ja ez katonaságba is volt
- hé Mantics akarsz lenni valaki? (kérdi az öregkatona a kopasztól a kabrióágyban heverészve.
- Igenis
- Na jó Akkor VALAKI takarodjon le szénért a széntárolóba
Ez a lényeg, hogy ne baszd el. Amikor a körletbe körbefogtak az öregkatonák legközelebb jobban figyeltél az alakin és akinek problémája volt a jobb és bal kézzel viszonylag hamar megjegyezte, hogy melyik is az
beállt a sorba. Úgy viszonyult. Aztán elkezdte kapizsgálni mi az a hierarchia. Minél később kezdett ráeszmélni annál nehezebb dolga volt. Láttam én nagy darab és nagy arc emberkéket befordulni és kezesbáránnyá válni. Az öregkatona az öregkatona volt a kopasz az meg kopasz. Több időszakos laktanyába még volt a gumi. Lehettél te 2 méter magas 120 kg-os szín izom, legkéssőb a harmadik héten a 162 centi pocakos 75 kg-os öreg bakának lested a kívánságát pajtás. Te oda szerintem jó alany lennél. Aztán mire megtanultad a rendet és tudta mi a dörgés egész elfogadható hellyé válik egy ilyen intézmény. Öregként meg kiváltságaid is voltak. A belszolgálatot símán vitte a kopasz helyetted, ahogy te is vitted kopasz korodban. Bár neked ezeket hiába írom, nem voltál és nem is leszel abban a helyzetben. 6 hónapos saját magad által választott önképzőkör messze esik ettől. Aki otthon nem tanulta meg,ott megtanulta az alázatot és a fegyelmet. Azt, hogy onnan kikerülve később, hogy értékesítette az egyénfüggő. Sok tutyi-mutyi anyámasszony katonája a szemem láttára vált emberré 1 év alatt. Sokaknak önbizalmat adott. Ott kapott olyat amit máshol nem. Nyilván nem mindenki számára volt ez egyformán hasznos. De legtöbbünk onnan indult el a felnőtté válás útjára. Hiba volt kivezetni
azért kialakult némi felelősségtudat
én szerintem 2-3 pokrócozásban vettem részt az 1 év alatt szóval ez nem egy mindennapos cselekedet volt
és 80ember volt papíron egy körletben.....persze ebből jó ha ott volt 60
De jó, hogy ebből a marhaságból kimaradtam, hogy ha elbaszok valamit, akkor kollektíven szopatják a közösségemet, hogy mindenki velem ugasson és este papuccsal verjenek. Mesterségesen generált közharag a csoport egy tagja felé, fasza.
Ha nektek működött, hát működött.
Ezt nem így kell elképzelni..
Ha rádbíztak valami feladatot,te meg elkummantottad,azért mindenkit megszivattak. Te ezzel tisztában voltál,de mêgis megkockáztattad. Ezért kaptál egy kis enyjebenyjét a többiektől. De egy hét múlva meg te adtad,mert valamelyik balfasz megint bénázott
Egy idő után mindenki figyelt hidd el...
egy pokrócozás nem azért járt mert épp hangosat fingottál és felébredt az egész körlet
pl olyanért kapta a delikvens amikor pl miatta az egész század menetgyakorltokat végez 3 órát
A támadó felek csak jót akarnak, világos. De vajon hogy viszonyult ezután a sértett a támadóihoz, akikkel ráadásul össze volt zárva? Azt ne mond, hogy:
"Köszi srácok, jól is esett igazából és rendes tőletek, hogy csoportosan megaláztok. Most pedig kártyázzunk tovább, mint a jó barátok és csempésztem be faterom pálinkájából, biztos meginnátok egy felest a nagy mozgásra."
Vagy én vagyok negatív, vagy ettől csak elmélyülnek az ellentétek.
az inkább kibaszás volt mint feloldozás
vagy pl a csillag rúgatás....
mondjuk ez egyszer elég szarul sült el legalább egy lábujja eltört a gyereknek mert belerúgott a felső ágy keretébe
nem érted a lényegét
a honvédségi verés sosem volt olyan ok és cél nélküli mint pl egy kocsmai bunyó, és komolyabb sérülés sznte sosem volt
és legtöbb esetben senki sem haragudott rá különösképpen, de meg kellett tenni
úgy fogd fel mint a papoknál a feloldozást
tudod hogy hülye voltál és ezt tudatosítják benned úgy hogy sose feledd el
leginkább a pokrócozás elnevezésű fegyelmező intézkedés volt a divatos
ez úgy nézett ki hogy egy pokrócot dobtak az egyénre és a gumipapuccsal addig ütötték amíg meg nem unták( ami többnyire hamar bekövetkezett)
utána mindenki megnyugodott, és ment az élet tovább
és senki sem utálta utána azt az embert, persze ha előtte sem volt nagyon utált személy
- hé Mantics akarsz lenni valaki? (kérdi az öregkatona a kopasztól a kabrióágyban heverészve.
- Igenis
- Na jó
én szerintem 2-3 pokrócozásban vettem részt az 1 év alatt szóval ez nem egy mindennapos cselekedet volt
és 80ember volt papíron egy körletben.....persze ebből jó ha ott volt 60
ilyen egyszerű
Ha nektek működött, hát működött.
Ha rádbíztak valami feladatot,te meg elkummantottad,azért mindenkit megszivattak. Te ezzel tisztában voltál,de mêgis megkockáztattad. Ezért kaptál egy kis enyjebenyjét a többiektől. De egy hét múlva meg te adtad,mert valamelyik balfasz megint bénázott
Egy idő után mindenki figyelt hidd el...
pl olyanért kapta a delikvens amikor pl miatta az egész század menetgyakorltokat végez 3 órát
"Köszi srácok, jól is esett igazából és rendes tőletek, hogy csoportosan megaláztok. Most pedig kártyázzunk tovább, mint a jó barátok és csempésztem be faterom pálinkájából, biztos meginnátok egy felest a nagy mozgásra."
Vagy én vagyok negatív, vagy ettől csak elmélyülnek az ellentétek.
vagy pl a csillag rúgatás....
mondjuk ez egyszer elég szarul sült el legalább egy lábujja eltört a gyereknek mert belerúgott a felső ágy keretébe
a honvédségi verés sosem volt olyan ok és cél nélküli mint pl egy kocsmai bunyó, és komolyabb sérülés sznte sosem volt
és legtöbb esetben senki sem haragudott rá különösképpen, de meg kellett tenni
úgy fogd fel mint a papoknál a feloldozást
tudod hogy hülye voltál és ezt tudatosítják benned úgy hogy sose feledd el
leginkább a pokrócozás elnevezésű fegyelmező intézkedés volt a divatos
ez úgy nézett ki hogy egy pokrócot dobtak az egyénre és a gumipapuccsal addig ütötték amíg meg nem unták( ami többnyire hamar bekövetkezett)
utána mindenki megnyugodott, és ment az élet tovább
és senki sem utálta utána azt az embert, persze ha előtte sem volt nagyon utált személy
https://m.youtube.com/watch?v=...