Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bánja a t..köm miaz csak legyen jó.
A regiszter 1 csőkígyó alumínium lammellákal
Van.35 éve egy 20 centis dobogó mögött dekkoltak.Emeld meg 20 centit elvonsolni a dobogó égébe majd ott le és ki.Egy déllelőtt küzdöttünk velük.De legalább nem önti el 5 percenként a víz az eladóteret ahogy olvadnak ki.
Szerintem a regiszter nem fagyott szét..................az asszem ilyen csőre húzott bizgere.Bár lehet az is de a szerelőember aszondta az jobban bírja mint az öntöttvas................meraz simán kilökte az oldalát.
Na majd ez nyári dolog lesz.
Lehet vaterázok valami használt szart és az lesz.Még nemtom.
Akkor már van gyakorlat.
Fasza...
Ne aggódj nálunk is van ótvar cucc... Pl Sportpálya.
Ma azzal küzdöttem.. ablak fal van a kazántérbe és közvetlen az ablak mellett a radiátor... elzárva... na abba se volt sok élet ma reggelre... Csak szerencsém volt mert a szelepek fagytak szét és nem a menet.
Ja és z egész rossz részt levettettem a rendszerről.Csak az ép működő dolgok vannak most egy kisebb körön.
És szét kell az öntöttvasat tagonként csavarni kivenni az elpukkant tagot és újra összerakni,tömíteni lepróbálni nyomáson és újra be.A 3 méteresek alatt majd beszartunk mire békával kicígöltük őket.
Biztos.Látom a menetet a cső végétől 1 centire kifelé.
De látnád azt az ótvar régi szemétkupacot csak röhögnél rajta.Eleve vastagcsöves gravitációs az egész annyi csővel hogy egy óráig nyomtuk bele a vizet.
Ha előbb szósz... Lett volna leszerelt radi a melóhelyről... De már szelektíven begyűjtötték...
Biztos vagy benne hogy a menetes rész sérült és nem a Radiátorszelep?
Ki lehet iktatni ideiglenesen, két golyóscsappal ha csak a szelep és a radiátor durrant el, és rövidre zárni tömlővel szűkítve a golyóscsapon az áramlást, hogy az az ág ép hogy átforogjon és ne fagyjon el.
De megnézem bent ha lesz időm, lehet még akad 1-2 kulturált regiszter amivel érdemes foglalkozni. De igazság szerint az ilyen fűtésekre már nem célszerű .
De a Régi öntöttvas vagy vasradiátorral nem érdemes foglalkozni ami 1xszer elhugyozta magát, mert az egyik helyen meghegeszted lukad a másikon.

Ha a menet is eltört/szétfagyott levág, kézi menetmetsző bérel és rányomod a menetet. és szintén golyóscsap stb... minthogy töltögesd a kazánt... mert ha nem vagy ott és leürül a rendszer és esetleg nem vezérelt a szivattyú, leéghet, aztán az is csere lesz.
A másik meg a kazánnak se tesz jót az állandó töltögetés.
Igen, így van. Nekem is ez van !
Asszem mostmár elvagyok.Oldalt lefagyott minden.Azok regiszteres szarok hátul két 3 méteres öntöttvas simán kilukadt meg 3db 50 centis és egy egyméteres.Na ezeket szét kell majd nyáron szedni és összerakni lepróbálni.A csővezetéket két helyen a menetes csatit szétnyomta a víz.
Valszeg annyira szar állaptban volt az egész hogy egy radiátor elfosta magát elment a nyomás és így az egész szétfagyott.

Az egész már akkor szar volt mikor 38 éve összerakták.
Ezt a telet már kibirom valahogy nyáron visszaköttetem a dolgot a régi rendszerre a legolcsóbban.
És kéne keresni egy jobb helyet.
Csak ahogy körülnéztem négyzetméteráron még a kisebbek is 3-4x-es áron vannak bérleti díjban mint ez a szar épület.
Van fűtéses ember ki olcsón megoldja, hogy legalább az a vacak ne eresszen.....az viszont tény,. hogy azt a hodályt kifűteni kész anyagi csőd...
Esetleg héderezz a bótban.
Elég cudar a dolog.
Múlt hétt hétfőn ott voltam 8-ig.Félóránként öntöztem ki a megpukkant radiátor alól az ibriket 2 óránként meg nyomtam a rendszerbe a vizet.
Olyan voltam mint a mosottszar.
Én a hepco&becker és az SW motech tipusspecifikus darabjait láttam a legjobbnak.A hepco robosztusabb a motech csinibb.De mindkettő jó csak kicseszett drága a givihez képest.
Francot, most csuktam be a szoba ajtaját mert megsülök az éjjel...a nappaliban 30°fölött van már...
Hideg van.
Ne mond már!...és az éjszaka?...

Időhiányom van.
Rendelj Zolitól...nekem állat erőset csinált... ...már ha hajlandó még egyet gyártani...
Ez a tartó jó lenne nekem?
Vagy hol lehet jó minőségű tartót venni?
link
Csáó ! Nekem gyári Givi van.... nekem eddig hála istennek semmi baja nem lett/volt a segédváznak. A max. megengedett 10 kiló helyett volt már olyan is amikor 15-20 is volt benne... hosszabb túra alkalmával. semmi gond nem volt vele !
Megfelelő tartóra bármit rárakhatsz.
Sziasztok!

Mekkora dobozt lehet felrakni, ami nem töri szét a segédvázat(Alu)?
46literes lenne, csak még tartót nem tudom melyik jó. Amelyik csak a kapaszkodó csavarjain van az szerintem gyenge.
Megyünk.Csak valahogy jobban bejön egy 100-150 Km a horvát 8-on.Vagy bled környéke esetleg ausztria-olasz valahol mint egy óra zötyögés a mátrában.
Talán a szlovák tártával kéne még mélységéban foglalkozni.
Alapjában véve még mindíg lassú vagyok mert hipp-hopp otthagynak de a 3 évvel ezelőttihez képest gyorsultam.Mostmár a derékhaddal lépést tudok tartani.
Mentségemre legyen szólva van egy jó 20-25 éves hátrányom.
Igyekszem ledolgozni.
Nem csak régebben Te mondtad hogy mentek amerre láttok aztán azért gondoltam hogy túrázósabb vagy...de nem is lényeg csak az hogy a sportattack szerintem jó gumi....csak keveset megy el ha sportolsz vele folyamatosba...