Pont leszarom,hogy mit írnak a könyveidben (zenét meg még nem tettél ide csak zajt:), több mint harminc éve járom az erdőt s látom a változásokat.
Vannak olyan részek ahol csak egy keskeny erdészeti út választja el az őstölgyest az akácostól és köszönik szépen jól megvannak együtt!
Bár személyszerint nem szeretem az akácerdőt mert számomra elég sivár,de a fája adta lehetőségeket elismerem.
Valamint a homokos területeket megköti s mint Pipi is említette a méze pedig kiválló!
Én sokkal jobban aggódom a bálványfa által okozott károk miatt!
Az egy igazi köcsög migri!
S mivel a levelei csírásodás gátló anyagot tartalmaznak ahol egy megjelenik ott hamarosan egyeduralkodóvá válik!
Az sem segít ha kivágod mert csonkról újra nő!
Javaslom erről olvass a témában,de olyantól aki ért is hozzá és nem az éppen aktuális liberált mantrát nyomatja!
Héj balfasz csak a kölcsön kenyér visszajar.
Amikor elkezdesz osszefuggestelenul irkalni akkor tudom hogy ideges vagy.
Szoval meg mindig egy sotet pedofil balfaszkreten vagy es az is maradsz.
Ez a gabika mondta nekem.
Jol elbantal vele amikor megrontottad.
Persze, hogy beszűkült, mert tettünk ezért. Értem én, ahol nincs fa ott jó, de azért vicces, hogy sokan a migrációtól fosnak, de ha egy növénnyel csináljuk meg az természetellenes betelepítést az oké. Már várom, hogy 50 év múlva legyenek harlekin katica fanok.
Ja és amcsi, most mondja,, hogy ezt is mondtam....
Észak-amerikai atlantikus fafaj. Magyarországra 1710-ben kerül parkfának. Érdekesség, hogy erdőtelepítés céljára először a katonai kincstár alkalmazta a Komárom-herkályi erődítmény védelmére.
Igen gyorsan elterjedt hazánkban, szinte igazi magyar fafajként ismerjük.
Kemény, szívós, rendkívül tartós igen sokoldalúan hasznosítható fája van.
Gyors növekedésű, rövid —35-45 éves— vágásfordulójú, viszonylag hamar megtérül az erdőtelepítés befektetése.
Könnyen telepíthető, tőről és gyökérről kiválóan sarjad.
Terjedelmes szétágazó gyökereivel (akár 40 méterre is elér), így a vízmosások talaját és a futóhomokot.
Gyengébb termőhellyel is beéri, de talaját hamar kiéli. Más fafajt nem tűr meg maga mellett.
Melegebb éghajlatot kedvelő, az egyik legfényigényesebb, klímaigényének leginkább a szőlőtermő vidékek felelnek meg.
kisbirtokosságok és a paraszti gazdaságok környéki erdők kedvelt fája lett, de csak a neki megfelelő termőhelyen remélhetünk tőle hasznot.
Sajátos probléma, hogy a tuskóról sarajdt állományai igen hamar leromlanak, lebetegednek, létrehozva az „akáctemetőket”, melyeket nehéz újra egészséges erdőkké visszaalakítani.
Őshonos, természetszerű elegyes erdeinkben nemkívánatos fafaj.
Itt a gyors és agresszív terjedése okozhat károkat, különösen a fiatal erdőkben, ahol a lassan növő főfafajokat (tölgyek, bükk) gyorsan felülnövi, kiszorítja.
Vannak olyan részek ahol csak egy keskeny erdészeti út választja el az őstölgyest az akácostól és köszönik szépen jól megvannak együtt!
Bár személyszerint nem szeretem az akácerdőt mert számomra elég sivár,de a fája adta lehetőségeket elismerem.
Valamint a homokos területeket megköti s mint Pipi is említette a méze pedig kiválló!
Én sokkal jobban aggódom a bálványfa által okozott károk miatt!
Az egy igazi köcsög migri!
S mivel a levelei csírásodás gátló anyagot tartalmaznak ahol egy megjelenik ott hamarosan egyeduralkodóvá válik!
Az sem segít ha kivágod mert csonkról újra nő!
Javaslom erről olvass a témában,de olyantól aki ért is hozzá és nem az éppen aktuális liberált mantrát nyomatja!
Nem centiben, hanem másodpercben
Amikor elkezdesz osszefuggestelenul irkalni akkor tudom hogy ideges vagy.
Szoval meg mindig egy sotet pedofil balfaszkreten vagy es az is maradsz.
Ez a gabika mondta nekem.
Jol elbantal vele amikor megrontottad.
Észak-amerikai atlantikus fafaj. Magyarországra 1710-ben kerül parkfának. Érdekesség, hogy erdőtelepítés céljára először a katonai kincstár alkalmazta a Komárom-herkályi erődítmény védelmére.
Igen gyorsan elterjedt hazánkban, szinte igazi magyar fafajként ismerjük.
Kemény, szívós, rendkívül tartós igen sokoldalúan hasznosítható fája van.
Gyors növekedésű, rövid —35-45 éves— vágásfordulójú, viszonylag hamar megtérül az erdőtelepítés befektetése.
Könnyen telepíthető, tőről és gyökérről kiválóan sarjad.
Terjedelmes szétágazó gyökereivel (akár 40 méterre is elér), így a vízmosások talaját és a futóhomokot.
Gyengébb termőhellyel is beéri, de talaját hamar kiéli. Más fafajt nem tűr meg maga mellett.
Melegebb éghajlatot kedvelő, az egyik legfényigényesebb, klímaigényének leginkább a szőlőtermő vidékek felelnek meg.
kisbirtokosságok és a paraszti gazdaságok környéki erdők kedvelt fája lett, de csak a neki megfelelő termőhelyen remélhetünk tőle hasznot.
Sajátos probléma, hogy a tuskóról sarajdt állományai igen hamar leromlanak, lebetegednek, létrehozva az „akáctemetőket”, melyeket nehéz újra egészséges erdőkké visszaalakítani.
Őshonos, természetszerű elegyes erdeinkben nemkívánatos fafaj.
Itt a gyors és agresszív terjedése okozhat károkat, különösen a fiatal erdőkben, ahol a lassan növő főfafajokat (tölgyek, bükk) gyorsan felülnövi, kiszorítja.
Agyhalott vizibivalyszar vagy.