Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megint a rejtett vágyaid...
Egyszer voltam körben Horvát-bosnyák-horvát relevációban.Nem volt gáz.
Nem ismersz sok erdészt, ahogy látom.
A migráns sem lenne rosszabb, mint a roma. Sőt....
GS egyenlöre kicsit se vonz.
Ezért kétfélét tartani..............
Na ó, de bosznia irányába vannak kihivások.
Azért kell a tulajjal beszélni
Minket előtte nap felhívott mindig hogy holnap 9 kor vagy 16kor permetel
Igaz az nem is volt a méhekre veszélyes
Ha csávázott mag volt vetve nem vittük
Ja az utak, néha a társaság tempója, meg mert már rég ki akartam próbálni egy ilyet. Ha meg olyan az utiterv, akkor marad a zzr.
Néha én is gondolkodom rajta, de amíg az R1200gs nem lesz elérhető számomra, addig nem akarok váltani.
Legtöbb menet a határig szokott tartani.Oda meg simán jó utak vezetnek.
Mondjuk nekem simán sikerül ausztriában is találni szar utakat.
Ezekre az utakra?
Azon csodálkozom, hogy nem mindenki ilyennel jár!?
Az nagyon príma, éppen be van járatva. Hogyhogy nagy túra endurot vettél?
Pedig jobb volna ha volna
41800
Adom a pontot.
A Nagyerdő jelentős része elöregedett, kidőlt, bedőlt.
De védeni kell.
Azt szoktam mondani, hogy "tudjátok mit szeretek, a természetet s tudjátok mit utálok, a természetvédőket!"
Lehet, hogy ért hozzá, igen jó mézük van, kár, hogy messze lakik.
Nézd mi egyetemi adjunktusokkal szóba sem álltunk Erdészetből vagy professzor tanít vagy senki a dendrólógia nem az egyetemről éppen kikerült gyerekek tantárgya
Akkor elmondom neked a tutit, hogy értsd és én nem wikipédiából pallérozom hozzá az elmém hanem a saját tapasztalatomból.
Ezek a belinkelt cikkek egy nagy lózungok Magyarországon el kellene érni az erdősűltségnek a 25 %-ot. Kb. 19-20%-nál tartunk sok 10 éve már Az összes erdő 70% gazdasági erdő Ennek a 70%-nak a 30 % van állami tulajdonba, Nagy állami erdészeti cégek pl eger erdő zrt ami épp a legnagyobb (75 ezer ha) és épp ennek az egykori vezérigazgatója volt az egyik tantárgyunk tanára A maradék 70 %-a pedig magánerdő.
Az erdőket 3 csoportra bontjuk. 1.gazdasági erdők(70%) és a 30% a véd-erdők( pl. mező védő erdősáv stb. és a közjóléti erdők.( na ide tutsz eljönni a családdal sétálgatni, meg elmenni, arborétumba, botanikus kertbe ) A cikkeid erről a 30%-ról szólnak.
Mint már lentebb leírtam itt mocsár volt. Ezért volt itt éger-láp, meg tölgy. Aztán a betelepültek lecsapolták a mocsarat, majd sok ezer év múlva a törökök kivágták a tölgyet a modern ember elkezdte szabályozni a folyókat és mára oda jutottunk, hogy fél sivatagos meghatározása van az alföld 80%-nak. Ez a most kialakult termő terület nem alkalmas a régő őshonos fajokra mert megdöglenek rajta. Ott ahol két méteren még futó homok van nem fog tölgy megélni érted??? Úgy hogy ha nincs akác akkor semmi sincsen világos??? Lehet buzizni a szürke nyárral(bár most egy kicsit végre kezd ára lenni) célszerűbb a nemes nyár. Ezért van az, hogy mára az alföld fája az akác és a nyár. Ezek viszont mind ültetvényfák(gazdasági fák) Itt erőltetik ezt a semmire való natura 2000-et na az volt a legsötétebb zöld aki kitalálta Kőröstől pusztavacsig húzódik az ország egyetlen alföldi tölgyese( ill. bocs a debreceni nagyerdő is az csak hát az elenyésző terület) Natura 2000 védelem alatt áll. Na majd egyszer gyere el és nézd meg azt mi történik egy olyan törökidő óda fennmaradt nem bolygatott(emberi beavatkozás nélküli erdő) őshonos állománnyal aminek már nem adottak az élethez a feltételei A natura 2000 értelmében ember nem avatkozhat közbe A tölgy jelentős része kipusztult, ami még nem korhadt el az a földön hever több 10 éve, a tölgy helyét kezdi felváltani a zöldjuhar és bokrok cserjék. Az erdőben több focipályaméretű tisztás alakultak ki, a fák csúcsszáradtak és a záródás szűnőben van. Egy beteg, halálra ítélt erdő Ezt teszi az a fene nagy környezetvédelem, meg az olyanokkal mint te akivel elhitetik, hogy ez jó A környezetet nem védeni kell A környezettel gazdálkodni kell. Nem őshonos fajokat erőltetni ami itt már nem él meg, hanem olyanokat hozni akár véd akár rekreációs erdőnek is ami megél a I-VI: termőhelyen.
Az mitől hátrány?
Nem tudsz számolni?
Van itthon kb 600kg... az évek alatt kóstoltam néhanyszor akácmézet.
Ezt azok mondják akik ma méhészkednek, nem akik 10éve
Én annak örülök ha nincs repce a közelben mert nem lehet tudni hogy mikor mivel vegyszerezik, elfogynak a méhek a repcén, mint ahogy a napraforgón is, de hát a parasztnak egyszerűbb becsávázni a vetőmagját és leszaeni mindenki mást
Szerintem az egyik legjellegzetesebb és kellemesebb aromája az akácméznek van.
Ezt mindenki tudja, hacsak nem Tescós kínai cukorszirupot kostól akácméznek eladva.
Nem értem miért nem érzed Talán dohányzol? Az eléggé ki tudja irtani a szaglóképességet, akkor megértem hogy csak jellegtelen cukorszirupnak érzed.
Ezt ki mondta ?
Repcét 2-3 napra is értékes látogatni a sok por miatt
Egy hátránya van, hogy nincs üzemanyag szintjelzője.
Egyébként 99.99%
Még én is hibázom néha.