken a regi teglas 4 emeleteseket us becsomagoltak mind 15-20 centi nikecellbe,de a csaladihazak tomeget is a koenyeken,par tenyleg hozzad hasonlo lerobbant proli haza olyan kadarkori vakolatlan hodaly maradt az utcakepben.De ahogy kihalnak az orokos eladja es az uj tulaj vadul nekiall szigetelni.
Egyértelműen többen! Én csak annyit állítottam, hogy a kvóta utáni 7x-ezés elég erős, ill. korszerűsítésekben, ennek finanszírozásában lehetne egy jobb lehetőséget teremteni! Azt sztem te is úgy gondolhatod, hogy az el nem használt energia a legolcsóbb! De ehhez átfogó megoldások kellenének! Egy energiakorszerűsítésnél, pl. ablakcserénél, lehet megtakarítani, de mást lehet összezavar a dolog. Mondjuk jobb a szigetelés, de a pára már nem úgy távozik mint eddig, penészedünk...
Ini,felmerul bennem hogy van egyaltalan önálló gondolatod?
Mert honapok óta csak azt latom hogy visszamondod a face-n,i fluenszerek altal,meg a megkerdezett tuntetok szajabol hányásig ismetelt akkor meg ellenzeki panelmondatokat?
De tenyleg kajakra csak ezeket irod le.
Ja hát ha nem lop annyit akkó jóvan(kezeit széttáró) Biztos így lesz mert megmondta(kezeit széttáró)
A szomszéd is ugatott csak a 12-i választásra vártam nézd mit csináltam a házával
Én is vidéken lakok és itt is nagyon sokan fűtenek fával meg mindenféle limlommal. (Ráadásul egy völgyben lakok, szóval télen nem lehet megmaradni kint)
De, ha még drágább lesz a gáz és az áram, szerinted többen vagy kevesebben fognak fával tüzelni?
Ennyi(kezeit széttáró) A bútorbolt eldózerolásával kezdünk 😅
vigyáznék ezekkel a kijelentésekkel látod milyen gecik és agresszívek a kis emberek nem akarom, hogy bajod essen 😅
Nem kétlem hogy értesz hozzá! De vidéken, pl. nálunk is, ahol nem tudja az emberek többsége saját zsebből finanszírozni a lakás/ház körbeszigetelését, ajtó/ablakcserét, ott nagyon is félnek attól hogy a fűtési szezonban (mivel nincs többsávos ugrás, hanem egyből a következő szint a 7x-es köbméterenkénti ár) túlfűtéstől való félelmükben inkább bedurrantják a régi kályhát, cserépkályhát, amiben szinte mindent is égetnek. És ezt egy 14-15ezres városban
Mostani téli, kora tavaszi tapasztalat: este 7 után nem lehet kimenni a lakáson kívülre, mert a hideg levegő ami felülről érkezik, olyan szinten tartja lent a füstöt hogy kb. 20-30mp kintlét után engem zavar a hajam, ruhám szaga, annyira füstös. Pedig nincs nagy hajam....
Egyértelmű, akinek van megfelelő mennyiségű pénze, és komplett szigetelést, kazáncserét, bármit meg tud oldani, össze tud hozni egy teljes korszerűsítést, annak biztosan jó a kis rezsiköltség, nem vitatom...
vízszintesen+ nem és ez a lényeg 😅
ezért kezdj el tisztelni. Látod mire vagyunk képesek mi kis emberek 😆
hát pont ezért nagyobb tiszteletet érdemlek tőletek(kezeit széttáró) Rátok vetítem a kisebbségi komplexusaimat azt szétcsapok közötettek 😅
egyébként is magyar gyökerei vannak 😅
Kérlek magyarázd már el, hogy az olcsó, rezsicsökkentett gáz és áram hogyan "konzerválja" a fával tüzelést? Ha valami olcsó és elérhető az nem ösztönzi az arra való átállást?
Csak azért kérdezem, mert történetesen épületgépész vagyok és a tapasztalatom pont az ellenkezője annak, amit írsz.
A rezsicsökkentés nem 'gazdaságstabilizálás', hanem egy államosítás, ami konzerválta a korszerűtlen, fával fűtő lakásokat és légszennyezést okozott. Nem ösztönzött megtakarításra. Ráadásul a kifizetetlen számlákat az MVM-nél az államadósságba csomagolták, amit a végén úgyis mi fizetünk vissza. A 'vadkapitalizmus' helyett jött a 'rezsicsökkentés védelme', ami a nagycsaládosokat sújtotta az átlagfogyasztás feletti fűtésnél, de még ezt sem sávosan. Látni kellene, hogy a 'visszaosztott pénz' nagy része szmog formájában szállt fel vagy kötvényként landolt az államkasszában. Ez nem okos lépés volt, hanem egy drága, eladósodott fenntarthatatlan illúzió. Ha jól emlékszem az eu-tól is kaptunk vissza nem térítendő támogatást lakossági lakás szigetelésére, amit átalakítottak! Te meg kaptál lehetőséget hogy a felét pályázd meg a másik felét hitelként vedd fel pl. szigetelésre (Mondjuk itt is azok jártak jól akiknek volt pénzük, és ezt ki tudták fizetni előre. Akik rászorulók azoknak megint cumi ).... Ááááá.... Itt se b@sztak át...
ja a talicska
nem kurvára mindegy ki talicskáz?
nekem mindegy ki lopja el a pénzt...
egy francia vagy német cég lopása mennyivel rosszabb mint amikor a lőrinc meg a tiborc teszi?
egyik se fejleszt csak kizsigerel
a rezsicsökkentés nagyon káros
ha olcsó az energia mindenki pazarol
ha drága az energia akkor egyrészt nem pazarol másrészt modernizál hogy energiahatékonyabban éljen
ami hosszútávon kifizetődő még országos szinten is hiszen rengeteg energiát veszünk ami pénz és függőség
szóval az államnak minden hónapban kiadás úgy hogy 0 haszon van belőle
de
ha a korszerűsítés van támogatva akkor spórol még állami szinten is
szóval a rezsicsökkentés szopatás úgy hogy a nép tapsol neki....
A rezsicsökkentéssel?
Jól kimosták az agyadat 🤣 ennél még Lölö zebrái is jobb indok.
Sokmindennel beszopatot sok mindenkit, de nem a rezsicsökkentéssel. Az egy gazdaság stabilizáló eszköz a vadkapitalizmus csapongásai ellen ami pont a kisembereket (téged) szopat leginkább. Ezt persze jól felhájpolták, meg propaganda eszköznek is használták, de ez pont okos lépés volt. És ezt a többség fel sem tudja fogni. A komcsik jellemzően simán zsebreteszik azt a pénzt amit az Orbán visszaosztott a népnek, vagy átadott a külföldi nagyvállalatoknak akik kitalicskázták az egészet.
szerintem azért hogy orbán tűnjön el a világból sokan még vért is adnának.....
és nem a menetrendet írtam hanem azt hogy ha ezt meglépi akkor lázadás lesz
a rezsicsökkentéssel az orbán jól beszopatott mindenkit, de a többség ezt fel se tudja fogni