Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A gázkonvektor hatásfoka megegyezik bármely nem kondenzációs v. turbós gázkazánnal. kb. 90%
A kondenzációs kazán optimális esetben 100% feletti, (nem fizikai hanem fűtéstechnikai hatásfok)
Szóval nem kell nagyon görcsölnöd, nem olyan szarok a konvektorok.
Ha belegondolsz még annyit sem spórolsz, és több milla lenne kiépíteni a kazános fűtésrendszert is.
A nappali kozrpen siman lehetne egy tabotuz is.
nekünk 20 éve megvan ennyi idő alatt 4 konvektorra eddig kellett költeni egyszer 6 ezret, meg egyszer párezret pontosan nem tudom 2-3 ezer lehetett
szerintem a következő 20 év se lesz ettől sokkal többe, szóval a szervizelése elenyésző
ha a hatásfok 30%helyett 90% lenne(ami kb semmivel sem lesz....) akkor a jelenlegi max 200 ezeres fűtés számlám lenne mondjuk 70
szóval spórolok évi 130ezret, 20év alatt ez 2,6 milla kb ennyibe lenne egy izmosabb napelem, és ha még bele is férne valami modern hőszivattyús cucc akkor is nullán lennék, és ugye a hőszivattyú szervize nem 10 ezer 20 évre......
Nem kell kivezetni oszt jónapot.
30% a hatékonysága, 70 % -a a kinti teret fűti.
neki van, minden évben szerzett szinte ingyen pár pótkocsi egyutas raklapot, de azt mondja így 50 felé már kurvára megunta a szarakodást

ha lenne valami támogatás a napelemre a kocsi árát beletenném, mert én akárhogy számolom az a kibaszott napelem+ hozzá az hőszivattyús cucc 20 éven belül nem hozná vissza az árát, 20 évre előre meg nem szabad tervezni
de ha már lenne egy 50% támogatás belevágnék 10 évet még csak kihúzna a cucc
6-10-11 ig kell lemenni orankent rakni,utana leeg es masnap estig megvan a 19-20 fok.
Nem egy egyszeru kazan ra a radiatorokra rendszer,a fustgazcsappantyu vezerlest kene meg megoldani.
Én is 2017-ben.
Be van pakolva kb 10 köbméter, de ilyenkor este már a termosztátot egyszerűbb csavargatni.
Ha nincs “okos” forrás és most kellene kiépíteni, fixen a fatüzelés árát napelembe vagy collectorba fektetném.
egy ismerős vett nemrég pár használt gázkonvektort, azt mondja fűtsön fával ezután akinek 2 anyja van
A fat meg nyaron megvettem.
Én még fűtők az árán.
Jaja,meg ho van,a motor is csak all,total raer a dolog.Pedig csak fel kene tennem.
Na hát igen abbol biztos nagyon vagány cikket fog írni. De ahogy látom az sem sikerült szépre
Májusuk elszaladok ezekkel, de utána rápróbálok én is.
kb hogy jól áll-e a recékben a pink filc
Tavasszal kerul fel a road5.Csak szezon vegen lesz vele tapasztalat.
majd belinkelem, bent vagy egyébként 3 gumitesztem, csak az r17-nek majd átadom átolvasásra , de lesznek majd

remélem beválik neked (is) , nagyon kíváncsi vagyok rá egyébként
Levi, hogy te milyen geci vagy:)
tkc80
de nem igazán tetszik
a 6days extreme szerintem jobb mindenhol
Konolyan? Milyen tapasztalatokra számítasz ? most csak így felmerült bennem a kérdés
Kíváncsian várom a tapasztalataidat.
Az egyik garnitúra szerintem nekem is az lesz.
A német minőség.
http://youtu.be/gTj9WdJJyfo
Zümire road 5-öt vettem