Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

régen volt még az a mendemonda, hogy azért érdemes OMV-t tankolni, mert az "osztrák", míg az összes többi kút a MOL-tól vesz, ami pedig szar :-)
ha szerinted is kizárt, akkor pedig igenis ugyanarról beszélünk, mert én is ezt mondom :-)

peace
és písz
faszságról vitázunk

nem egyre gondoltunk.Azt azért némi józan ésszel belátni, h 50% növekedés kizárt bármilyen benzin-benzin kapcsolatban...Vagy?

de tényleg csak egy gondolat:

oda kellett volna írnom, h a tetves kutasok baszakodnak a benzinnel, mert minden más paraméter azonos volt és durva a szórás...Zárójelben a margóra: ismerős elég tájékozott benzin témában és a ma otthon kapható benyák mind szarok, vizezett tankeralja kategória, mindegy mit tankolsz (95től a vpowerig)

Tehát, jön a svájci benzin tartósteszt erre a nyárra
Amikor sokat jártam külföldön csak 1 alkalommal vettem észre különbséget.
Olaszországban egy Q8 kútnál tankoltam rohadt drága volt (ez volt az egyik különbség a többi kúthoz képest), és amíg ki nem fogyott addig úgy ment ment a vas mintha +10LE-t talált volna. Miután rákerült a magyar MOL-os cucc egyből visszatértem a való világba. Más esetben szignifikáns különbséget nem tudtam kimutatni.
Na jó. elhatároztam h befejezem, de ezt muszáj folytatni :-)

"osztrák benzinnel 5-öt evett 100-on, a magyarral 7.5et"

Szerintem ebben benne van az a feltevés, hogy műszakilag/kémiailag lehetséges olyan tüzelőanyag készítése, ami hellyel-közzel megfelel a 95-ös motorbenzinre vonatkozó szabványnak, ugyanakkor a motorodban 50% hatásfokcsökkenést okoz. Azt próbáltam jelezni, hogy ez szerintem megoldhatatlan :-). Az országok megnevezése teljesen lényegtelen.
Az osztrák-magyar benzin kérdésben sokan elfelejtik, hogy kifelé általában emelkedőn mennek fel a hegyekbe, visszafelé meg leejtőn.
(Bár ha jól olvasom, ez most nem ez az eset, de már régen mondtam itt okosat és már rettenetesen muszáj volt)
te próbáltál olyat kihámozni amire nem is gondoltam...

színig töltöm, vagyis a lyuk szintjéig.

nem kjedvelem az osztrákokat, kár belinkelned azt az oldalt, csak megjegyeztem dolgokat...

majd most kiderül, h mit eszik svájci benyával, szerpentinen...Legalább 7-8L-t várok.
lehet még ellenszél is... mikor hazahoztuk a "németből", a fogyasztás lejjebvitelével szórakoztunk, végül 5.9 lett az 1000 km-en az átlagfogyasztás. Mikor pedig mentünk sielni, lécek a tetőn, óriás viharos szél végig, akkor 8-ra jött ki. Több energia kellett neki a 140-nel menéshez, ennyi.
Nameg kétszer kantra ugyanúgy nemigen tudja egy eccerű halandó tölteni.
Pláne a kutak mérője is eltérhet.
Gyakorlatilag 5-6,3 ig mértem nálam mindenféle módban,országban,kúton a dolgot mostmár 5000 kilométeren.
Bizton állítom a gázkezelés a trükk.
A többivel deciket lehet oda-vissza játszani nem 2-3 litereket.
Ekkor változást szerintem nem tud lekezelni egy motorelektronika.
Eccerűen megmakkanna és nem menne.
Megfeküdné a gyomrát.
nekem eszembe sem jutott osztrákozni-magyarozni, amíg be nem írtad, hogy szerintem erre gondoltam. de ha már itt tartunk, én nem vagyok elájulva az osztrákjaidtól. segédanyag
még egy dolog számít, a számolás :)
ilyen eltérésnél 2x is ellenőrizni kell az osztási képességeinket, napi km-számláló állását (elnéztem egy százassal? jókor nulláztam le?). Stb...
Ja és egy pusztulat légszűrő és egy gyári új különbsége is hoz 1 litetert is akár.
nem tudom, mire akartál burkoltan célozni. a szövegedből az jött le, hogy szerinted a benzin minősége (fűtőérték?) olyannyira el tud térni, hogy az 50%-os fogyasztáskülönbséget okoz.

szerintem nem tud ennyire eltérni, ennyi.
Városi legenda ez a benzinminőséghókuszpókusz.
Nekem az osztrákkal,horváttal,szlovákkal is körülbelül ugyanannyit evett.
Egy dolog számít és ez a gázkezelés.
És még csak nem is a sebesség hanem a fordulatszám a mérvadó.
Ha pörgeted neki akkor kajál ha nem akkor nem.
Ilyen eccerű.
ha te a benzin minőségére asszociálsz ebből, lelked rajta...nem akartam egyből tolvajcigánymagyarozni, ezért írtam burkoltan...

az mindesetre furcsa, h otthon annyit evett, itt meg 5-6.2L közt,t ehát a 7.5-nek a közelében sem járt egyik eredmény sem...mind autópálya.
Nemigen.
Ennyit tud a cucc.
Jobb minőségű a konvertálás előtti?
Na hétvégén mi is megjártuk újra a kőröshegyi fel hajtót.Jó volt mint mindíg
Lejt menetben pedig egy pótkocsis traktor volt a nehezítés
Persze. Csukd be a szemed.
Nyugodtan.Segítsek?
Zoli ellophatom a videót?
1-2 fok, nemtom honnan mérjük :)
persze ha Zoli nyilvánosságra hozza a közös felvételünket, akkor hamar kiderül, hogy ez az elbizonytalanodás kb 88-89 fokos bedöntésnél van
jó kis túra volt, köszi! :)
azt hiszem kellene egy pár jó gumi, mindig akkor bizonytalanodok el, amikor a "kockás" hátsónak az élén billegek.. szólok Sanyi, ha lesz rá zsé.. fel volt írva pár dolog, amit szeretnék a motorhoz, de a tegnapi nap után a gumit vettem előre.