Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ilyen ismerősös ügyeskedéseknek sokszor nincs jó vége...Az a tuti,ha minden az én nevemen van és kész.Abból nincs galiba.
De ha a kinti ismerős nevére kerül a motor, akkor nincs értelme.
Mivel akkor itthon a te nevedre kerül és akkor átíratod.

Á picsába hagyjuk 60e nem ér
Nem kell kint lakcím, elég egy ismerős, aki közbe van iktatva az adásvételbe.

Spórolsz 60ezret, és rendszerellenes is vagy közben . Ez neked nem elég?
Igen ha a te neveden van a jármű lehet.
De akkor kint kell lakcímet igazolni.
+ papírmunka ki tudja mennyiért.
Meg herce-hurca össz visz Busa esetén spórolsz 60e forintot...
Már ha itthon nem fognak szívózni, az újonnan való üzembe helyezéssel.
Külföldön vásárolt gépjármű után visszterhes vagyonátruházási illetéket nem kell fizetni, a következők miatt:

1990. évi XCIII. törvény
az illetékekről
A törvény területi és személyi hatálya
2. §
…..
(3) Ingónak vagy ingóhoz kapcsolódó vagyoni értékű jognak jogügyleten alapuló szerzése esetében e törvényt akkor kell alkalmazni, ha az ingó átadása, illetve a vagyoni értékű jog megszerzése belföldön történt.

Szóval mi kerülne olyan sokba? Műszaki vizsga 27ezer, származás ellenőrzés 8, rendszám és papírok 20, eredetvizsga 17.
Ez nagyságrendileg 80ezer forint (már azzal együtt hogy kivonattad és leadtad a rendszámot a motorról).

Nem hinném, hogy ne akadna a közelben egy olyan ország, ahol ne lehetne olcsón forgalomba helyezni mondjuk egy Busát, vagy egy nagy Zizit.

Így az itthoni 200ezres sarc 80ezerre apad, kint meg olcsóbb a forgalomba helyezés, minthogy elvigye a 120 ezer forintot. Sőt, lehet hogy forgalomba se kell helyezni, csak regisztrálni az országban.. aztán visszahozni..akkor még olcsóbb
Nem.
Itthon kivonatod. KB 2300 HUF
Kiviszed ott kifizeted a forgalomba helyezést, majd kivonatod.
Hazahozod, és ugyan azt az összeget fogod kifizetni mintha itthon átírták volna. Mivel a tulajdonodba került. + 5500 HUF a rendszámért amit boldogan fogsz csavarozni a tartóra.
Szóval akkor le lehet vonni azt a konklúziót, hogy kivinni-visszahozni egy nagy teljesítményű motort akár olcsóbb is lehet, mint itthon átírni?
nem valóban
Csak hozzá jön még a 6500FT rendszám
A névre írás ennyi. Ha külföldről hozod és már be van fizetve a regadó akkor is. Nem számít honnan jön. Teljesítmény után fizetsz a motoroknál.
De ha külföldre veszed meg, akkor itthon nem kell átírást fizetni...vagy kell? Szerintem nem

Amit külföldről behozol, arra meg szintén nem ezek az átírási sarcok vonatkoznak
Ennek most nem sok értelme van...
Mivel maga az átírás költséges!
Furfanggal talán kicselezhető.

Ki kell vinni szlovákiába, ott forgalomba helyezni, majd vissza. Az után a jármű után nem kell regadót fizetni, ami egyszer már volt forgalomban itthon. A honosítási költségek meg 100-on innen vannak (a szlovákkal nem vagyok tisztában, de szerintem még így is lehet hozni több tízezret. Nyilván ez egy komárominak biznisz, egy bajainak nem)
és a busmanosok rémálma:

K9- 206000 ft az átírás....se az eladás,se a vásárlást nem segíti elő
..én a +36-os előhívót érzem igazán nagy bukónak
az öreg nagy kw-os az igazi bukó!

aki vesz egy fiatal nagy kw-os verdát pár milláért,morog és átiratja,mondjuk 2 kiloért..
De adott egy 12 éves mondeo V6 ,mondjuk tökéletes állapotban,kb 6-7 kiló,azt irasd át 150 ért az az autó árának 25%-a
Legalább látják a szülök az elszakadást ..Jobb ez így mindenkinek..
Mitöl luxus a kocsi?

Mert a motorral spec csak szorakozunk és égetjük a benzint....De az autó egy saját háztartás napi kelléke...+ a melosjárat külön van..:)
Néha néha odaadja Fater a kocsit.
De ha ne adja Isten valami baja lesz alattam...
Olcsóbb megvenni és fenntartani egy sajátot.
Már csak abból kiindulva hogy a kis szaros yarisnak 130e volt a lökhárító cseréje, hol ott semmi nem látszott.
Én eljutottam oda hogy bárcsak azt tudnám mondani hogy elvihetem a kocsit.

Régen volt a jóvilág.................fater odaadta................nuku költség..............pedig ritkán volt ilyen.
Van benne valami.
De ha el akarok kezdeni fusizni akkor kell. Meg amúgy is. Már unom hogy, elvihetem az autót?
Ez legalább saját lesz... ha valami baja van csak nekem fáj a fejem.
Nincs vita a tankolásból. És úgy vezetem ahogy akarom.
Nem mondta senki hogy olcsó lesz................sőt.Autót tartani ugyanolyan luxus mint motort.
Azért most a leghidegebb,legrosszabb időszak van.
Most megnéztem mennyit ér egy 1000-es SV Mikor vettem 1 milláért nem lehetett venni még. Most 1 év után a 20. ajánlat ami 1 millió, a többi alatta van. Nevetségesen lementek az árak.
1.1 kisautó átírása 48860 HUF
Bazz... mert új törzskönyv új forgalmi, Eredetiség vizsga... és 18HUF/ccm Rettenet...
Mivel esélyem csak örek kisköbcentis kisteljesítményűre sincs.................így.
Rémhír ez az átírósdi.... egy öreg kis köbcentis kocsit olcsóbb átíratni mint eddig. Az átlag kocsi átlag teljesítménnyel ugyan annyi mint eddig. A fiatal nagy kw-os kocsik azok az igazi bukták