Hát mit ne mondjak..lenyűgöző ,kibajó,ultrafullextra volt ez a nyaralás! A reptérről befelé a sofőr "segítője" csak két euróért volt hajlandó berakni a csomagtartóba a bőröndöket....pff. Nem vagyok szarrágó..és készültem is erre..de az arcátlan stílus megbélyegezte sokukkal a viszonyomat...persze voltak jó arcok is..A szálló sokcsillagos ,seggkinyalós...a személyzet minden nap megkérdezte ,hogy hívnak ,hogy vagy..honnan jöttél...kb annyi jelenőséggel bír mint az amcsik ..háj hány a varjú..kérdése..A szobánk kulturált és csöndes helyen volt gyönyörű kilátással!
A Vörös tenger maga a csoda...ha bírta volna a bőröm akkor ki sem mászom a vízből. A kaja európai emberek számára lett kitalálva..bár van pár ízletes helyi eledel is..Aki mázlista..és ilyen tutira kevés van az nem kapja el a fossunk éjjel, nappal,reggel,este betegséget......na én a másik naptól már csak a főtt rizst preferáltam...4 kilót fogytam...ami jól jött..de ezt elviseltem volna valami humánusabb módszerrel...
Kairóban és Alexandriában sajnos nem jártam...pedig tervben volt..de a mostani instabil politikai helyzet miatt...na meg a CNN tudatmódosító hírei hatására ez most kimaradt.A félelmetes része viszont az volt amikor a kontakt segítségével eljutottunk Sharm régi piacára...Bakker még jó ,hogy nyilvánosan nem zsebelték ki a csoportot..Minden a lehúzásról szól és arcra méretezik az árakat.
Rengeteg orosz nyaral kint...és nem csak mi hanem a helyiek is hánynak tőlük..
A teve nem köp...sőt amiket láttunk...csórikák már csak a turisták örömére vegetálnak.....sajnos a kutyák sincsenek jobban tartva... némelyik látványa rendesen hazabaszta a hangulatomat...:(
Jó ,hogy a nyaralás alatt a "napos" oldalát láttuk az országnak..de a felszín alatt ott virított a mérhetetlen szegénység is...amit most nem firtatnék..ez olyan kontrasztos mint a korallzátonyok gazdag,színpompás élővilága és a tengert körülvevő mérhetetlen sivatag kopársága...
Na jó..nem vagyok grafomán....ezt leírni képtelen vagyok....meg kell élni!
Akkor én egy szót sem szólok, mert ER-5-ön tanultam vezetni.
Zöldfülűként az a gép is tetszett, de ami a legfurább, hogy az oktató vasai közül az YBR 125 jött be a legjobban. Azon éreztem először pár kör után, hogy tök természetes, nem kell figyelni erre-arra, csak menni.
Az ER-5 elsőre azért elég nagy meglepi volt a maga 50 pacijával. Mondta is az oktató, hogy figyeljek oda, mert a 250 nem egyenlő 500-zal...
Nekem is mozog. Egyszer a gumis faszán körbeforgatta amikor rakta vissza a kereket. El is torzult, meg bele is szántott a lengővillába. Azóta csak a kereket viszem gumishoz...
Nem könnyű az alapján belőni, de ha ez a lap és a felette lévő alátét közé egy is olajat teszel lehet nem mozog annyira becsavarásnál.
Nem jön össze a kerék beállítás valaki segítsen a hátsókerékről van szó hogyan kéne csinálni ,hogy egyenes legyen az uton mert dig.tolomérövel mértem és nem egy forma a kettő.
Jé egy Ninja!
Lökjed a képeket, meg az élménybeszámolót! Meg hogy mennyire hiányoztunk és az utolsó napokban is csak Mecsek meg Bükk túrákról álmodoztál a piramisok tövében.
De én holnap a 600-assal akarok menni
De úgyis 2 5-ös lesz szabad. Szal
A jógép meg marad a garázsban és az oktató majd kocsizik. Vagy megoldom. . Bedobom magam:) Nekem az kell!
Annyi az előnye az ezresnek hogy ha a váltót a padláson hagyod akkor is lemehetsz a pincébe semmi dadogás,rángatás,csapkodás nem lesz csak erő mindenhol.
No a 600as amivel ma mentem pont ilyen. HA sokban hagytam véletlen, mert nincs visszajelző, akkor lepakoltam h jó legyen. DE sokban is lehet menni. Csak onnan kicsit dadog:) DE aztán vissza és jó minden. Nade de kipróbálnék egy 1000-est! Nagyon:)
Ninjának meg ha kint jár a sivatagban, lőjjön már pár kengurut, annak a bőre értékesebb mint a marha. Mocizáshoz is jobban ajánlják.
