1.9tdi 110ló, 5-10-50km mikor hogyan van használva, 400ezerfelett lehet már benne, turbó, kettőstömegű köszöni szépen jól van. Porlasztók, adagoló szintén jól van. Eszik 5-6litert és jóformán semmit sem kellett még benne cserélni. Az 1.9pd szintén, igaz abban volt turbó és lendkerék csere köszönet érte egy nagyon neves csippesembernek... ez meg eszik 6-7litert, ha 2motor van mögötte akkor 7,5-et, de ha 1300kg akkor is csak 9-et. De jó is lenne benzinesben minda kettő
Na ja.
De amíg ez egy pl. Hiace-nél ez abban nyilvánul meg, hogy "csak" 6-700000-et megy el az egymillió helyett, Egy modern szar elviszi a házad mire kifizeted a javításait.
Igy van arra!A diesel autok hoszu vagy hoszabb távu utazásra való.Nem arra hogy a dugoban gyilkold vahy napi szinten 6 kilométert utaz vele.Ismerösöm is nagy diesel párti.Volt..Napi szinten a községben mászkáltak vele.Max 10 kilomézer.Évente max háromszor mentek hosszu távot vele.Sorba adta be a kulcsot a turbo,részecdkeszürö,adagolo stb..Elege lett a szopásbol vett egy benzinest.
szerintem legalább 40-szer láttam a filmet, lehet még most is kívűlről tudom a jeleneteket. Az egyik legnagyobb magyar film részemről. A 2-ik részért viszont kár volt annyit várni az őszinte csalódás volt az első rész után
Nyugi, nyugi.
Szerintem arra utalt, hogy a reszecskeszűrős, modern dízelek tetszik, nem tetszik a rövidtávú városi használat esetén fel etetik a szopóállarcot.
Mert mire való? Kútszivattyúnak? Vagy honnan tudod ki mire használja, hogy nem arra amire való? életemben csak dízel autóm volt( bár személyautó csak 1 volt) szerintem én arra használom amire való megyek vele
A lélegzés kegye kettős: a friss lég
tüdőnkbe jut, s kileheljük ismét.
Amaz nyomaszt, frissít emez;
az élet ily csudamód vegyes.
Áldd hát Isten nevét, amint
szorongat, s ha elenged, áldd megint.
Ez a fillérbaszó dízeles honnan ered amúgy?
Mert maga az autó drágább mint a benzines társai,a fenntartása többe kerül a járulékos szarok (kettőstömegű,részecskeszűrő,nagynyomású,stb.) szintén többe vannak, a gázolaj megint csak drágább mint a benzin.
Szóval???
Azt elismerem,hogy aki rövidtávú,városi használatra dízelt vesz az nem túl okos!
De miért fillérbaszó??
De amíg ez egy pl. Hiace-nél ez abban nyilvánul meg, hogy "csak" 6-700000-et megy el az egymillió helyett, Egy modern szar elviszi a házad mire kifizeted a javításait.
Szerintem arra utalt, hogy a reszecskeszűrős, modern dízelek tetszik, nem tetszik a rövidtávú városi használat esetén fel etetik a szopóállarcot.
https://m.youtube.com/watch?v=...
tüdőnkbe jut, s kileheljük ismét.
Amaz nyomaszt, frissít emez;
az élet ily csudamód vegyes.
Áldd hát Isten nevét, amint
szorongat, s ha elenged, áldd megint.
De majd válaszol a megmondó ember.
Én diesel-es vagyok
Mert maga az autó drágább mint a benzines társai,a fenntartása többe kerül a járulékos szarok (kettőstömegű,részecskeszűrő,nagynyomású,stb.) szintén többe vannak, a gázolaj megint csak drágább mint a benzin.
Szóval???
Azt elismerem,hogy aki rövidtávú,városi használatra dízelt vesz az nem túl okos!
De miért fillérbaszó??