Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem akartok inkabb motorozni?
A ruhatema tuti.
Igen! Ezt is el kell mondani , de mindegyikről!! Nem a szövetségeseink voltak, hanem kihasználtak minket!
Mindig 8-9000 km szokott lenni az évi norma (csak a 2018 sikerült rosszabbul: 4100 km),
Ezzel az egésszel úgy vagyok, hogy nem nézem el ha mentegetik bármelyik férget mert hát pl. én sok gyerekes mások által példásnak mondott családapa vagyok, viszonylag tisztességes életet élek stb. , de egy nap arra kelek, hogy hajlamomat kielégítve pár kisgyereket megrontok vagy és megölök vagy valami hasonló gonoszságot művelek......akkor az én aljasságomat vajon felülírhatja-e az amúgy példás életem? Szerintem nem, mindegy milyen sikerei vagy jótettei voltak bárkinek ha akár csak egy gonoszságban is közreműködött.....akkor az alja és a szemétre való....
"A németek menekültek elsőnek, mikor áttört az orosz, őket serényen követték a románok és az olaszok, a magyarokat pedig otthagyták a darálóban, hogy védjék a kutya németek visszavonulását. Ez sem volt elég nekik, rendre félre lökdösték az útról a magyar sebesülteket szállító lovas szekereket, azokról lehajigálták a félholt magyar sérülteket és el is kobozták.
Végeláthatatlan a németek köcsögösködése még a szövetségeseikkel szemben is. "
Nem veszem bántásnak, mindenki máshonnan tájékozódik. Én a rémtetteket és a borzalmakat tartom valós eseménynek. Cáfolatot arra még nem találtam, hogy szarba se néztek minket a szukafattyú árják.
Több történelmet,tényt,kevesebb demagógiát!!
Minden bántás nélkül mondom!
Semmit sem hamisítanak annyira mint ezt az időszakot!!
én utálom a háborúkat, a másodikat meg kb a legjobban
játékokban is filmekben is
bár én utálok mindent amiben szenvedés van pl a híradónak csúfolt rémséges szart
Nem náculok, nem komcsicskodok utálom mindkettőt és lalival egyetértek sok mindenben csak nem ennyire sarkosan, de érdekes volt látni osztrák temetőkben (szoktam nézelődni mert a sírok mindenhol egyfajta látlelete és történelmi emléke az adott országnak), hogy rengeteg horogkeresztes sír és emlékmű volt, ők ezt történelemként nézik és nem eltitkoltként, ilyen is volt (mondjuk pont az osztrákok voltak akik még abból is jól jöttek ki, hogy valódi nácik voltak) és a pc-ség zászlaja alatt nem semmisítették meg ezeket.
Szeretem a történelmet.
Sok mindent lehet gyűjteni. Kocsikat,motorokat,érméket,bélyeget.
Én fegyvereket,ruhákat,tárgyakat gyűjtők.
Ezt valamilyen szinten le kell szűkíteni,nálam ez a 2. Világháború.
Az hogy érdekel egy téma,nem jelenti azt,hogy én azzal tudok azonusolni,illetve hogy egyetértek vele. Csupán érdekel...
Rengeteg ember meghalt haláltáborokban,rengeteg ember éhen halt egy diktátor miatt,na meg mégtöbben meghaltak a vallás miatt..és mai napig meghalnak.
azért ez már túlzás......
Nem akartam neked támadni, de a kecskeméti nagy piacon is néha előfordul 1-1 ilyen kütyü. Iszonyodom tőlük, azt a szenvedést, pusztítást amit képvisel, nem bírja az idegzetem. Hozzá sem mernék érni egy ilyen bizbaszhoz. Ez a vörös csillagra is igaz, még ha azt sokkal kevésbé is tekinti a közerkölcs ennyire gonosz jelképnek.
De egy dolgot ne felejtsük el soha.
A Magyar mindent túl él!!!
Ebben egyet értünk, a birkaságunk és butaságunk, felkészületlenségünk és hiba halmozásunk példa nélküli az emberi faj történelmében.
Lali...igaz hogy mi 40-50-es korosztály “csinált” történelmet tanultunk,de hidd el többségünk pótólta eme hiányosságát.
Lehetne napokig írni a nácik,oroszok köcsögösködéseiről.
Meg a mi bírkaságunkról is sajnos...
Van az is...
