Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Előbb is írhattad volna
Nekem pont jó lett volna pecázáshoz
Regen a ladakon nem volt ilyen hogy nyari teli meg faszom negy evszakos..... Biztosito nem gecizettt.... Most meg meg azt is nezzi milyen izzo volt a kocsiba.
Hópihét atrajzolom napocskává rajta.
Ez a magyar valóság...
már csak azt kell megtalálnom, hogy mi köze a teszkós alsópolcos motorolajnak a gumiabroncsokhoz De mindjárt rákeresek a góglén
Remélem (mert ugye ezt is biztos nagy tudod), hogy motorolajból is a teszkós alsópolcost használod, mert ugye milyen baromság már a komolyabb/drágább és nagyobb követelményeknek IS megfelelő motorolaj. Átverés... hiszen mindegyik folyik így beleönthető a motorba!
Még sapka is van a szemedre húzva, úgy ülsz háttal a moziban csukott szemmel!

Még jó, hogy te ilyen okoz vagy és mindenkinél jobban tudsz mindent Is mérnöki szintén.

Lehet, ahogy te közlekedésű úgy tényleg minden mindegy.
Nyilván nem ott jön ki a különbség, amikor otthonról elmegy az ember a boltba és vissza.
Hanem jelentős igénybevételnél, vészhelyzetnél.
Valamint nem egy 80 LE-s autónál...
A Yarishoz volt hóláncom (meg is van még...), a dobozából soha nem volt kivéve, nem is próbáltam feltenni (lehet nem is tudnám...). Bárki elviheti ingyen, mert sajnálom kidobni. (175/70 R14)
Jégen, hóban minden sokkal szarabb...talán a hólánc nem
Rajtam ugyan nem gazdagodnak meg. Felnin van minden, légkulcsom is van, elég gyorsan cserélem otthon amikor elérkezettnek látom az időt.
Én elég sokat megyek, szóval így is úgy is elhasználnám a gumit, akkor meg már belefér az évszaknak megfelelő, mert valóban kényelmesebb, jobb, de régebben voltak szar gumijaim is, azokkal sem jött el a világvége.
Én egy éve váltottam drága négy évszakosra, eddig bevált. A Michelin Crossclimate Plus egy szuper nyári gumi és egy gyenge-közepes téligumi keresztezése, vizes úton különösen jó tapadással. télen, sós latyakban hibátlanul teszi a dolgát. Tükörjégen, vagy 10 centis hóban valóban gyenge, de ott meg "besegít" az ABS és az ESP. Sokkal-sokkal jobb, mint a Yarison használt, a végére már 7 éves, de mindössze kb. 10 ezer km alatt bakelit keménységűre "száradt" téli gumim volt.

Keveset megyek az autóval, telente még sokkal kevesebbet (hóviharban, nagy havazásban meg soha), az én felhasználási szokásaimhoz ez a megoldás passzol leginkább. Másnak meg a külön téligumi a jobb megoldás...
Itt Németben pl. szalonból csak négyévszakos gumival adják ki a kocsikat. Ha mást akarsz, kérhetsz rá jó pénzért, de az alap a négy évszakos.
Nekem 3 éve 4 évszakos gumin van. Tökéletesen meg vagyok elégedve vele!
Évente megyek kb 4-5 ezret kocsival,télen meg nem járok “ telelni” mert utálom a telet. Így 90%-ban városban használom télen.
Hegy nincs,hó is kb 1-2 hétig de hóban sem volt egyébként semmi bajom vele. Nyáron sem nyikorog stb....hibátlan.
Megteheti. Viszont ezt közölni kell a szerződésben!
emlékszem sok sok éve a fütyülős ruszki gumi helyett goodyear gumi került a zsigulira és kurvára észre lehetett venni a különbséget
meg azt is hogy kb 40 ezer alatt lekopott a gecibe, a ruszki gumi meg még 8 évesen az új gazdához is a gyári gumikkal került
ezt dzsínón kívül mindenki tudja. Én leszarom ezt a téli-nyári marhaságot. A személyautókon azért cseréltem le mindíg mert nyikorgott mint az állat kanyarodáskor. Na az tényleg nyorsan kopik, keni rá az aszfaltra az abroncsot. Rájöttem a C-s gumik teljesen mások. Nem kopik jobban nem is nyikorog.
A gyártóknak eladó a téli, nyári és a négyévszakos is, a gumiszervízek az évi két átálásban keresik meg az éves bevételük 80%-át. Tehát üzlet ez mindenkinek a felhasználón kívül. Aztán ezres mintás tesztek meg azt igazolják, hogy pl. télen jobb egy jó állapotban lévő nyárigumi az autón, mint egy leharcoltabb téli.
A masteron meg nyári van fent folyamatosan. Elég nagyméretű c-s gumi az is, azon van barázda rendesen, hogy megirígyelnék a téli gumák is
Aztán az elmúlt évek tapaszatlatai a szezononkénti 2 havazás 3 cm-ere És a nov,dec,jan,feb,márc hónapokban kb. összesen 2 hét rossz útviszonyoknak meg megfelel
Főleg hogy asszem tán a Michelin csinált egy használt gumi tesztet.
Öreg gumikat, lekopott gumikat teszteltek és az jött ki hogy sem a kor, sem a kopás nem számít. Közel ugyan azt tudják a gumik (konkurens gumikat is tesztelt) mint új korukban.
Gyakorlatilag a nullára kopott (1mm) mintával volt csak rosszabb eredmény

Szóval ezek az önkényes megállapítások, hogy 4mm, meg 7 fok alatt, mind baromság.
Igaz a hatósági 1.6mm-is.
A gumi specifikációja a mérvadó, vagyis a gyári, hivatalos kopásjelölésig kurvára nem találhat ki ilyeneket egy biztosító...persze próbálkozni lehet.
Biztosító mindig kibúvót keres, de neked meg nem kell elfogadni ezt. Van bíróság, meg vannak jó ügyvédek akik a behajtott pénz százalékáért dolgoznak, neked egy filléredbe sem kerül.
És ez a szakértő azt is kihozza, hogy ha a 8 éves Tescos gumi helyett Michelin PilotSport van fenn azzal elkerülhető lett volna a baleset?
Mert kb. ennyi SE a különbség.

Félre ne érts. Baromság téligumit használni nyáron, mert olyan mint a takony, és rohadt gyorsan kopik.
Mind a téli, mind a nyári gumim a legjobb amit fel lehet tenni egy Toyota Priusra, de szerintem is túllihegik ezt a gumi témát. Nincs olyan nagy különbség az utcai autógumik között mint ami a propagandából lejön.
Ezért találták ki ezt a 4mm-es dolgot pedig a szabály szerint ugyanaz a mintamélység vonatkozik rá mint a nyárita az 1.6mm, de ha nincs 4mm akkor balesetnál nem akarnak fizetni ha nem éri el a 4mm-t ami szerintem nonszensz mert a szabály vagy mindenkire érvényes vagy ne legyen szabály.