Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Felkeltem...
Na urak!
Végeztem egy alapos kutatást Moto Morini ,MV Agusta ügyben.
Nagyon igényes,szép (reletív), minőségi cucokkal szerelt motorok. Nagyon részletes kidolgozás jellemzi őket.
Viszont!
Magyarországon a javításuk halál...alkatrész nincs,rendelgetni kell. Szerelő kevés van,de azok sincsenek toppon. Az egyik szerelő tud olyan MV-t ami 2 éve áll valami elektromos hiba miatt.
A Ducatival nincs probléma,azt tudják javítani ha kell sok helyen,de ezek a manufaktúrás motorok felejtősek.
Így lesz a 20 perces melóból 45 perces?

Detto.
Mondjuk tudok én is pörögni, de csak akkor ha nem kell közben kitalálni a technológiát, meg a kinézetet, meg hogy működjön mert ezzel tudok elszüttyögni sokat.
Egy IKEA bútort pik pakk össze tudok rakni, mert ott nem kell gondolkodni.
Francokat. Simán lusta vagyok, ezért mindig azt keresem hogy lehetne ezt egyszerűbben. Néha több időt elbaszok az egyszerűsítésre, mint az egész munkára.
Mérni meg nem azért mérek 4* mert annyira precíz vagyok, hanem mert mindig elfelejtem mit mértem
Egy projektem húzódik sok éve de az inkább a pénzhiányra van fogva. Mert arra sosem jut pénz
De idén lehet kész lesz
Amúgy utálok valamit 2x megcsinálni ha nem vagyok biztos a dolgokban általában neki sem kezdek
Amúgy is a jó munkához idő kell, a szarhoz meg meg több, mert kétszer kell csinálni
Ez csak nézőpont kérdése
Olyan mint te sokszor 2x dolgozik mert elsőre szar lesz
De tény hogy eléggé lusta vagyok. Emiatt én angyalok fél órát hogy tudok egy 20 perces melóból 15 percest csinálni
hát ja
" hanem ilyen tökölős " Nem biztos benne, hogy az úgy jó lesz-e, ezért b.szogatja próbálja méricskéli! És kb 6-7 óra lamentálás után megcsinálja!
de egyébként nem egyről beszélünk
Ini olyan lehet mint édesapám. Nem szándékosan kummantja meg húzza el a munkát hanem ilyen tökölős
Fater is 4-szer megmér valamit mire egyszer vág A tök egyszerű dolgoknak is olyan feneket kerítenek az ilyen emberek, meg 66-szor végiggondolják,
Az olyan pörgős kezűek mint én képtelenek az ilyen emberrel együtt dolgozni Engem majd szét tud b.szni az ideg amikor valaki szüttyög pedig haladni kéne.
Na ezek az emberek a nagy precizitás oltárán sxor a saját tulgondolt hülyeségük miatt b.sszák el a végeredményt Illetve sxor nincs is végeredmény mert soha sem készül el
Édesapámnak csak az elkezdett de soha be nem fejezett projectjei:
Ahol még gyermekkoromban együtt laktunk, pincés duplagarázs építés a ház telkén. készültségi állapot 40% (80-as évek eleje) Édesanyám fejeztette be kb. 20 évvel később
Tiszakécske nyaraló: kivitelezés kezdete 1970 készültségi állapot 60% A project várható vége Ez az építkezés nem lesz befejezve
90-es évek elején vett egy külterületi tanyát. Kezdetben csak hétvégente jártak ki, de már 10 éve életvitelszerűen kint laknak, minden nap jönnek haza városra.
Tanya vizesblokk építés külön épületben alatta teli pince 70 nm-er. Project kezdete 2001 várható befejezése:
Fedett terasz grillező építése. Project kezdete:2005 Várható vége
Egyedül a kétkijáratos garázs készült el ami ténylegesen felépült a tanyán. Annak meg annyi a szépséghibája, hogy autó az életben nem állt benne egy percet sem Tele van b.szva szerszámmal, meg mindenféle kacattal, mert am i egy tetűnél többet ér azt ugye nem dobjuk ki
Van vagy 50 nm a garázs már nem biztos, hogy egy bicigli csont nélkül beférne
Édesapám élettársa mondta is neki.
-Tibikém, ha neked mindent be kéne fejezned amihez életedben hozzákeztél, akkor te örökké élnél
Vegyipari szakközép iskolába jár , másodéves . A másik most kezdi a gimnáziumot Z,egerszegen.
meg azóta a kisunoka is megnőtt
Ez a tipikus "szoci" melós", mert ugye dolgozik, de csak annyit, hogy el ne kapkodja! Én lazán (amikor még dolgoztam) másfél kétszeres volt a darabszám amit meghegesztettem , mert rátettem 300 Amperre, és még tisztítani sem kellett utána , mert olyankor már nem fröcsköli a fémet! Pedig nagyon marasztalt a főnököm, de a kis unokáim miatt nem maradhattam!
Most már bánom!
Mifelénk ezt hívják "szüttyögés-nek" Amikor valaki 5 perces munkából két naposat kanyarít azt a végeredmény meg nem vagy csak alig észrevehetően esetlegesen jobb
nekem pl a keresztapám aki odaverte a 21-est akkor már nyugdíjas ales volt de jó kapcsolatokkal. Azt mondta levikém egy telefon azt nem leszel katona. Mondtam szó se lehet róla.
Azt mondta legalább azt had intézzem el, hogy jó helyre kerülj. Mehetsz tiszti nyaralóba gödre vagy bármit el tudok intézni. Mondtam arra is, hogy nem. Majd ahová sodor az élet.
Azt mondta jól van te tudod de bármi baj van szólj Nem kellett szólni
befényképeztem nem? Nics girbe-görbeség az már a múlt
2 éves korod óta nyomod? akár unhatod is már 45 éve vásárolta Én azt hittem, hogy gariba visszavitte
Egyébként nem Ő a minta vevő. Ha mindenki 45 évente vásárol bútort a gyártóknak nem kell sokat foglalkozni a dizájnal
Mindenki tudta a dolgát, és tette is , mart az volt a dolga!
rokon szakma
Annyi gyereket csinálj amennyit el tudsz tartani!! A cigány annyit, csinál, ahányszor felágaskodik neki! Ismertem olyat amelyiknek 8 gyereke volt! Utána meghalt a felesége!
Jah, 2-300 e ert kell is villantani.