Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A tigris vadászik,
a madár elrepül,
az ember meg "Miért? Miért?"
kérdezi, míg ül.
A tigris elalszik,
leszáll a madár,
az ember így szól:
"Jól van, értem már."
Szeretlek benneteket barákaim!
Micsoda remek társalgás van itt 5 ember között!
Akkor nekem jó fajta lehetett. Nekem alig ment kifelé meleg.
Kétségtelenül gazdaságosabb.
Csak ha megnézed Ini esetén pár millióba benne lenne mire lecserélni, és annyit meg nem spórolna neki.

Nekem is még régi a kazánom.
Ha le kéne cserélni kondenzációsra, akkor én annyival előrébb vagyok, hogy nekem alacsony hőmérsékletű a fűtésem. 40-45fokos elmenővel fűtök.
Viszont a kéményt nekem is kurvasokért át kéne építtetni.
Szóval ha cserélem akkor hőszivattyúra fogom, mert azt csak rákötöm és megy. Se a gázos, se a kéményes maffia nem szólhat bele.
A gázt meg vihetik is a picsába. Lesz egy olajkályha vészhelyzetre, pár kanna bunkerolajjal.
nem szokott fúrni honnan tudná
Fúrócsere előtt engedd el a gombot, vaze!
parapetes konvektornál pont ugyanannyi meleg megy az utcára mint ami bent marad. édesanyámnál is ilyen a történet. Ott a konyhai konvektor ami ér valamit, mert az kéménybe van kötve. Vagyis az ad még át hőt a háznak mielőtt végkép eltávozik
A házamban nekem sem konvektor van
na erre van a hőcserélős kazán ami tavaly óta kötelező. Ott nem az utcát fűtöd csak kis részével
Persze a jelenlegi házamat meg sem próbálnám konvektorral kifűteni, úgy biztos szarabbul jönnék ki, de kis lakásoknál jóval probléma mentesebb.
Albérlők jobban szeretik a konvektoros lakásokat én csak ennyit tudok
Nekem is volt konvektorom. Durván olcsón fűtöttem a lakást, pedig a hőszigetelés nem volt és ablakok is hulladékok voltak.
Most a gázkazán tolja ki a kéményen a forró levegőt. Az sem jobb hatékonyságú.
Mindenhol 90%-ot írnak mindkettőre.
Nem is értettem soha hogy mitől lenne szar hatásfokú, amikor kb ugyan olyan hőmérsékletű égéstermék levegő jön ki mindkettőből.
A konvektorban ráadásul van egy koaxiális cső ami visszahűti az égésterméket, és előmelegíti a friss levegőt, ez pedig csak a turbós kazánoknál jelent meg.

A konvektort kis lakások, szobák egyszerű fűtésére találták ki. A kazánnak központi fűtés kell, és elvisz egy egész házat.
Leginkább a teljesítményükben különbözik.
Csak én rá tudok tartani egy akksis gépre akkorát, hogy ne szaladjon meg, nem azért mert olyan erős vagyok hanem azért mert az is fokozatkapcsolós
én most is azt csináltam
Infra fűtés lett a divat manapság Mielőtt a burkoló hozzákezd a padlólap lerakáshoz, a tekercs fűtőszálat a lábaddal szétrúgod az ajzatbetonon azt már csak áramra kell kötni. Kb. feléből megvan mint bármilyen kazán fűtésköltsége adott légköbméterre vetítve Aztán ha kérsz költsön a szomszédtól egy kis pénzt kb. 1,5 millából napelem is van hozzá, azt ingyé van fűtés, világítás, melegvíz
Néha kell fúrót cserélni....
De látom te nem szoktál fúrni
Ezt nem így gondolnám Van bérleményünk ami gázkonvektoros, parapetes Gyakorlatilag az utcát fütjük a 160 ft-os vállalkozói gázzal
Ini te hogy a francba fursz, csavarozol, hogy leszedi a kezedről a bőrt a tokmány?
Nem mondták, hogy használat közben nem a tokmányt kell szorongatni?
jók ezek a párkszájd cuccok, nekem is van belőlle néhány gép. Sógornak minden párkszájdos még a szerszámos doboza is. Ő napi szinten használja, meg van vele elégedve 28 as fúró csavarozó 10-ért ajándék volt
Ismerős 50 ezerért vett 3 konvektort kb ennybe fel is teszik neki
Aztán raklap fűrészelés helyett tud meccset nézni a tv-ben
Hatalmas igénytelen... egy ponyvát rádobhatott volna ősszel.
Egy fenét - míg egy jobb (nem kondenzációs) kazán kb. 90% hatásfokú, addig egy konvektor kb. 60-70.