Valami bőrbetegsége van a vakarcsnak... Olyan, mint a rüdi, pöttyös az igazi
És ezt 2 naponta 2 féle samponnal 1 hónapig...
Betettem a tompítót is, nagyon hatásos, szóval nem lesz gond vele szerintem.
Mennyi benzin az....
....az biztos, hogy osztrákián keresztül megyünk a Lavamündi szerpentint(igen állat
) útbaejtve és ott egy kicsit fel-alá megyünk és szlovéniába egy eldugott és érdekes hágón megyünk át(tegnap kaptam az ötletet).....a második nap a többség döntése szerint két út lehet, vagy egy nagyobb olasz kör néhány mellékút közbeiktatásával vagy lemegyünk a tengerpartra keresünk egy strandot és fürdünk, ezt is az olasz partokon tennénk és mindkét út kb. ugyanannyi km lenne...szombaton reggel 7-kor indulnánk tőlünk, aki akar az nálunk aludhat ha nem akar annyit menni előtte.....
Párszor jártam Szlovéniában (idén is megyek). Pár szóban a saját tapasztalatokról út ügyben
A leggyorsabb út az osztrákoktól az A11-es alagútja de hát az nem túl izgalmas.
Szerintem nektek viszont a Loibl hágón kellene menni Klagenfurttól délre. Ebben van egy tök jó rész: azt hiszem egy hajtűkanyar után jön egy nagy íves jobbos ami rávisz egy leejtős hídra valami tó fölött. Tök olyan mintha a vízbe motoroznának az emberek.
Így Trzic-be jut az ember, ahonnan fogalmam sincs hogy kell Bledbe keveredni, mert mindig csak az autópályára akar felterelni. Motorozzatok bele a lenyugvó napba (tartsatok nyugatnak) és előbb utóbb ott lesz Bled.
Innen tök jó út a Bohinji tavakhhoz. link
Innen át lehet kelni a hegyen Tolminig. Ez roppnt szép út, viszont néha egy kecskecsapás szélességével vetekszik és a minőség sem túl jó. De szép, mint mondtam. link
Tolmintól Bovecig nagyon jó az út, végig a Soca völgyben. Nem szerpentin (nincs nagyon szintkülönbség) inkább gyors kanyarok vannak link
Bovectől átlehet menni az olaszokhoz (Tarvisio bőrpiac
Útközben van a mangart hágó. Ami tulajdonképpen nem is hágó, mivel zsákutca.Ez Szlovénia legmagasabban lévő közútja. Nagyon ritkán van nyitva a hó és kőtorlaszok miatt. Ha jó idő van mindenképpen érdemes felmenni. Kb. 13 hajtűkanyar, sötét alagutak, szűk út. Viszont aránylag jó minőség. link
Ha nem az olaszok, vagy a Mangart felé megyünk akkor visz az út a leghíresebb Szlovén hágóra a Vrsic-re. Ez a Triglav, (hármas csúcs, a szlovén nemzeti jelkép ) mellett visz.Ez is a szokásos keskeny út rohadt sok hajtűkanyarral (azt hiszem talán 50). A minőséget évről évre javítják. Ennek az északi oldalán vannak az ominózus macskaköves hajtűkanyarok. Nincs velük semmi gáz. A felújításkor sem cserélték normál aszfaltra (gondolom ez jobban bírja a strapát). link
Ha Bovecben járnátok a főtéren a Letni Vrt éttermet ajánlom mindenképp.
Összességében. Inkább szép utak vannak, mint lapradöntögetősek, de a Vrsicen és a Mangarton meg kell azért dolgozni...
Képek:
Útközben Bohinj és Tolmin között
A Mangarton
Kranjska Gorában a Vrsic után, háttérben messze a Triglav