Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én írtam, hogy jobb ha fel se teszi, egyszerű oka van, mert az csak szabálysértés. Mint írtam neked, nem a traffizással van baj, hanem a magas büntetési tételekkel. Oké, ha 160-nal megy a faluban, azt én is lerúgnám a motoról, de ha 160-nal megy egy kihalt semmi szakaszon, azzal nincs baj. Mellesleg tudjuk, hogy ezeknek a motoroknak semmi 160.... Az általánosítás pedig alapvető emberi tulajdonság és gyakran van alapja, főleg bimmeresek esetében. Ha motorral vagyok, a bimmeresek is rendesek, ha kocsival lenéznek, mert egy jóval szerényebb státusszal nem rendelkező közlekedés eszközzel vagyok. Nagyon szívesen megcsinálnám, hogy mennyivel frusztráltabbak az emberek, ha kocsival tartom be előttük a szabályokat, mint amikor motorral teszem ugyanezt. Vagy amikor "menőbb" kocsival vagyok ull ledes fényszóróval hirtelen mindenki tud húzodni, amikor sima halogén szarral, akkor átlógnak a sávomba.
Szóval ha valaki hülyének tartja az emberiséget, akkor nem érzem magam rosszul, mert nem veszem magamra és lássuk be van is benne valami. A nagy motoros összetartozást is leszarom, nem köszöngetek meg egyéb hülyeségek. Motoros, autós, babakocsis anyuka, mindenhol sok barom van.
Jah és mindenki azon kesereg hogy lehetne jobb.
Én meg kihasználom ami adódik.
szerdinián volt olyan ahol eltünt az út 20 km-t,de volt olyan ahol rohadtrégen áradás volt a hegyekből és néhol kilátszott a homok alol az aszfalt.Az is élvezetes volt,csak a bika mellett mentem pianoban mert kicseszett gonoszul nézett rám,talán a narancssárga szine miatt a motornak.
Sokat motoroztam régen szoci motorokkal Heves megyében, Eger környékén, ott sem lehetett elájulni az útminőségtől, csak a lobogós-lengős szoci motorok futóműve szinte enduro érzést ad, így nem zavart annyira.
Huhh,a salgótrján fele menő fasz tudja milyen 2x2 sávos igen jó volt.Ment rajta a 160 csak ne lenne annyi körforgalom építve az autópályára.
Sikerült.44Nm,hmmmm.
Direkt írtam is, hogy biztos nem ezt toltad, hogy oda-vissza -> " / nyilván nem ez történt nálam, tudom /"
Akkor úgy fogalmazok,hátha ezzel egyetértesz, hogy mindenki örülne, ha ettől jobb állapotú lenne és ha nekiállnak dolgozni, akkor minőségi javításokat csinálnának. Felmarnák, kivágnák, újraöntik stb. Sok helyen a padka magasabban van mint az út, nem folyik le a víz, megáll és onnantól már csak idő kérdése a süllyedés és aprózódás.
Keleten eléggé borzasztó a helyzet sok helyen sajnos... : ) Nem gondolnám, hogy egy elégedetlen, szürreális, buta elvárás a részünkről, ha azt szeretnénk, hogy ettől 1 fokkal jobb flaszteron koptathassuk a gumit : )
Tököm tugggya, keress rá, de a tesójával enduroztam míg nem volt még a KTM és durva helyeken felmászott szinte alapjáraton.
Francba MuZ, elültetted a bogarat a fülemben.

https://www.hasznaltauto.hu/motor/aprilia/caponord/aprilia_caponord_etv1000-14156268
Számszerűleg?
Közel sem lehet úgy mint egy motorral!
Az XT-m valami 34 ló, de úgy megyek át a városon, egy forgalmas főúton mint kés a vajon.
Lófasz hely nem kell s a kevésnek tűnő ménest bőven kárpótolja az iszonyat nyomaték.
Szintben eltérő csatornafedél az osztrákoknl sincs,ebben a 8500-ban volt két osztrák kanyar is.Mariazell környékén is ugyanolyan vegyesfelvágott van mintt itthon.repedés felmaródás is van dögivel,különösen a hegyekben.
Persze a főközlekedési utak jók,csak arra nem buli menni,jobban kedvelem a falukon átvezetőket.
A turacher strasse jó pár része elég nógrádas minőségű.És még sorolhatnám.A kevencem az amin kikerültük az olaszból vezető Brennert.Valami favágó út lehetett mert félsávos az is ment a régi streettel.
De ha te aszondod csak oda-vissza járok akkor tuti úgy van.
Genetikailag kódolt, hogy Magyarországon nem tudnak jó utakat építeni.
