Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

mondjuk én akkor sem fűznék két hdd-t össze, inkább külön használnám... így ha az egyik elpuhan, a másikon levő adatok nem vesznek oda. persze az adatelérés fűzésnél gyorsabb, de ez home használatnál nem releváns...
Azt olvastam, hogy a rádugott külső meghajtókat látom és kezeli, csak a sebesség lassabb ha arra másolok.
Meglepő de a WD oldalán
https://www.westerndigital.com...

Lila a megfigyelő rendeszerekbe való
Piros NAS
Fekete Játékos gépekbe
Kék asztali PC
Zöld az energiatakarékos volt, de már nincs külön ilyen HDD....amúgy sem fogyasztanak sokat.
uugy latod a nas-n keresztül, csak az usb miatt lassú, de az érzékeny adatok backupjára tök jó
Régebben mobil rack meg ilyesmi jó volt, de mióta satas lett minden ezek nem lettek jók átalakitóval sem.
Erre gondoltam még. Ilyen ugyis van itthon.
Nekem 3 pendrivén van a kép meg 2 hdd-n
Meg néhány régebbi DVD kiírva pluszba neten van egy rakat
Egyszer egy hirtelen hdd halál miatt vagy 5 évi fotó ment a levesbe
rá kell dugni usb-n még egy külső hdd-t a nas-ra és oda is ki kell menteni, ami fontos, így két helyen lesz tárolva....
Ez most nem whisky
Hasonló lenne nálam is, a tárolt adatok nagyrésze nem nagy fontosságú (film, zene ilyesmi). De kellene a fotók, dokumentumok stabil tárolására is valami jó megoldás. Tükrözni nem nagyon akarnám, mert értelme nem sok, viszont lenne amit akár mindkét meghajtón is érdemes lenne tárolni, bár ha nem egydzerü akkor még mindig szóba jöhet egy külső tároló.
Mennyivel jobb a red?
Nekem van blue meg Black verzió
A red a gyalogló viszkiben szar volt ott a fekete volt a jobb
Fúj a qrva hideg északi szél, ez a szegény Nap hiába próbál erőlködni. Pedig még egy csöppnyi felhő sincs mégis agyatlanul hideg van.
Nyilván csak olyan adatokat érdemes így tárolni ami nem baj ha elveszik. Nálam a filmek, zenék így vannak, a családi fotók és doksik, RAID1-el, de erre sokkal kisebb méretű is elég.
Ezeket a wd szineket hol lehet megfejteni? Van mindenféle, láttam purplet is.
én csak red-t használok.... miután folyamatosan megy a torrent szerver, nálam ez nem játszana, mert nem állnak meg a hdd-k felhasználás függő, de legalább nem 7200-as, amúgy ha nincs folyamartosan használva, igazad van, nem való bele
Pont greent ne tegyél bele. Az energiatakarékos üzemmódja miatt túl gyakran indul és áll le, emiatt a NAS kinyírja. Asztali gépbe való.
Ja tárhely. Egyetértek. Abból soha nem elég.
Én úgy választottam, hogy a legnagyobbat vettem a fajlagosan legolcsóbb méretből.
mondjuk hallottam már én is gyorsan elhaló greenről, volt belőle nagyon szar széria...
a fűzést nem ajánlanám, pláne blue szériánál... bármelyik hdd elhal, ugrik az összes adat...
Sokáig nem létezett külön NAS HDD, mégis megvoltunk a mezeivel.
Annyi hogy ezek a NAS üzemmódra vannak optimalizálva. Pl. a lemezek szinkronban forognak egymással, meg ilyesmik.

Tartósságra szerintem a PRO sem jobb.
Méregdrága HP szerver HDD-ből többet cseréltünk a cégnél mint én otthon az olcsóból.
Adott szériától függ hogy mennyire tartós, és általában az alacsonyabb fordulatúak tartósabbak.
NAS esetén meg úgy is a hálózat korlátozza be a sebességet.
amekkorára igény van.... nincs az a tárhely, amit nem lehetne telepakolni....
lehet bele tenni olcsóbb hdd-t is, csak miután azok nem 7x24 használatra vannak tervezve (sokkal gyengébb minőség) jóval nagyobb a megibásodás valószínűsége... pesrzse biztos van akinek nagyon jól működik, mert ilyenkor szoktak megjelenni a "nekem qrva jól megy a 3 Ft-s hdd a nas-ban 30 éve", de nem ez a jellemző... ha a wd-nél maradunk példának, a blue felejtős, az kifejezetten asztali gépbe való, greent már bele mernék tenni, 2 év garós, vmivel jobb... nem véletlen a red felára, meg a 7x24 használat melletti 3 év garancia sem, persze drágább...
Ok, köszi.
Nem vennék használt vinyót soha. Ingyen elviszem, de fontos adatot arra sem bíznék.
Inkább az új nem RED-et. Nem kötelező azt belerakni, csak ajánlott.
Nekem is sima Kék WD van. (zöldet nem szabad NAS-ba tenni, gyorsan kinyírja magát.)
Párban vedd ha tükrözni akarod. Ha csak simán összefűzöd, akkor mindegy.
Majd a gáton baszassa neki...
Köszi. Sentinellel 100-as, csak nem tudom mennyire érdemes foglalkozni vele. Mindenképp egy tipust és azonos sebességüt vennék, csak nem tudom mennyire lehet problémás. A zyxel adott listát is a tesztelt tipusokról, abban van egy csomó mezei nagy tárhely is, ami ergo olcsobb is mimt a nas hdd. Láttam van pro is ezekböl aranyáron, azoknál csak a fordulatban van eltérés? Mekkora tárhellyel érdemes kezdeni?