Nem egyszerű hozzájutni egy jó darabhoz. Nagyon sokan gyűjtik. Ritka a jó állapotban megmaradt darab,ami meg van,azt a múzeumok lenyúlják....
Vagy az unatkozó milliárdosok
Ezt mondtam,lassan olyan lesz mint az elefant bore.
Csak egy sztori: A Nádasy huszárezred utódját a nácik a Pripyat környéki mocsaras erdőségbe vezényelték, ami ugye teljesen alkalmatlan a lovas hadviselésre, de ez még nem volt elég nekik. Mikor megérkeztek a magyar egységek, a viszonylagosan jó fegyverzetüket is elkobozták és hulladék puskákat adtak nekik cserébe. Aztán beküldték a lovas egységet a mocsárba.
Vagy a Doni katasztrófa...szándékosan dupla akkora frontszakaszt bíztak a magyarokra, mint amennyit érdemben elláthatott volna a 2. magyar hadsereg. A németek menekültek elsőnek, mikor áttört az orosz, őket serényen követték a románok és az olaszok, a magyarokat pedig otthagyták a darálóban, hogy védjék a kutya németek visszavonulását. Ez sem volt elég nekik, rendre félre lökdösték az útról a magyar sebesülteket szállító lovas szekereket, azokról lehajigálták a félholt magyar sérülteket és el is kobozták.
Végeláthatatlan a németek köcsögösködése még a szövetségeseikkel szemben is.
A deportálásokért főként az elmebeteg szálasit és a félkegyelmű nyilasokat lehet felelőssé tenni, akiket a nácik dróton rángattak. Igen, sztálin is mészáros volt, annak sem tenném a kabátomra semmi jelét.
én egyszer egy tiszti tőrt vagy miafenét láttam amit 400 ért árultak
csak pislogtam......
amúgy az ilyen jellegű cuccok többnyire zárt és meghívásos aukciókon kelnek el
Te viseled???
Ne viseld...csak gyűjts max ....mint jómagam
Jajjjjj...már megint egy értetlen ember
Tényleg mindent meg kell magyarázni?
Nahh...
Nem viseltem a “jegyüket”!!! Honnan vetted ezt????
Az országban lévő zsidókat aprították,nem a Magyarokat.
Ja hogy söpredék voltunk a szemükben? Igaz...de mi választottuk ezt. Halkan hozzátenném hogy a ruszkikhoz képest úriemberek voltak.
Azok megb@szták a 6 évest,meg a 99 évest is...az egész országot végigerőszakolták! Meg fejbelőttek poénból.
A zsidók deportírozását nem a németek végezték,hanem ebben az országban mi Magyarok....önkéntesen .
De ennyi erővel aki keresztet hord,azt is ítéld el. Tudod hány ember halt meg isten nevében?
Mint említettem gyűjtő vagyok hobbi szinten. Egy ilyen kabát nagyon ritka darab,kb 1 millát is ér...de eszmei értéke van inkább.
Ez főként azokra igaz, akik ilyen kurt reider féle náci mesekönyveken, Call of Duty-n és egyéb ökörségeken keresztül ismerkedtek a történelemmel. Sem a nácik, sem a komcsik nem vették ember számba a magyart, egyesek mégis szentül hisznek valamelyik szarházi eszmében.
nem a történelem hanem ami mögötte van......
bár nem értek egyet evvel teljesen, mert a komcsik is csináltak nem kicsi népírtást és mégsincs annyira túltolva a tettük
pl adolf pajtás egy kőgeci manusz akinek a nevét se igen illdomos kiejteni sztálin meg egy keménykezű diktátor akinek még mindig elég jó az imázsa pedig legalább dupla annyi ember haláláért felelős mint a kis bajszos.....
mondjuk az öreg mao kinyírt annyit mint a 2 bajszos, és mégsem annyira geci
Arra is. Sokan hiszen olyan tév-rögeszmékben, hogy a németek meg a magyarok mekkora szövetségesek voltak, pedig a nácik a magyarokat a szutyok rabszolga népekhez sorolták. Vidáman küldtek minket golyófogónak, vették a csapataink járműveit, fegyvereit, változtatták Bp-et vérfürdővé és segítették hatalomra az elmebeteg szálasit és nyilas bandáját, nyomorúságot és szenvedést hozva az országra.
Emellett a németeket hátba szúró románokat is többre tartották nálunk.
Erre fel egyesek viselik a jelüket...