Amúgy meg jó a 2 henger simán. Csak még nem volt alkalmam kihasználni. DE az a 6ccázas ejj:)
A gond az, hogy ebben az évben ez már a második, és ugyanaz a fő-főnökség, csak más alosztály... csodálkoztak is a kiléptetőpapírom láttán az ügyintéző hölgyikék, hogy mit keresek ott már megint, kihagytam volna valamit?
De így nem lehet motorozni, a két gyerkőc miatt, nem benzinre költök... az egyéb cserélendő cuccokról más nem is szólva.
Úgy is mondhatjuk, hogy nem vált be... meg úgy is, hogy 9 nap után, indokolás nélkül, próbaidő alatt a munkáltató megszüntette a jogviszonyomat... így hivatalos.
Tuti nem tudnám megcsinálni
Csak kissé rövidek a vidik.
Azért írtam h nem az igazi, mert ha megnézed azért nem 100-as
De ezt ÉN NEM TUDOM ÍGY MEGCSINÁLNI!
SZal lehet h a kinek a fasza nagyobb, de akkor is jobb a 4 henger ilyen szempontból, h tartod alapjáraton!
Hát passzolom... Ha megnézted mind a két videót, nem értem mire mondod ezt, egyszer majd próbáld megcsinálni és rájössz hogy milyen nehéz, nem tudom hogy nézted-e hogy mekkora kört írtam le, és milyen sebességgel, egyébként meg a csoportból sokan neki sem álltak a gyakorlatnak nem hogy megtudták volna csinálni, és sztem te sem tudnád, Nem bunkóságból írom, bocs, de
A Vörös tenger maga a csoda...ha bírta volna a bőröm akkor ki sem mászom a vízből. A kaja európai emberek számára lett kitalálva..bár van pár ízletes helyi eledel is..Aki mázlista..és ilyen tutira kevés van az nem kapja el a fossunk éjjel, nappal,reggel,este betegséget......na én a másik naptól már csak a főtt rizst preferáltam...4 kilót fogytam...ami jól jött..de ezt elviseltem volna valami humánusabb módszerrel...
Kairóban és Alexandriában sajnos nem jártam...pedig tervben volt..de a mostani instabil politikai helyzet miatt...na meg a CNN tudatmódosító hírei hatására ez most kimaradt.A félelmetes része viszont az volt amikor a kontakt segítségével eljutottunk Sharm régi piacára...Bakker még jó ,hogy nyilvánosan nem zsebelték ki a csoportot..Minden a lehúzásról szól és arcra méretezik az árakat.
Rengeteg orosz nyaral kint...és nem csak mi hanem a helyiek is hánynak tőlük..
A teve nem köp...sőt amiket láttunk...csórikák már csak a turisták örömére vegetálnak.....sajnos a kutyák sincsenek jobban tartva... némelyik látványa rendesen hazabaszta a hangulatomat...:(
Jó ,hogy a nyaralás alatt a "napos" oldalát láttuk az országnak..de a felszín alatt ott virított a mérhetetlen szegénység is...amit most nem firtatnék..ez olyan kontrasztos mint a korallzátonyok gazdag,színpompás élővilága és a tengert körülvevő mérhetetlen sivatag kopársága...
Na jó..nem vagyok grafomán....ezt leírni képtelen vagyok....meg kell élni!
Zöldfülűként az a gép is tetszett, de ami a legfurább, hogy az oktató vasai közül az YBR 125 jött be a legjobban. Azon éreztem először pár kör után, hogy tök természetes, nem kell figyelni erre-arra, csak menni.
Az ER-5 elsőre azért elég nagy meglepi volt a maga 50 pacijával. Mondta is az oktató, hogy figyeljek oda, mert a 250 nem egyenlő 500-zal...
Nem könnyű az alapján belőni, de ha ez a lap és a felette lévő alátét közé egy is olajat teszel lehet nem mozog annyira becsavarásnál.
Lökjed a képeket, meg az élménybeszámolót!
De úgyis 2 5-ös lesz szabad. Szal
A jógép meg marad a garázsban és az oktató majd kocsizik. Vagy megoldom. . Bedobom magam:) Nekem az kell!
a 675 hasonló.Attól függ milyen kedvem van.Nem kell csúsztatni semmit de hátsó féket se............csak ha meg akarsz állni.
A méret a lényeg.................a teljesítmény mindent visz.
Amúgy meg jó a 2 henger simán. Csak még nem volt alkalmam kihasználni. DE az a 6ccázas ejj:)
De így nem lehet motorozni, a két gyerkőc miatt, nem benzinre költök... az egyéb cserélendő cuccokról más nem is szólva.
Csak kissé rövidek a vidik.
Azért írtam h nem az igazi, mert ha megnézed azért nem 100-as
De ezt ÉN NEM TUDOM ÍGY MEGCSINÁLNI!
SZal lehet h a kinek a fasza nagyobb, de akkor is jobb a 4 henger ilyen szempontból, h tartod alapjáraton!