Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Párszor jártam Szlovéniában (idén is megyek). Pár szóban a saját tapasztalatokról út ügyben

A leggyorsabb út az osztrákoktól az A11-es alagútja de hát az nem túl izgalmas.
Szerintem nektek viszont a Loibl hágón kellene menni Klagenfurttól délre. Ebben van egy tök jó rész: azt hiszem egy hajtűkanyar után jön egy nagy íves jobbos ami rávisz egy leejtős hídra valami tó fölött. Tök olyan mintha a vízbe motoroznának az emberek.
Így Trzic-be jut az ember, ahonnan fogalmam sincs hogy kell Bledbe keveredni, mert mindig csak az autópályára akar felterelni. Motorozzatok bele a lenyugvó napba (tartsatok nyugatnak) és előbb utóbb ott lesz Bled.

Innen tök jó út a Bohinji tavakhhoz. link

Innen át lehet kelni a hegyen Tolminig. Ez roppnt szép út, viszont néha egy kecskecsapás szélességével vetekszik és a minőség sem túl jó. De szép, mint mondtam. link

Tolmintól Bovecig nagyon jó az út, végig a Soca völgyben. Nem szerpentin (nincs nagyon szintkülönbség) inkább gyors kanyarok vannak link

Bovectől átlehet menni az olaszokhoz (Tarvisio bőrpiac ) A Predel hágón. 1-2 hajtűkanyar, aránylag jó minőség link
Útközben van a mangart hágó. Ami tulajdonképpen nem is hágó, mivel zsákutca.Ez Szlovénia legmagasabban lévő közútja. Nagyon ritkán van nyitva a hó és kőtorlaszok miatt. Ha jó idő van mindenképpen érdemes felmenni. Kb. 13 hajtűkanyar, sötét alagutak, szűk út. Viszont aránylag jó minőség. link

Ha nem az olaszok, vagy a Mangart felé megyünk akkor visz az út a leghíresebb Szlovén hágóra a Vrsic-re. Ez a Triglav, (hármas csúcs, a szlovén nemzeti jelkép ) mellett visz.Ez is a szokásos keskeny út rohadt sok hajtűkanyarral (azt hiszem talán 50). A minőséget évről évre javítják. Ennek az északi oldalán vannak az ominózus macskaköves hajtűkanyarok. Nincs velük semmi gáz. A felújításkor sem cserélték normál aszfaltra (gondolom ez jobban bírja a strapát). link

Ha Bovecben járnátok a főtéren a Letni Vrt éttermet ajánlom mindenképp.

Összességében. Inkább szép utak vannak, mint lapradöntögetősek, de a Vrsicen és a Mangarton meg kell azért dolgozni...

Képek:
Útközben Bohinj és Tolmin között
A Mangarton
Kranjska Gorában a Vrsic után, háttérben messze a Triglav
Sziasztok! sv650 s K8-ra hol tudnék sportleömlőket szerezni?
Mégis mondtad....milyen?.....
Nixt ugri-bugri, langsram spaciren. Valami bőrbetegsége van a vakarcsnak... Olyan, mint a rüdi, pöttyös az igazi
jah nem is mondtam,hogy gazdagodtam egy újabb tetoválással
végére megszokja ne aggódj
Miért, elkapott Tőletek valamit?
Ja.. Csak a kis 15 kilós dög 1 métert helyből ugrik... 1 kézzel végig fogni kell, de van benne erő És ezt 2 naponta 2 féle samponnal 1 hónapig...
Sanyi! Még mindig arany kezed van, zsír lett a szerkezet, köszönöm! Betettem a tompítót is, nagyon hatásos, szóval nem lesz gond vele szerintem.
nem kell megkérdezni tőle.Fürdik azt kész!
Most értem haza melóból... És megyek fürdetni a kutyát, aki nem akar fürdeni
az lehet, de látatlanba csak ötletelni lehet... ....jöhettél volna ma...
Akkor lehet nem tárcsa gondod van...
Amennyire tudom szlovéniában tempós szerpentin nincs csak szép és lassan kanyargós macskakövesek így ott száguldozás nem hiszem, hogy lesz viszont ezért megyünk lavamünd felé mert az viszont igen kellemetes...
Hát én ezt nem értem!
Elmentem most lemosni a motort, odafe semmi, visszafelé szintén semmi rázás. Tárcsa sérülésmentes! Lehet hogy tegnap megvót neki, és nehéz napjai voltak? Nem tudom mitől lehetett, de most nem ráz egyáltalán.
Hisztis kiscsajom van, nem motorom ezek szerint!
Pontosan. 1 év, meg 3 kiló.... Mennyi benzin az....
Én is hallottam valami Szlovén szerpentinről amit imádnak a motorosok és még szálló is van az út mellett...
Hétfőre/Keddre megkérdem ha gondolod hogy mi a pontos neve a helynek!
jól hangzik nagyon.
Igazából nem sokat agyaltam rajta ....az biztos, hogy osztrákián keresztül megyünk a Lavamündi szerpentint(igen állat ) útbaejtve és ott egy kicsit fel-alá megyünk és szlovéniába egy eldugott és érdekes hágón megyünk át(tegnap kaptam az ötletet).....a második nap a többség döntése szerint két út lehet, vagy egy nagyobb olasz kör néhány mellékút közbeiktatásával vagy lemegyünk a tengerpartra keresünk egy strandot és fürdünk, ezt is az olasz partokon tennénk és mindkét út kb. ugyanannyi km lenne...szombaton reggel 7-kor indulnánk tőlünk, aki akar az nálunk aludhat ha nem akar annyit menni előtte.....
Oké, köszi!
Átnézem!
az útvonalat betudod jelölni merre akarunk menni ?
Kiírtam a túrát: link
Még 1 éved van nem?......
Nézd át jól, hogy nem repedt-e......az rf topicba lett egy srácnak ez a szép dizájnos tárcsa pár hónap múlva elrepedve......
E-bay-ről rendelt, utángyártott tárcsát.