Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Samsung sem rossz, 1-2 negatív élmény volt vele, ezen felül túlárazott, én ez utóbbi miatt nem veszek.
Kingston változó, inkább átlagosnak mondanám. SSD-ben elég sok megdöglött ismeretségi körömben, SD kártyából is pusztult meg néhány, ezért nem bízok benne.
Fotós körökben régóta a Sandisk az etalon. Ezekkel még nem volt bajom. Van két, több mint 10 éve CF kártyám a tükörreflexesben, ezek is kifogástalanok még mindig. Minden más márka kipusztult már mellőlük.
A vége lemaradt:Motorozz még sokat balesetmentesen,én tegnap is lenyomtam 400 km-t.Rengeteg barom van az utakon autós motoros is,nem kell stresszelni emiatt,el kell engedni,no és persze tudni kell kivédeni a mások hibáit (is).
Mindenki hibázott már,valószinüleg Te is.
Ha nem igy van,én kérek elnézést!
Ezen már én is filóztam, hogy a rendes lakásba nem villanybojlert használok, hanem átfolyós melegítőt, amit napelemről töltött akkuról hajtok. A lítium akku sokkal hatékonyabb energia tároló mint a bojler, és a fogyasztási helyen azonnal lenne meleg víz.
Viszont 15liter vizet 65fokra kb 1,35kWh felfűteni. Otthon ez nem gond, de mobil megoldásnál lehet nem ezt erőltetném. Bár ha van ennyi akkud, akkor még jó is lehet.
Akkor én egy évvel korábban kezdtem a "téblábolást" az utakon bár csak pár évvel vagyok fiatalabb Nálad...De én nem voltam olyan szerencsés mint Te.(76'-ban buktam egy nagyot saját hülyeségem miatt)
Távol áll tőlem hogy én is "oktatód" legyek,de én a helyedben nem kapnám fel így a vizet.Nem akar itt bántani senki téged(sem)csak szabad vélemény nyilvánitás van.
Nekem spec van egy komplett masodik asztal funkcio,biometrikus azonositassal le lehet zarni,mintha ket telefonod lenne,sajat app-okkal meg minden.
Vagyishogy nem is 128 hanem 256 Gb.
128gb de van amit szándékosan kártyán akarok tartani.
"Elmondtad már tudjuk, hogy te lassan közlekedsz(ez soxor veszélyesebb) (nem lassabban, hanem a megengedettel) és próbálok minden szabályt betartva haladni.Elő nem fordulhat, hogy lakott területen 50 + 40- el menjek. "mert egy forgalmi helyzetet rosszul ítélt meg, vagy a másik közlekedésben résztvevő ítélte meg rosszul és tragédia történik akkor nem fox felrakni tapsikolós emóciót" Nem Bazmeg majd egy vízözönt sírós emotikont rakok fel!!?
'75-óta téblábolok az utakon jól -rosszul. Még eddig nem estem el motorral, senkinek nem mentem neki, nem törtem össze egyet sem. De azt kikérem, hogy egy fsz. oktatgasson engem, és egyáltalán itt a fórumon bárkit! De azt kikérem magamnak, mikor egy olyan mozgó szar miatt egy nagyon , de nagyon olyan akar engem kioktatni, hogy őt felbaszta mert én olyat tettem oda! Vegyen be nyugtatót, vagy higgadjon le, mert úgyis jön mindjárt a professzor úr, meg és az ápolók és majd ellátják!
nagy tarteruletu telefon kell ilyenkor.
Azt gondolom egyszer kell megvenni , épp ezért kérdezem, hátha változott a trend az utóbbi pár évben, amióta nem vettem. Ebayröl sosem mert semmilyen tárolót venni, egyszer amikor még az 1 gb is nagy volt egy 4gb kártyát vettem nem boltban aztán nem annyi volt épp hogy elérte a 128mb a hely rajta
A Samsung jó, megbízható de elég drága.
Kingstonból a 3/4-e hamis, még az ár sem garancia az eredetiségre.
A régen istenített kingston illetve samsung milyen? Egyébként én is több sandisket vettem régebben, nem volt gond velük, na meg vagy két samsungot. Megjött az új teló, abba kellene valami perfekt, meg nagyobbacska is mint a jelenlegi ami pont samsung.
minden bizonnyal nem oktatni akart. E elmondta a véleményét amit én is osztok
Meghalt egy motoros. Történik ilyen kb. 60 egy évben. de nem csak motorosok halnak meg. Valamelyik hétvégén 13 vagy 17 halálos közúti baleset történt. Ez csak egy hétvége volt.