Plusz ugye a kötelező törvényi előírások:
- 100 méterenként 8-12 darab keresztborda, minimum 3 cm-es alap útburkolati szinttől való kiemelkedéssel
- aknafedlapok útburkolati szinttól való minimum eltérése szintén minimum 3 cm
- útkezelő kötelezettséget vállal, hogy az általa készített új útszakasz a forgalom függvényében 1-3 éven belül minimum 5 cm-es bakháttól mért mélységig nyomvályús legyen
- útkezelő kötelezettséget vállal, hogy minden tél végére az általa kezelt szakaszon a szakasz összesített km-éhez viszonyított 2-5 %-nyi útfelületet kátyúnak kell borítania
- útkezelő köteles ezen kátyúkat szigorúan leghamarabb ősszel javítani, tömörítés nélkül!
A Kaposvár-Siófok? Az egy kiváló út, ott zokszó nélkül végig dörgök 120-140 között, bár olyan lenne legalább minden út.
Asszem 67-es.
Egy "rendes" autóval is lehet előzni - de ez nem az 1,4 Thalia, nem az 1,4 Fasztra és nem is az ezres Yaris.
Nem azt mondtam, hogy keveset, hanem hogy sokfelé : ) Nem ugyanaz....
8500 km lehet oda-vissza is egy szakaszon... / nyilván nem ez történt nálam, tudom /
Ajánlok pár főutat Heves,Nógrád meg Jász-Nagykun megyében pl.
Amennyiben szerinted ilyennek kell lennie és pariban van az adóval stb, akkor élvezd.
Vagy mutass 1 szintben lévő csatornafedőt... Kijönnek kátyúzni a fagyban, belenyomnak egy kis anyagot és megütögetik lapáttal...
Az autóknál a szilentek, gátlók stb 2X olyan gyorsan mennek tönkre, mint khm máshol, olyanokat kapnak.
Bár biztos amikor jártam a németeknél, osztrákoknál vagy svédeknél csak mákom volt, hogy ott egy repedéssel nem találkoztam...
Nem politikai kérdés, soha nem volt jó itthon a hálózat, a szar az szar, nem magyarázható.
Kaposvár-siófok is megvolt alaphangon kilóhússzal,az se annyira rossz.
Pedig azt építik.
Talán egy kicsit ugratós de legalább vicces.
Egyet értek, motorral nem zavar, mert könnyen lehet előzgetni, de autóval nagyon be tud ragadni az ember az ilyen 60-70-nel kódorgó bambák mögé, ha nagy a forgalom.
Én sem értem, hogy miért nem jár mindenki enduróval ebben az országban?
Ráadásul a szerpentint élvezem akkor is ha kavicsos vagy kátyus, max. arrébb mászik!
Oszt?
Ki kéne próbálnom egy Caponord-ot, csak hát az a fene szépség. Elfogult vagyok a gépemmel szemben, de kölyök korom óta egy nagy piros olasz sporttúra motor volt az álmom és most minden alkalommal elfog a birtoklási vágy, ha ránézek, annyira tökéletesen nekem és rám van tervezve ez a gép.
De tény, a Caponord sem gyenge, az is adja a szép V2 hangot és jobban bírná ezeket a botrányos utakat.
Az indokolatlan lassú haladást is büntetni kellene.
Sok köcsög, 90 helyett 60-nal száguldozik, ugyan úgy büntetném mint aki 120-al megy.
Az is balesetveszélyes.
Igen, mert az sokkal jobb.
51-esen mentem többször.Nemgáz.
CbLaci, én ezt a magam szemléletével közelítem meg. Városban abszolút nem megyek 60, mx 65-nél gyorsabban, hiszen sűrű forgalom, gyalogos, biciklis, gyalogosan labdázva érkező biciklis gyerek, stb.
De! Azért van motorunk, hogy A és B pont között viszonylag tempósan, élvezetesen lehessen haladni, oda lehessen érni. Kint országúton motorral egy 120-150 közötti tempó teljesen jól kezelhető, kontrollálható. Pályán 130 + X, ha nem vágnak ki eléd.
Tartom az álláspontom abból a szempontból, hogy ilyen adók mellett szopogassák le egymást a mérős kocsiban, ha nincs jobb dolguk és inkább a bamba, figyelmetlen sofőröket szűrjék valahogy, mert azok az igazán veszélyesek.
Már mindent kifizettem a motorra, 94 ezer volt mindennel együtt a gépem, most már motorozni akarok, a befizetett pénzemet osszák be... Plusz ugye minden liter üzemanyaggal is adózok az ganaj utakért.
Úgy érzem, jogosan bosszant fel a kamerás autós viselkedése, hiszen az a motoros társunk sem feltétlenül ment 150-nel a városban, szimplán lehet, hogy ő is csak kint, városon kívül haladni szeretett volna.