A gázkonvektor hatásfoka megegyezik bármely nem kondenzációs v. turbós gázkazánnal. kb. 90%
A kondenzációs kazán optimális esetben 100% feletti, (nem fizikai hanem fűtéstechnikai hatásfok)
Szóval nem kell nagyon görcsölnöd, nem olyan szarok a konvektorok.
Ha belegondolsz még annyit sem spórolsz, és több milla lenne kiépíteni a kazános fűtésrendszert is.
nekünk 20 éve megvan ennyi idő alatt 4 konvektorra eddig kellett költeni egyszer 6 ezret, meg egyszer párezret pontosan nem tudom 2-3 ezer lehetett
szerintem a következő 20 év se lesz ettől sokkal többe, szóval a szervizelése elenyésző
ha a hatásfok 30%helyett 90% lenne(ami kb semmivel sem lesz....) akkor a jelenlegi max 200 ezeres fűtés számlám lenne mondjuk 70
szóval spórolok évi 130ezret, 20év alatt ez 2,6 milla kb ennyibe lenne egy izmosabb napelem, és ha még bele is férne valami modern hőszivattyús cucc akkor is nullán lennék, és ugye a hőszivattyú szervize nem 10 ezer 20 évre......
neki van, minden évben szerzett szinte ingyen pár pótkocsi egyutas raklapot, de azt mondja így 50 felé már kurvára megunta a szarakodást
ha lenne valami támogatás a napelemre a kocsi árát beletenném, mert én akárhogy számolom az a kibaszott napelem+ hozzá az hőszivattyús cucc 20 éven belül nem hozná vissza az árát, 20 évre előre meg nem szabad tervezni
de ha már lenne egy 50% támogatás belevágnék 10 évet még csak kihúzna a cucc
6-10-11 ig kell lemenni orankent rakni,utana leeg es masnap estig megvan a 19-20 fok.
Nem egy egyszeru kazan ra a radiatorokra rendszer,a fustgazcsappantyu vezerlest kene meg megoldani.
A kondenzációs kazán optimális esetben 100% feletti, (nem fizikai hanem fűtéstechnikai hatásfok)
Szóval nem kell nagyon görcsölnöd, nem olyan szarok a konvektorok.
Ha belegondolsz még annyit sem spórolsz, és több milla lenne kiépíteni a kazános fűtésrendszert is.