Mit eszel helyette?
Én felesbe, keverem rozsliszttel, az jó az inzulin rezisztenseknek. Sőt csinálhatod fullba rozsliszttel, csak akkor elég rágós lesz.
A titka a megfelelő élesztő
Nem emlékszem a nevére de francia gyártmány volt
Kicsit sűrűbb volt mint amit megszoktunk, de a bolti cuccok még túlságosan fel vannak fújva
Régen a 2 kilós kenyerek voltak akkorák mint most az 1 kilósak
Nekem bejöttek azok a kenyerek
Annyit mósosítottam rajta hogy a hőérzékelőjére ráhúztam egy hőálló szilikon csövet mert kicsit világosabb kenyeret csinált maxi hőfokon is utána szép világos barna lett
ne felejtsd megemlíteni azt a fél év gyakorlást mire végre ehető kenyeret lehet vele készíteni Amit adtak hozzá recepteket semmi nem úgy sikerült. Általában sűrű és nehéz kenyerek jötek le
egy biztos Ezeken nem pinpózott két nap után a penész 5 nap múlva símán ehető volt a kenyér
Aztán egyszer betörtek és ellopták a kenyérsütő gépet a mikro tetejéről
én mindig is ellene voltam az ilyen szaroknak, főlem amik a nők dolgát könnyítik meg
a kenyérsütő fasza volt, a krumplis kenyér volt a legjobb
de a kevert kukoricalisztes is tök finom, a rozslisztes annyira nem jött be, nem rossz de túl tömör volt, meg a tököm tudja miféle lisztekkel volt a próba
és meg lett mérve 0,4 kw áramot fogyasztott 1 kiló kenyérhez, így még gazdaságilag is megéri mert fele ár alatt csináltál viszonylag "rendes" kenyeret
este beleteszed a 70 deka lisztet, rá a vizet, egyik sarkába egy zacsi élesztőt, só fűszerek, aztán beírod 7:00 legyen kész
de ha benne van csak bekapcsolás után csak egy gomb nyomás
aztán reggel 7 kor sípol hogy kész a cucc
ettől egyszerűbb nincs
arra kell figyelni hogy a lisztbe kell egy kis teknő aztán abba menjen a víz ne keveredjen az élesztővel csak ha beindult a gép
Azért felesleges mert amíg azzal bíbelődsz, meg is dagasztom a kenyértésztát és pont úgy kisütöm sütőben.
Igaz hogy pár mozdulattal kevesebb, de egy felesleges szarral több...és a kézzel készült kenyér jobb is.
Ezt a gépet azoknak találták ki, akik azt hiszik hogy kenyeret sütni bonyolult.
Kb. mint az instant zabkása. Pedig az eleve instant. Zabpehely, tej, be a mikróba 2 perc alatt kész a zabkása, aztán azt keverek bele ízesítésnek amit akarok. (bár mondjuk igaz, a mikrótól sugározni fog )
Mikor néhány éve "megújult" a sportmotor, akkor csavarodott meg az adatlap, még azóta úgy van, de egyébkén 20évet letagadok és akkor jól is van az éltkor.
Miért?
Szerintem fasza
Reggel felkelt és ott a frissen sült kenyér ami 10x jobb mint az átlagos bolti kenyér
Régen nekünk is volt amíg ettünk kenyeret
Hétvégente sűrűn használtuk ezt a funkciót, csak ki kellett vinni a spejzba mert ha a konyhában volt felébredtem a zörgésre
Én felesbe, keverem rozsliszttel, az jó az inzulin rezisztenseknek. Sőt csinálhatod fullba rozsliszttel, csak akkor elég rágós lesz.