Elmondtad már tudjuk, hogy te lassan közlekedsz(ez soxor veszélyesebb) minden szabályt betartva és sérthetetlen vagy met 30 éve motorozol és soha semmi baj nem történt.
Kívánom neked, hogy a következő 30 éved is így teljen el
de
tényleg nem szép kárörvendezni másnak a halálán. Nem is tudni mi történt ki volt a hibás. Egyébként végeredmény szempontjából mindegy is. Valaki meghalt. Valakinek a fia volt, lehet valakinek a férje és lehet valakinek vagy valakiknek az édesapja
Soha ne történjen meg egyikünkel sem hasonló. ugye ha a te feleségeddel, te gyerekeiddel vagy az unokáiddal történik ilyen, mert egy forgalmi helyzetet rosszul ítélt meg, vagy a másik közlekedésben résztvevő ítélte meg rosszul és tragédia történik akkor nem fox felrakni tapsikolós emóciót vagy tollaskígyós hasonlatot
Ugye nem?
Csak az atlag,vilagitas,szivattyu,ventillator,mobileszkozok zoltese,talan wifi router.A melegviz meg kerdeses,jo lenne egy 10-15 literes atfolyos 12v os megoldas zuhanynak,mosogatasra,bar lehet a labnyom miatt a muanyatalca-szivoszal combo a nyero.
Az azért nem jó, mert nagyon keveset fogyasztanak
futesre veszek bontott dizel allofutest.
Csak a labnyom miatt.
Rosszul ereznem nagam babalabnyommal.
Azt a fűtés miatt fogja
Egyik haverom alakított át egy Ducatot lakóautónak.
Faszán megcsinálta téli üzemre. Van egy kis gázolajos kályhája arról megy a fűtés, meg melegíti a vizet is.
Ezen felül van neki egy napkollektora (vastag fekete műanyag cső) amiben van ennyi víz hogy le tud vele zuhanyozni, és ha előtte sütött a nap, akkor nem is hideg vízzel.
Van fenn napelem, ez tölti egy ~100Ah-s ólomakkut, erről megy a mosdónak a szivattyúja, meg a világítás, meg a 220-as inverter.
Egy telet eltöltött benne, amikor kirakták az albérletből hirtelen.
Itthon nincs? Vagy jóval drágább? Mert ilyen dolgok nem szoktak nagyon drágábbak lenni, és itthon azért meg tudod nézni, van garancia, ami nem hátrány.
Igen. 10A elég.
2tábla minimálisan. Több az jobb.
Bár ez is a fogyasztóktól függ. 90Ah akkuból üzemszerűen 70Ah-t érdemes használni. Persze elhasználhatod mind a 90Ah-t ha épp úgy jön ki, de ha a maximumra tervezel, akkor nem lesz tartós. (ólom akkunál így is tartósabb lesz)
Szóval ha napi szinten 70Ah-t elhasználsz akkor kell a 2-3tábla a 100W-os napelemből.
Viszont világításra szerintem nem tudsz elhasználni ennyit. LED-ekkel 20W kb mindenre elég, egy 800Wh-nyi akkukapacitásból, ez sokáig világit.
Ha villanybojlert is használsz úgy már problémásabb
Annyira nem jó üzlet ez nálunk. Mire elérnek az akkuk ide, olyan drága lesz, hogy nem tudsz hasznot realizálni egy gyári megoldáshoz képest.
Ha a Tesla teherautóiról leesett cellákat tudsz szerezni, vagy a kínaiakkal vagy jó viszonyban, és áfa, meg vám mentesen be tudsz hozni egy konténert, na akkor már érdemes lenne gondolkozni ezen.
Ők az amerikai kontinens magyar sufni buherátorai de amúgy egész igényes cuccokat csinál a csóka.
pl. a BMS-t saját maga tervezte, és kínaiakkal legyártatta nagy tételben.
Moduláris rendszerű, így könnyedén olyan pakkot rak össze amilyet akar.
https://www.youtube.com/user/jehugarcia
Lehet igazad van: végülis járathatná egész éjjel a dízelt!
Dehogynem, biztos vagyok benne, hogy ezért akar napelemet
Ez egyébként nem annyira hülye ötlet. Valami ólom akku, ráakasztja a hozzá való töltőt és erre meg a lítium pakkot a BMS-el. Így biztosan működik. Tápegységeknél kérdéses a viselkedése a túlterhelésre, de autó akkunál ilyen gond nem lesz.